péntek, október 22, 2010

Megnyílt a METRO Vevőakadémia

Szponzorált tartalom (x)


2010. október 18-án a METRO megnyitotta a budaörsi METRO-központ mellett épült, egyedülálló Vevőakadémiát, amely programjaival a METRO professzionális partnereinek, a szektor képviselőinek és a független kiskereskedőknek nyújt szakmai képzési és fejlődési lehetőséget. Az új intézmény tankonyhát,konferenciatermet, kávézót, éttermet és kiskereskedelmi bemutatótermet is magába foglal. Az új tudásközponttal a vállalat elsősorban a szakképzésből már kikerült szakácsok,vendéglátósok és kiskereskedők magas színvonalú oktatását, valamint ezáltal a magyar gasztronómia és vendéglátóipar hosszútávú fejlesztését tűzte ki célul.

A megnyitó alkalmából a vállalat felkért két gasztrobloggert (Fűszeres Esztert és engem), hogy látogassunk el a Metro-ba, és tekintsük meg az áruház választékát, majd abból válasszunk ki olyan termékeket, amelyeket a főzésünk során gyakran és szívesen használunk. Számomra a halas pult és a húsrészleg kifejezetten pozitív élmény volt, de sok mást is találtam. Nálam többek között a következő termékek kerültek a bevásárlókocsimba:

Fekete-és szívkagyló (október –már szezonja van!)
Ököruszály (jó erős alaplevet lehet vele főzni, ha pl. vietnami pho levesnek állnék neki)
Nyúlgerinc
50 dkg-os bébicsirke
Kecsketej (ha igazi cajeta-t készítenék)
Füstölt pisztráng
Eredetvédett fetasajt
Édeskömény
Édesburgonya
Római saláta
Papaya
Óriás tortilla (nagyon jó áron!)
Enoki gomba
Friss korianderzöld
Friss babérlevél (az elkövetkezendő évtizedre elegendő kiszerelésben)
Törley Hungária Extra Dry


A halas részleghez egészen biztos, hogy visszatérek, kifejezetten kellemes meglepetés volt!

Címkék: , ,


 

 

7 hozzászólás:

Anonymous Névtelen szerint...

Egyszerű halandó is vásárolhat ott? Úgy értem elég a Metrokártya?
köszi!
TM

8:59 de.  
Blogger Unknown szerint...

na azért....

9:06 du.  
Anonymous ribizli szerint...

Netán egész, friss vadlazac is van?? ;) (Hungaroshrimps nem válaszolt...)

12:33 du.  
Anonymous lostrider szerint...

Egyrészt én is azt kérdezném, hogy ezt csak céges kártyára lehet vagy egyszerű halandónak is jár? Illetve halas pultnál fontos (lenne) a friss áru, ezért (vigyázz: kérdés!) naponta vagy még inkább milyen napokon érkezik a friss, főleg tengeri? (Gondolom áruházanként változik, ezért az sem lenne utolsó, ha tudnánk, hogy Te hol jártál.)

10:08 de.  
Blogger nagypapi szerint...

lostrider: a post első mondata a helyszínről szól. :)
A M. tipikusan a viszonteladók áruháza, ha van (bármilyen) céged, válthatsz ki kártyát. (Azt hiszem, 1 alkalommal bemehetsz mezei polgárként is.)

2:00 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

sziasztok,
a vásárláshoz csak METRO-kártyára van szükség a METRO-ban, nem kell hogy céged legyen.
én vásároltam már ott friss, nagyon jó minőségű vadlazacot. amúgy mindig friss a halkínálat, mert úgy tudom, hogy mindig az előző napi fogás kerül a pultra és közvetlenül a halászoktól és termelőktől veszik. hétfőn, csütörtökön és szombaton is jön friss haláru hozzájuk!
üdv,
duchemin

2:40 du.  
Anonymous lostrider szerint...

Jó, akkor úgy veszem, hogy a Vevőakadémiára mentek el - az első mondat arról szól, hogy ennek megnyitása kapcsán kaptak vásárlási lehetőséget, és elmentek a Metroba. (Nekem nem volt egyértelmű, hogy a odamentek, aminek a megnyitása kapcsán kapták. Ha a választék ua vagy hasonló, mint a többi áruházban, akkor ennek nincs jelentősége. A többletszolgáltatásról, ami ehhez a Vevőakadémiához kapcsolódik, egy kukk nincs a cikkben.)
A frissességről nekem volt ellentétes tapasztalatom, ezért is kérdeztem. (Napi friss, hát? Este azért még vannak halak, rákok, stb. a jégen, és nem hiszem, hogy ez napi szinten akkor megy a kukába...)
De köszönöm, tesztelni fogom ismét "kölcsönkártyával"!

8:50 de.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal