Szuflé magazin
Mától kapható az újságárusoknál a Szuflé magazin, amely a Nők Lapja Konyha "kísérleti", csilivili különszáma. Benne sok jó recept, séfektől, és bloggerektől, úgymint Dolce Vita, Lila Füge és jómagam. Szerintem szépre sikerült, remélem, hogy a "kísérleti" hamarosan állandóra változik. Nagyon szerettem ezt a munkát, mert Nagy Balázzsal, a könyvem fotósával kiválóan tudunk együtt dolgozni, az pedig hab a tortán, hogy még igazi stylist is volt, Szigeti Zsófi személyében, szóval, mintha külföldi munka lett volna.
Részemről egy nagy vasárnapi brunch anyag van benne (kedvencem a szilvalekváros-mandulakrémes croissant, és három tarhonyarecept. Tutti, hogy Erdőbényén ment agyamra a tarhonya, ahol 15kg-ból főztünk a Pásztortüzeken. Viccet félretéve, szerintem az egyik legjobb alapanyagunk, én imádok vele dolgozni, és annyi, de annyi kiaknázatlan lehetőség rejlik benne!
Az alábbbi mentás, grillezett zöldséges saláta az aktuális kedvencem:
Részemről egy nagy vasárnapi brunch anyag van benne (kedvencem a szilvalekváros-mandulakrémes croissant, és három tarhonyarecept. Tutti, hogy Erdőbényén ment agyamra a tarhonya, ahol 15kg-ból főztünk a Pásztortüzeken. Viccet félretéve, szerintem az egyik legjobb alapanyagunk, én imádok vele dolgozni, és annyi, de annyi kiaknázatlan lehetőség rejlik benne!
Az alábbbi mentás, grillezett zöldséges saláta az aktuális kedvencem:
Mentás tarhonyasaláta grillezett zöldségekkel
Hozzávalók (4 adag)
10dkg tarhonya
egy csipet sáfrány
1 kávéskanál só
1 nagy cukkini felkockázva
1 közepes padlizsán, felkockázva
olívaolaj a sütéshez
4 evőkanál olívaolaj
fél citrom leve
1 kávéskanál őrölt római kömény
10 szem koktélparadicsom, negyedekbe vágva
12 szem fekete olajbogyó
fél csokor menta, finomra aprítva
fél csokor koriander, finomra aprítva
fél csokor petrezselyem, finomra aprítva
A tarhonyát lobogó, sós vízben puhára, de pergősre főzzük, a főzővízhez adunk egy csipet sáfrányt. Közben szárazon felhevítünk egy serpenyőt, hozzáadjuk az olajat, majd rátesszük a felkockázott cukkinit. Néhány percig pirítjuk, amíg külseje kissé karamellizálódik, és még ropogós. Ugyanezt megismételjük a felkockázott padlizsánnal. A kifőtt tarhonyát összeforgatjuk az olívaolajjal, citromlével, a római köménnyel, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a negyedelt koktélparadicsomot, az olajbogyót, a sült zöldségeket, végül a felaprított zöldfűszereket.
Hozzávalók (4 adag)
10dkg tarhonya
egy csipet sáfrány
1 kávéskanál só
1 nagy cukkini felkockázva
1 közepes padlizsán, felkockázva
olívaolaj a sütéshez
4 evőkanál olívaolaj
fél citrom leve
1 kávéskanál őrölt római kömény
10 szem koktélparadicsom, negyedekbe vágva
12 szem fekete olajbogyó
fél csokor menta, finomra aprítva
fél csokor koriander, finomra aprítva
fél csokor petrezselyem, finomra aprítva
A tarhonyát lobogó, sós vízben puhára, de pergősre főzzük, a főzővízhez adunk egy csipet sáfrányt. Közben szárazon felhevítünk egy serpenyőt, hozzáadjuk az olajat, majd rátesszük a felkockázott cukkinit. Néhány percig pirítjuk, amíg külseje kissé karamellizálódik, és még ropogós. Ugyanezt megismételjük a felkockázott padlizsánnal. A kifőtt tarhonyát összeforgatjuk az olívaolajjal, citromlével, a római köménnyel, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a negyedelt koktélparadicsomot, az olajbogyót, a sült zöldségeket, végül a felaprított zöldfűszereket.
12 hozzászólás:
De nagyon szép vagy ezen a képen. Nincsen neked valami részben máshonnan való származásod? Nem mintha a magyarok nem tudnának mindenféleképpen kinézni, de mégis. :)
És persze gratulálok, délután megtekintem a blogger magazint.
Először is gratulálok, és azt szeretném kérdezni, hogy milyen tarhonyát használsz? Boltit, házit? Hol veszed?
Gratulálok! Remélem tényleg szép kiadvány lesz! Neked mindig örülök! Viszont néha lehetnének új arcok is, akár csak vendégszereplők, olyan, de olyan sokan vannak még, akik gyönyörű képeket és szuper jó ételeket készítenek...
szuper a lap.
szép lett nagyon! gratulálok!
Nagyon szép és igényes a lap! Gratulálok hozzá!
Nagyon szép és igényes a lap! Gratulálok hozzá!
Megvettem :) Szép lett nagyon!
Én is gratulálok. A layout viszont kísértetiesen hasonlít a TV Paprika magazinhoz... kár.
Már megint imádlak. Megcsináltam, vagyis valami hasonlót, és imádom, isteni, és remek lesz holnap ebédre.
Mindig csodálkozom, hogy azt mondják, hogy neked olyan túl bonyolult, és nehéz, és nehezen beszerezhető ételeid vannak. Én éppen tőled csinálom a legegyszerűbb lencse, gersli, és tarhonya ételeket. nagyon hasonló az izlésünk.
És megyek a filmbemutatóra.:)
Végre egy tökéletes kiadvány! Sajnos annyi rosszal találkoztam már és bevallom őszintén, amikor megvettem, nem sok reményt fűztem hozzá, bár a címlap fotó némi bizadalomra adott okott. És tessék!
Élvezetes olvasni, szemet gyönyörködtető fotók vannak benne, remek cikkek és a receptek egyszerűen pompásak. Végre a mai gasztrovonalat tükrözi és követi. Bízom benne, hogy a "kisérleti" példányt rendszeres megjelenés követi majd!
Én egy magazin mellé kaptam, úgymond "grátiszként", egyet fizet kettőt kap alapon. Igazi meglepetés volt, már legalább három receptet ki is próbáltam. Láttam a terjesztői oldalon, hogy márciusban lesz a következő megjelenés (talán...), arra lehet, hogy befizetek. További jó munkát kívánok!!
Neked is van véleményed?
<< Főoldal