hétfő, február 05, 2007

A nagy ÖSSZEFOGLALÓ


Elérkeztünk az első gasztroblogos virtuális rendezvény utolsó állomásához, az összefoglalóhoz.

A játékban összesen 27 gasztroblog vett részt, ami szerintem fantasztikus! Felbukkantak új gasztroblogok, amelyek közül sokan írták, hogy a játék adta meg az utolsó löketet, ahhoz, hogy létrehozzák blogjukat. Nekik külön gratulálok, és kívánom, hogy leljék benne sok örömüket!

Az első forduló témája a kalóriaszegény desszertek volt. Rengeteg írás azzal kezdődik, hogy: ..”háát, a kalóriaszegény olyan, mint a koffeinmentes kávé”, meg, hogy ..”vagy eszem normális édességet, vagy kis almát..”. Részemről ezekkel nem értek egyet, szerintem van Édes Élet a tömény csokoládétortán túl is. Azt hiszem, ezt bizonyítják a „pályaművek” is.

Íme, a beérkezett receptek (ABC sorrendben):

1. Anna az Anna eszik blogról egy Kolesz-desszertet” készített, ami nem más, mint egy túróval és naranccsal rétegezett finomság.

2. Aubergine receptje egy vagány, habszifonnal készülő guszta, könnyű banánhab.

3. Ághy receptgyűjteménye a rendezvény alkalmából egy almás-kakaós joghurtcsodával bővült.

4. Az „Ági főz” blogon Ági azt írja, hogy a várandóssága alatt ásta bele magát a cukormentes diétákba, ribizlis fennsík-nak keresztelt finomságáról azonban nekem egyáltalán nem diéta jut eszembe.

5. Chez Julie új blog, a játékra egy mangóval és eperrel feldobott gyümölcsös joghurtparfé készült a konyhájában.

6. Chilii és csoki kulináris blogján ezúttal egy igen jól kinéző téliesített málnás joghurttorta á la Stahl.

7. Mamma, a Dalla Cucina, per te blog szerzője, egy eszméletlenül elegáns desszerttel rukkolt elő: Körtecarpaccio kecskesajttal és pezsgős narancsmártással

8. Dolce Vita, új blog, olaszrajongó, azt írja, hogy egy hetet sem bírna ki paradicsomos spagetti nélkül. Azért desszertnek szerencsére nem ezt kapjuk, hanem egy gyönyörű citromos grízpudingot mentával.

9. Domestic Goddess életében állítólag először energiatáblázatokat gyürmölt (persze, mert az Istennők nem számolgatnak..), és azt hozta ki, hogy ennek a szuper, málnakrémmel töltött banán piskóta alagútban nevű csodának csak 162kcal egy adagja

10. Ecet és olaj, szintén új blog, rajta szép, piros gyümölcszselé vaníliás joghurttal. Hogy még több kedvet csináljak hozzá, felhívom a figyelmet, hogy a receptben egy löttyintésnyi light-os whisky is szerepel.

11. Étel, Ital, Kicsi Vú elnevezésű gasztroblog szerzője azt írja, hogy leginkább a masszív csokis, gyümölcsös házisütiket kedveli, de ezzel a könnyű joghurtos-mentás ananászkehellyel még saját magát is meggyőzte.

12. Fakanál rögtön a krémek között kezdett keresni-kutatni (ez az alliteráció-pályázaton valóban nyeremény-gyanús lenne), és ezt a 190kcal-os citromhabot varázsolta nekünk.

13. A Fűszerkert-ben üdítő kiwi-sorbet terem, aminek egy adagja 100kcal alatt van. Részemről meg van véve.

14. A Ha bolond, ne szedd le, gombás ételek oldala. Úgyhogy következzék a játék legextravagánsabb receptje: somsorbet júdásfüle grillázzsal. Szerintem zseniális. Tessék odamenni, és elolvasni, ha szeretnétek megtudni, mi az a júdásfüle.

15. Hajni, a Hajnal konyhája írója egy borzas epret készített. Azt írja, hogy a fotón nem mutatott jól. Nem baj, Hajni, elhisszük, hogy ez akkor a csúnya, de finom kategóriába sorolandó.

16. Marmalade, néhány hete blogol, nagyon örültem a receptjének, mert egyike azon keveseknek, aki nem gyümölccsel alkotott. Light-os (tényleg!) étcsokis csokipuding-ban utazik.

17. Ms. Mandarine, alias Dalia, konyhájában egy szuperül hangzó gyömbéres rizsfagylalt forró meggyel várná a light-os desszertek kedvelőit. (a link nálam jelenleg nem működik, remélem, csak múló technikai probléma)

18. A Narancskonyhában Moes főz, és egy nagyon látványos fűszeres borban buggyantott körtét kaptunk. Egy személyre egy körtét és egy deci fűszeres bort számít, utóbbiból a recept alapján azt gondolom, több is könnyen csúszna.

19. Megérkezett Rossa Mela új blogja! Róla a kommentjeiből és néhány e-mail váltásból tudtam, hogy nagy ínyenc, ezt egyáltalán nem cáfolja meg a játékra készítet bazsalikomos citromfagyival.

20. Szindbádék-nak mindig nagyon jó ízlésük van, úgyhogy valóban csalódtam volna, ha dejóval és aszpartammal töltött baklavával érkeznek a party-ra:), chilis almatócsnijukat viszont MOST kérem. A chili és az alma párosításáért természetesen jár a kreatív elismerés!

21. A Taverna-ban Pamina alkot, most egy klassz almás-mazsolás kosárkát, amelyről azt írja, sokkal finomabb, mint a gyorséttermi. Naná!

22. Tintaleves új blog. Élelmiszertudatos, helyi, szezonális, környezettudatos. Jól hangzik. Írásai ráadásul két nyelven készülnek! Remélem, azt el szabad árulni, hogy írója az az Eszter, akinek klassz, humoros hozzászólásaival több gasztroblogon (nálam is) lehetett találkozni. A játékra egy összetett, elegáns recept jött: Fűszeres szirupban párolt körte gorgonzolahabbal

23. Zsófi foodblogja –a Krakkóból íródó gasztro-jegyzetekben Zsófi azt írja, hogy a téma trükkösebbnek bizonyult, mint ahogy gondolta. Végül zöldteával kísérletezett, a végeredmény önmagáért beszél: mangópüré zöldteahabbal rétegezve

24. Zsu konyhája (új blog) egyesek szerint boszorkánykonyha, szakácsnője a játékra házikedvencét, a bátyjától tanult könnyű joghurttortát készítette el.

25. Dibbukk az abc-ben ugyan előbb szerepel, de receptjét a végére hagytam. Azt hiszem, az összes kalóriaszegény desszert közül ez tetszik a legjobban. Ő ugyanis egy igen kímélő, khm..FLÓDNI-t küldött be:)

26. Rissy-nek még (de szerintem nem sokáig) nincs gasztroblogja, de egy szuper saját találmányt küldött, amit le is fotózott. A málnás- zabos túrótekercse nekem nagyon tetszik.

27. Magam pedig az ananász zsírégető hatásában szeretnék hinni, ezért egy jeges, forró ananász- triót készítettem.


Ezúton is mindenkinek köszönöm szépen a részvételt! (Remélem, mindenkinek jól írtam a blogja nevét, ha valamit másképp kértek, kéretik jelezni!)
Hamarosan pedig az is kiderül, hogy ki lesz a következő forduló házigazdája.

Update: a következő forduló házigazdája Domestic Goddess lesz, a témát is ő adja majd meg.

Címkék:


 

 

18 hozzászólás:

Anonymous Névtelen szerint...

Micsoda tömegek! És micsoda receptek! Az összefoglaló mazsolázásával (már nem kell kalóriaszegénynek lennünk) elleszek egy jó ideig. Köszi a vendéglátást!

2:39 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

isteniek, ötletesek ! gratulálok mindenkinek ! nálam elmaradt az ihlet, na de majd a következőnél becsatlakozom ;)

8:36 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

ja, és nagyon szép az összefoglaló is, ügyes vagy !

8:38 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

én csak azt nem értem, kinek és hogyan van - lesz ennyi ideje, hogy minden finomságot megcsináljon... :) Liloo

9:00 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Nagyon köszönjük a szervezést! Jó az ötlet is, meg tényleg sikerült megmozgatnod a társadalmat! Szóval köszi és nagyon grat!
dibbuk

9:10 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Zsófi, én is köszönöm a lehetőséget, remek az összefoglaló is, a narancsos képre linkekkel spékelve pedig kimondottan irigy vagyok. mármint a tudásra, ahogy ez html-ül készül.

9:53 de.  
Blogger Rossamela szerint...

Zsófi, köszönöm, hogy meghirdetted, hogy összefogtad, hogy a rendezvénnyel - tudtodon kívül is - megadtad nekem a végső lökést a blogom elindítására. És köszönöm a meleg fogadtatást.
És köszönöm mindenkinek a remek ötleteket.

3:03 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Jó kis rendezvény volt! Köszi a szervezést!
Kaptam egy csomó ötletet, és asszem beszerezhetek egy fagyigépet. : )
dolcevita

4:57 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

No igen, azt kell mondjam, az egy-két kétkedő is bebizonyította: kalóriaszegény ide vagy oda, azért mindenkinek beindult a fantáziája!
Gratula mindenkinek, az elkövetkező hétvégékre már beterveztem a desszerteket!
És külön köszönönet a háziasszonynak, hogy ilyen profin összefogta a postokat!

6:42 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

én is köszönöm a lehetőséget, jól esett a fejtorna is, a fűszeres bor is :) már alig várom a legközelebbi alkalmat! addig is kipróbálok néhányat innen, szerintem.

8:35 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Én is nagyon élveztem a játékot. Türelmetlenül várom a következő fordulót! Köszi az inspirációt!

10:35 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Nagyon szép összefoglalót írtál! Tegnap egész nap itt járkáltam, amint volt 5 percem :) Nagyon jó volt, köszönöm!
Izgatottan várom, hogy mi lesz a következő téma!

8:46 de.  
Blogger Zsuzsa szerint...

Köszi az összefoglalót, meg a szervezést is!
Klasszak a receptek, jó ötleteket kaptam. A fagyigép tartálya már vissza is került a mélyhűtőbe, kezdésnek egy kiwisorbet jó lesz...

11:23 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Jé, update :). Akkor összekapom magam :).

11:50 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Említettem már, hogy idejárok ötletekért? ;-) S nem is hiába? Remek!

7:00 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

én is köszi a lehetőséget, jó mulatság volt!

9:10 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Nagyon köszönöm.
Isteniek a receptek.

Kövezzetek meg, de én kitaláltam Valentin-napra, hogy összeszedem a legjobb recepteket - hónapok óta gyüjtögetek, s kupon formában a párom "megrendelheti" őket. Ajándék mindkettőnknek. Imádni fogja.

4:47 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Nagyon tetszik ez az osszefoglalo. Annyira jo, hogy minden resztvevot felsorolsz, semmi elso hely, meg ilyesmi. Jo otlet, igeretes kezdet, sok sikert a tovabbiakhoz!
Boribon

11:40 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal