szerda, július 25, 2012

2 Spaghi, azaz Matteo&Jacopo friss tésztaboltja
Egy olyan apró helyet szeretnék most ajánlani, amely éppenséggel a tökéletlensége miatt szerethető. És amely nem mellesleg igazi piaci rést tölt be. Friss olasz tészták. 

Már amikor az ember megérkezik a Gozsdu udvar egyik kissé elhagyatott blokkjához (a Dob utca felőli bejárattól a második beugró), és meglátja a nulldesign-os sarkot az összevissza ácsingozó sorral (sorszerűséggel), sejti, hogy ennek fele sem tréfa. Pontosabban éppen ellenkezőleg. Just relax. A totális káosztól és szervezetlenségtől nemhogy idegesek lennénk, egyszerűen azonnal jókedvre derülünk, nekem legalábbis rögtön röhöghetnékem támad. Pláne amikor megjelenik a két olasz srác, akik magyarul egyáltalán nem, olaszul annál kiválóbban beszélnek (angolul is), és olyan könnyedén veszik az egészet, hogy az emberre azonnal átragad ez a mentalitás.

Kivételesen nincs itt most különösebben mit elemezgetni sem a helyen magán, sem az ételeken: a lényeg az, hogy minden nap többféle friss tésztát készítenek. Elvitelre és helyben fogyasztásra. Minden nap két fajta tésztát ki is főznek, ezeket ott a teraszon lehet megenni (műanyag dobozból), vagy elvinni. Ma épp taglierini all’ amatriciana, azaz paradicsomos-bacon-ös mártással, illetve vargányás ravioli volt a menü. (Igen, a kész kifőtt tészta bekeverve csévingben áll, és igen, mikróban rámelegítenek. Elnézem.) Ezen kívül nyersen, elvitelre volt ma kétféle ravioli, bucatini, tagliatelle és fussili. Ahogy a Facebook oldalukat elnézem, valóban minden nap más tészta készül, és úgy látom, különlegesebb változatok is előfordulnak. Mivel az egyik fiú (Jacopo) éppen akkor ette meg ebédjét a teraszon, amikor én is, magátúl értetődően beszédbe elegyedtünk (Közben integetett egyet az elhaladó öltönyös fiúnak, és rikkantva megkérdezte: "Ettél ma már?!"). Nem faggattam túl. annyit tudtam meg, hogy milánóiak, onnan hoznak minden alapanyagot, és négy és fél hónapja nyitottak. Rákérdeztem, hogy a Facebook oldalukra kiteszik-e minden nap, hogy milyen tészta van aznap, mosolyogva közölte, hogy hajnaltól dolgoznak, és egyszerűen nem marad ilyesmire kapacitásuk. Talán, ha egy kis nyomást gyakorolunk rájuk…Annyit megjegyeztem, hogy kedden pesztó nap van, pénteken és vasárnap pedig lasagna.

A friss tészták ára 170Ft-tól (bucatini, tagliatelle) 480Ft-ig (ravioli) terjed/10dkg, a nagy adag ravioliért ebédkor 1200Ft körül fizettem. A bucatinit ki is próbáltam otthon, kiváló.

Itt és itt találtam még róluk írást.

Gozsdu udvar (Dob utca felőli bejáraton a második blokk bal oldalon) 

 

5 hozzászólás:

Blogger  á la carte kulinaria szerint...

De jó! Ennek nagyon örülök. amikor Como-ban voltunk, ott volt egy nagyon nagy múltra visszatekintő tésztás... nagyon fájt a szívem, hogy itthon nincs ilyen. De már van :)) Köszönöm az infót!

1:35 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

szuper

9:54 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Nagyon nagyon finom...

6:09 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

voltunk ott a minap , valoban fantasztikus volt a varganyas ravioli. a ket olasz srac pedig nagyon edes, kedves, szivvel-lelekkel csinaljak... ;) ajanlom mindenkinek, aki igazi olasz tesztas etelt kivan enni!

8:18 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

imadom oket...

4:23 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal