csütörtök, november 25, 2010

Mrs. Jang tojása


„Míg a nyugati emberek szalonnás tojást esznek, a kínaiak a tojást chilivel, szójaszósszal és újhagymával fogyasztják” –írja Kylie Kwong a recept bevezetőjében. De milyen jól is teszik, írom én, miután megkóstoltam ezt a változatot. Már elnézést kérek, de ez fényévekkel jobb, mint bármilyen szalonnás tojás, amit én valaha ettem!

Már amikor Kylie Kwong: Szívvel-lélekkel főzni című könyvéről írtam a recenziót, és lapozgattam a kötetet, elsőtől az utolsó oldalig, kénytelen voltam belátni, hogy engem bizony a könyv legelső, indító, és talán legegyszerűbb receptje fogott meg legjobban. Mert végtére is semmi másról nem beszélünk, mint egy mezei tükörtojásról. Amely rengeteg olajban kívül ropogósra, belül folyósra sül. A rengeteg olaj (négy tojáshoz 3,75dl!) mennyiségét drasztikusan csökkentettem, a lényeg így is megmaradt: tükörtojás (alatta rizs, ha ez egy ebéd, mint nálam), rajta szójaszósz, újhagyma, chili, (nálam koriander is), pazar!

Kylie Kwong: Szívvel-lélekkel főzni, kritika

 

 

7 hozzászólás:

Anonymous Névtelen szerint...

Nekem tetszik az ötlet, viszont a receptét leírnád? A párom minden ami tojás és minden ami kicsit csípős-erős szereti. Szeretném meglepni! :)

9:03 de.  
Blogger nagypapi szerint...

Zsófi, jó hogy ezt megírtad, a maradék 499 receptért nem fogom megvenni...:))

9:37 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Megcsináltam és tényleg jó, én sem szeretem a szalonnás változatot de ez bejött!

9:17 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

akkor ez most sima tükitoji szójaszósszal és chillivel meg újhagymával?

10:30 du.  
Blogger chili&vanilia szerint...

hát nagyon nincs mit ezen szépíteni, ez bizony az:)
annyi, hogy kicsit bővebb olajban van kisütve, és mindkét oldalán, így kicsit ropogós. 1 tojáson 1 tk szójaszósz, chili, újhagyma

11:43 du.  
Blogger nagypapi szerint...

Íz-emlék: Réges-régen, gyerekkoromban volt egy kis füles zománcozott serpenyőnk, 2 tükörtojás fért el benne kényelmesen, na, abban ropogósra tudtam sütni a fehérjét, a teflonban ez nem sikerül.

6:42 de.  
Anonymous Dorci_spooon szerint...

Annyira finom, tegnap csináltam reggelire, mert az egyik ajándékom Karácsonyra pont ez a könyv volt....:P

8:50 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal