Prevenciós ribizlis süti

Recept
Hozzávalók (4-6 szelet)
18dkg liszt
4dkg darált mandula
11dkg hideg vaj, kockákra vágva
1 tojássárgája
fél citrom reszelt héja
csipet só
Töltelék:
25 dkg mascarpone (szobahőmérsékleten)
1,5 dl tejszín, habbá verve
kb. 6-8 dkg porcukor
1ek citromlé
fél citrom reszelt héja
1tk vaníliakivonat
tetejére: bogyós gyümölcsök ízlés és szezon szerint
Az omlós tésztához összemorzsolom a vajat a liszttel, sóval és mandulával, majd hozzáadom a tojássárgát és reszelt citromhéjat. Összegyúrom, bucit formázok belőle, majd fóliába csomagolva 1 órát pihentetem a hűtőben. A sütőt előmelegítem 180C-ra.
Kinyújtom a tésztát és egy kivajazott, sütőpapírral bélelt cakkos szélű pie formába nyomkodom (vagy négy kicsibe). Kibélelem alufóliával, babot (vagy speciális kerámia sütőbabot) teszek bele, 12 percig sütöm. Ekkor leveszem róla a súlyt, majd további 15 perc alatt készre sütöm. Kihűtöm. A töltelékhez összeforgatom a mascarpone-t, a habot, porcukrot, citromhéjat, levet és vaníliakivonatot. Megtöltöm a tésztát, a tetejére halmozom a gyümölcsöket.
Címkék: édesség
10 hozzászólás:
Jajj ne!!! Újabb sütike, muszáj lesz kipróbálnom!!! :)) hoad
na végre! Hülyét kaptam már a sok sültribizli-ötlettől: minek a ribizlit a sütőbe tenni?
u.i. szavazzatok ám goldenblogilag!
fu, feher szinu ribizli, legfinomabb,
en ellenallok a sutesnek, mert eletveszelyes, ahogy irod:) foleg, mert a telre kell raktarozzam a felszedheto extra kaloriak lehetoseget, amikor nincs mas valasztas:)
en amugy ezert a sima joghurttal leontos vagy a sima mascarponeval leontos verziokat preferalom, ha mar unom magaban a gyumolcsot
ui: nem kerdes, h szavaztunk:)
naná, hogy szavaz(t)unk!:)
már csak azt kell megtudnunk, kire :-DD
szavazat aktiválva! Sok sikert! Üdv: Bora
megcsináltam, elfogyott egy szemig, de mégis egy kudarc volt: a tészta atomjaira esett, a krém szétfolyt és valaki azt mondta, olyan jó karácsonyi íze van :-))az utóbbi oka kevésbé érdekel, de az első kettőé igen. hilfe! :-)
Helga
Helga,
a karácsonyt nem értem:)
hát,tésztára az ötletem: nem elég hideg vaj, ill. az 1 óra pihentetés elmaradt, mindkettő kulcsfontosságú.Krém: mascarponának, habnak is azonos hőmérsékletűnek kell lennie+ csak akkor betölteni, amikor a tészta teljesen kihűlt
köszönöm! legközelebb nem kapkodok és biztosan tökéletes lesz az állaga. mert az íze tényleg hibátlan!
Helga
még több finom süti....imádjuk a ribizkét
Neked is van véleményed?
<< Főoldal