vasárnap, január 28, 2007

Szakácskönyvtár

Részemről már régen feladtam azt az elhatározást, hogy nem veszek több szakácskönyvet. Mert tulajdonképpen miért is ne? Az elhelyezési problematika adott, ez majd előbb-utóbb nyilván kezelendő. Jelenleg a lakás különböző pontjain egész jól, feltűnésmentesen eloszlanak. Egyébként pedig attitűdöt váltottam, és a lelkiismeret furdalás helyét átadtam az örömnek, amelyet minden újabb, izgalmas darab okoz.

Szeretném bemutatni, és ajánlani a legújabb szerzeményemet, amelyet hétvégén zsákmányoltam: a Könemann kiadó Culinaria sorozatából a Russia címet viselő kötet, amely Oroszország, Ukrajna, Grúzia, Örményország és Azerbajdzsán gasztronómiáját mutatja be. A könyv a sorozat többi kötetéhez hasonló színvonalú, gyönyörű fotókkal és rendkívül alapos leíró részekkel. Az öt különálló fejezet az adott ország jellegzetességeit mutatja be, sok háttér információval és receptekkel. Még csak ismerkedem vele, de alig várom, hogy az elsőtől az utolsó oldalig kiolvassam. Úgy látom, egyelőre csak németül létezik.

Címkék:


 

 

4 hozzászólás:

Anonymous Névtelen szerint...

Chili, ez nagyon jónak tűnik! Könemannék sorozata szerintem a legjobb európai gasztroból. Kár, hogy nincs Balkánjuk, be kell szereznem így a nagy Culinariát magyarul :)

11:53 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

most szereztem be magyarul az Európai gyasztronomia részt, nagyon igényes, gyönyörű kiadvány (csak az ára kissé borsos 12eHuf)

1:40 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Nemcsak az ára borsos, hanem a súlya is lehengerlő, nem beszélve a térfogatáról, a tartalma csalogató, de a méretei egyelőre elriasztanak.

4:57 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

az tuti, hogy ezt a könyvet nem lehet az ágyban háton fekve olvasgatni :o(, de hétvégén már főztem belőle és isteni lett.
tegnap megnéztem az orosz részt is, benne van a savanyított gomba ami felkeltette az érdeklődésemet.

9:52 de.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal