kedd, október 25, 2005

Sült Sütőtök Krémleves - Tök jó hét I.

Úgy döntöttem, hogy tök jó hetem lesz. Már minden boltban mosolyognak (jobban mondva) vicsorítnak) ránk a jó kis/nagy halloween tökök. A halloween mint olyan nem nagyon elterjedt nálunk, de mint minden más egyéb globalizált jelenség, bekúszott az életünkbe, ha más formában nem, hát a kirakatokon meg a halloween party-kat hirdető plakátokon keresztül. (Ha a halloween-ről egy szofisztikáltabb, érdekesebb, filmesztétikai megközelítésű szösszenetet szeretnél , ajánlom Réz András írását.)
Számomra a halloween legizgalmasabb szereplője egyértelműen a sütőtök, annak konkrétan a gyönyörű narancssárga ehető belseje. Ilyenkor ősszel, télen ez az egyik kedvenc hozzávalóm., bármilyen formában jöhet. Ráadásul nagyon egészséges. Ha most otthon élnék, akkor szeptemberben biztos ellátogattam volna a nagydobosi sütőtökfesztiválra, állítólag Magyarországon ott terem a legjobb minőségű sütőtök. És remek recepteket lehet ott megismerni.
A sütőtök nagyon változatosan készíthető el, kezdve a hagyományos és ismert sütőtökkrémlevestől, a különbőző fűszerezésű sült köreteken át, a számunkra egzotikusnak hangzó kókusztejes sütőtök curry-k-ig, nem beszélve a bizarul hangzó sütőtökös pitéről (kicsit jobban hangzó nevén pumpkin pie), ami az amerikaiak egyik leghagyományosabb sütije. Az Egyesült Államokban egyébként is nagy hagyománya van, persze egy csomó ételt jellemzően nem a friss zöldségből, hanem konzerv sütőtök püréből csinálnak. Úgyhogy jöjjön a héten néhány jó tökös recept, indítsunk ezzel a klasszikus levessel.



Recept:

Hozzávalók 4 személyre

1kg sütőtök
1 nagy krumpli
1 közepes alma
1 közepes hagyma
2-3 ek méz
1/2 narancs leve
1,2 l leszűrt zöldségleves
só, bors, szerecsendió
friss kakukkfű (ha van)
1 dl tejszín
5 dkg vaj


190C-on 45-50 perc alatt puhára sütöm a sütőtököt. (Ezt én úgy szoktam, hogy félbe vágom, kikaparom a magját és így teszem be a sütőbe, akkor nem kell a darabolásával, pucolásával bajlódni). Óriási a különbség, hogy sült vagy főtt állapotban használjuk a tököt, főzve ugyan sokkal gyorsabban készen van, viszont a sütés által sokkal koncentráltabb, intenzívebb, édesebb lesz az íze) Amíg sül, a vajon puhára párolom a felaprított hagymát a kakukkfűvel (egyszerre teszem a vajat és a hagymát a lábosba, nem amikor már forró a vaj, különben nagyon hamar megég), amikor már megpuhult és átlátszó, ráteszek 2-3 ek mézet és kicsit karamelizálom. Felöntöm 1,2 l alaplével, amibe beleteszem a meghámozott, kockára vágott krumplit és almát és közepes lángon puhára főzöm. Amikor már puha a krumpli, a levesbe teszem a sült tök kikapart húsát. Botmixerrel krémesre pürésítem –csak ekkor ízesítem a narancslével, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, majd az egészet lágyítom kb 1-1,5 dl tejszínnel. Igazából kicsit le kell hűteni, akkor lehet még jobban igazítani az ízeken (ízléstől függően lehet édesebbre mézzel, vagy barna cukorral, vagy pikánsabbra narancslével, vagy kis citromlével), mert forrón nehezebben jönnek ki az ízek. Pirított tökmaggal és tökmagolajjal tálalom. Előző este is el lehet készíteni, semmi baja nem lesz másnapra. Gyönyörű, narancssárga, krémes, igazi őszi leves.

Címkék:


 

 

67 hozzászólás:

Anonymous Névtelen szerint...

Szia ,
hetekig kerestem sütőtökös recepteket, és - nem adott ki téged a google - most nem is tudom, hogy keveredtem ide.
Próbáld ki a sütőtök-levest chilipaprikával, nagyon finom.
Virág

4:51 du.  
Blogger chili&vanilia szerint...

Szia Virág!
Hm..chilipaprika bármikor,nem véletlen a honlap neve:)
Jó ötlet a levesbe, kipróbálom!
Zsófi

7:29 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

hello,

Kaldeneker Gyurinal olvastam korabban egy currys gyomberes levest, amit tobbszor meg is csinaltam, de sajna mar nincs fent. en abba is tettem chilit! :)

4:12 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Lassan 2 hete chili&vaniliát eszünk (a téli levesestárat lassan végigfőzöm :) és imádom, hogy az az ízük mennyire bejön! :)

1:57 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

szia !Kata(22) vagyok, szüleimmel lakom,tehát általában ők főznek,de néha rámjön a menthetetlen főzhetnék,és a mostani választás erre a levesre esett! kipróbáltam, isteni finom lett , bár inkább sütőtök krém lett mint leves..ilyenkor mivel tudom higítani? tejszínnel pl? be kell valljam most használtam először kakukkfüvet, mert ugyebár nem vagyok túl járatos a konyhában,és olyan jó volt új ízeket kipróbálni hogy csak na!kerestem itt BP.-n főzőiskolákat, ahova az egyetem mellett beiartkozhatnék, de nem nagyon találtam, úgyhogy végigmegyek a recepteiden, sztem az is bőven elég lesz!:)
üdv!
katkavics

12:12 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

tegnap az ötfűszeres sütőtököt próbáltuk ki, a klasszikus mézes mellett, de mindkettőből maradt pár szelet.
gondoltam, mehet a levesbe...
az itt leírt sütőtöklevesbe.
ami nálam aztán menet közben indiaivá alakult át: kevesebb levessel hígítottam, a tejszín is kimaradt, kevés készen vásárolt garam masalával ízesítettem kakukkfű helyett, mehet bele fokhagyma és chilipaprika, hmmm... na és persze csapátit kellett sütnöm hozzá.
a chili&vanília nagyon jó alap minden kísérlethez!
köszi!
Gitta

12:09 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Három hete, hetente egyszer - vagyis mindig, miután megfőztem ezt a levest, elgondolkodtam, hogy van-e értelme egy ilyen régebbi írást kommentelni. De most úgy döntöttem, hogy akár van, akár nincs, írok. Köszönet ezért a receptért (is), csuda finom, mesés ez a leves!!! Eddig mindenkit elkápráztattam vele :-)

10:33 de.  
Blogger chili&vanilia szerint...

Abszolút van,mert látom ilyenkor is:) és nagyon köszönöm, örülök is neki!

8:28 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Én is köszönöm :-)
És most, hogy kiderült, nem csak az üres éterbe írok, azt is elmesélem, hogy amikor először főztem meg a levest, nem volt otthon sem kakukkfű, sem szerecsendió (ezekre mentségem csak annyi lehet, hogy még kezdő vagyok, és a konyhát tekintve elég konzervatív közegben nőttem fel), és ezek híján gyömbérrel és fahéjjal fűszereztem... És így is nagyon-nagyon finom volt! Ezt az új, vaniliás-birsalmás változatot is ki fogom próbálni :-) Szép napot!

11:45 de.  
Blogger Von-tolla szerint...

Bár a bejegyzés "csupán" 3 éves, azért reagálok. Csak nemrég találtam a blogodat, de azóta végig is olvastam, és jópár dologhoz kedvet is kaptam, amit előtte nem nagyon ismertem és használtam. :) Ez a leves volt az első amivel most megpróbálkoztam és mondhatom nagyon klassz lett. Hidegen melegen, mindenhogy finom :) Eddig a sütőtök csak sült tökként szerepelt nálunk, de ezek után gyakrabban csinálok belőle levest is :)

10:58 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Még nem tettem bele a tejszínt (a gyerek miatt), de már most olyan finom!!!!! alig várom, hogy ebédeljünk! :-))
Helga

9:08 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szia!
Én most próbáltam ki.De őszintén?Igen rossz.Ez az a leves amitől egyszerre fo..ni ás hány..ni lehet.BRRRR.Bocsi de mussz leírnom.
Andi

2:15 du.  
Blogger chili&vanilia szerint...

Andi, ezek szerint a.)nem szereted a sütőtökkrémlevest, b.)valami romlott volt abból, amit használtál. ez egy tuttibiztos recept, évek óta rendszeresen főzöm, és mindenkinek nagyon ízlik. +ahogy a kommentekből látod, mások is megfőzték. szóval, bocs, de ez esetben biztos, hogy nem a recepttel van gond:)

6:56 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

szegény andi, valami gond lehetett a tejszín szavatosságával! ;-) ez a leves a legborúsabb téli napokon is mosolyt és energiát csal az emberre/be. imádjuk.

2:32 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

A csípős ízzel megbolondított sütőtök leves tényleg mennyei... persze annak, aki szereti az erőset

4:48 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Akármikor is tetted fel ezt a receptet, örülök, hogy rátaláltam, hálás köszönet érte! Isteni lett! Tejszínnel, kakukkfűvel, chilivel és tökmagolajjal! :-) Holnap lesz a főpróba, híresen jó szakácsnő az édesanyám - és szerintem neki is fog ízleni!
Köszi még egyszer!

9:38 du.  
Blogger Unknown szerint...

Ch&V! A receptjeid uj ertelmet adnak a konyhamnak! Koszi:)

6:01 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

karácsonykor a recepted szerint csináltam a levest és nagyon dícsérték

2:54 du.  
Blogger Zizi szerint...

Szia,
én ma főztem meg a levest és isteni finom lett! :) Sajnos a nyelvem megégettem vele, ugyanis nem bírtam kivárni, hogy kihűljön... :) pedig fújtam is egy kicsit! :)
Köszi!

1:30 du.  
Blogger Gyuri szerint...

Szia. több variációt is végigfőztem a levesből, még a hozzászólókét is kipróbáltam aktuális fogyókúrám okán. Néhány napja vettem egy Thermomix-et, abban 15 perc alatt meg lehetett bármit csinálni, bár éppen a töknek jót tesz, ha külön megsült, mert a Thermomixben főzve kicsit vékony az íze.
Ha van ötleted recepted Thermomixre, nagyon örülnék neki, szívesen megosztom a saját próbálkozásaimat is.
Gyuri

3:47 du.  
Blogger ... szerint...

Sziasztok,

ez a leves TÖKjó. Most éppen 30 fok van, de szinte várom a telet, h hidegben is kipróbálhassam, hóesés és cserépkályha mellett:)
Kata

9:08 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szörnyű pocsék ízű krém.

8:15 de.  
Blogger chili&vanilia szerint...

ne haragudj, de két esetben tudom elképzelni, hogy pocsék ízű: pocsék tökkel dolgoztál, 2. nem szereted a sütőtököt. Persze,ízlések és pofonok, simán belefér, hogy neked egyáltalán nem jön be, a többségnek szerencsére igen:)

10:07 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Köszönjük a receptet! Ez valami fantasztikus! Sajnálom, hogy még csak most találtam erre az oldalra!!!

ági

10:39 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szia,
Tavasszal vettem pár óriás sütőtök magot Angliából. Sajnos a palántákból csak fordult termőre és nevelt termést. A napokban leszedtünk és húgommal tanakodtunk, hogy mit is kezdhetnénk vele.
Oldaladat már régóta olvasom és ajánlottam próbálja ki a receptet. Fantasztikusra sikerült!
Az első kanál után nem sikerült felfognom minden ízt ami egyszerre a számba ért, így újabb kanál.... :) és így tovább.
Köszönjük a receptet
kispeti

3:35 du.  
Blogger N.Zsuzsi szerint...

Most jött el az ideje, hogy én is kipróbáljam... nos, fantasztikusan finom, köszönöm a receptet!

12:40 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szia!

Én is próbálgatom a tökben rejlő lehetőségeket. Őszintén szólva nekem a kókusztejes leves verzió jobban ízlik. Gyakorlatilag csak szerecsendió, só, ha kell egy pici mézet teszek bele. Nagyon könnyű változat, minden tekintetben.
Egyébként nagyon tetszik az oldal, gratulálok hozzá.
Üdv: Tímea

5:24 du.  
Blogger Kékleány szerint...

Ezt én is ki fogom próbálni. Érdekes, én sem szeretem a sütőtököt, de a sütőtökös ételeket igen. Eddig 3-4-félr sütőtök-krémlevest készítettem, azok mind ízlettek, úgyhogy kíváncsi vagyok erre is nagyon.
Plusz aki még nem próbálta, és szívesen kísérletezik, ajánlom a sütőtök-főzelélket is, ami éppen úgy készül, mint a hagyományos tökfőzelék (kapor is van benne), csak sütőtökből.

12:30 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szia!

Kipróbáltam és Isteni finom lett a leves, a család is rajongott érte. Én még chilit is raktam bele, azt hiszem attól lett tökéletes.

Köszi a receptet!

9:41 de.  
Anonymous Sólyom Gábor szerint...

Szia!

A héten kaptunk sütőtököt, és Jakupcsek Gabi insprirációjára a neten elkezdtem keresgélni hozzá recepteket. Huszonvalahány átnézése után a Tiédet választottuk.
Nagyon köszönöm az élményt, frenetikus, lebilincselő ízvilága van, én nem vagyok leveses alkat, de ebből többször repetáztam. Egy kis örömteli hangulatot csempészett ebbe a borongós napba.
Még egyszer köszönöm:: Gábor

2:00 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szia!

Nagyon finom leves lett chilivel. Telt, gazdag ízvilága van, nem mindennapi! Köszönöm!
És nagyon gratulálok az oldalhoz, rengeteg ötletet találtam már itt!

Edina

10:12 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Isteni ez a leves! Többedszerre főzöm már, de most is a fazék fölött állva kanalazok belőle, ízesítés címszó alatt, pedig ma már nem is akartam vacsorázni. Tejszín nálunk sajnos nem mehet bele, de így is szuper, sütőtök-fan lettem emiatt a recept miatt, köszönet érte :))
Üdv Nürnbergből!

8:40 du.  
Blogger szilvi szerint...

nem találok szavakat. ez a leves egyszerűen isteni! egy igazi ízorgia.
nálunk a legkisebb tejszín nélkül kapja, a család többi tagja mindenestül (még chili paprikát is teszek bele, mert az nálunk amúgy is nagy sláger), és mindenki imádja.
úgyhogy nem tudok elég hálás lenni ezért a receptért. csillagos ötös. :)

2:04 du.  
Blogger Unknown szerint...

Kitűnő recept, kakukkfű helyett frissen őrölt korianderrel és friss reszelt gyömbérrel is érdemes kipróbálni. Az almát is meg lehet sütni előbb, fokozza az ízorgiát...

9:34 du.  
Blogger gerzson szerint...

Lustaságból az alma méz kombinációt házi birsalmasajttal helyettesítettem. Még édeskésebb lett, így a pikáns ízre vágyóknak kicsit többet kell kompenzálniuk. Jó lett, na. Jók voltak az alapok is persze :)

11:24 du.  
Blogger Teemeah szerint...

Megcsináltam a levest a recepted alapján és tök jó (hehe) lett! Még a finnyás húgom is két hatalmas tányérral kebelezett be azonnal, pedig előtte húzta a száját, hogy sütőtök? levesben? :DDD Köszi a fantasztikus receptet!

12:34 de.  
Anonymous divine2 szerint...

Igazából nem tudok sok újat hozzáfűzni! Köszi, finom nagyon!Várok még több tökös receptet!

2:42 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Hát, kérem szépen: most fejeztük be a levesevést és azt kell mondjam, így még nem csillogott a főző tudományom, mint a mai ebédnél.(hála ennek az igazán különleges ízű levesnek:) Férjem 6x! evett belőle:) A recepthez annyit, hogy én több vízzel készítettem, mert nagyobb volt a sütőtök is és a babánknak tejszín nélkül adtam. Szó nélkül kanalazta és repetázott 3x. Köszönöm a receptet. Ez lesz nálunk karácsonyra is. :)stgabi

1:23 du.  
Blogger Teemeah szerint...

csatlakozom, nálunk is ez lesz az a karácsonyi menüben. és már lapozgatom is a blog többi részét a menü másik feléért!

8:01 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szia,

a fűszerezés tekintetében szeretnék kiegészíteni. A sütőtöklevest és a római köményt egymásnak teremtették szerintem. Én is sült tökből készítem a töklevest, vajon karamellizált lilahagymával, alaplével, de tejszín nélkül és római köménnyel. Annak akinek a tök édeskés íze túl sok, javaslom kipróbálásra, nagyszerűen tompítja az édeskés ízt. Üdv: Andrea

2:55 du.  
Blogger pipi szerint...

sziasztok!
most készítettem el a levest, annyi változtatással hogy nem került bele alma (nem volt itthon :D ) meg gyömbért és chilit is raktam bele. az utóbbiból egy kicsit több lett a kelleténél de így is szuper. a színe, az állaga! minden tökéletes :) köszönöm a receptet!

3:45 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

ú gyerekek, én holnap fogom megfőzni, de már most izgulok milyen lesz...azt sem tudom a sok kiegészítés közül melyiket próbáljam, úgyhogy marad az alap :) (a kicsik és a lúgosítók kedvéért tejszín nélkül)...

1:15 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

alma nem kell bele

12:19 du.  
Blogger Unknown szerint...

nem tudom hány éves a recept, de én csak most főztem meg. amúgy utálom a tököt - húsimádó vagyok, de ez úgy jó ahogy van. sőt TÖKjó
gratulálok
aPi
ui. sütve tényleg jobb - de nekem 2!!!! órát sült

12:05 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Én is tejszín nélkül csináltam, isteni lett. A méz és a kakukkfű nagyot dob rajta. Egy csipet kéksajtra mertem a levest a tányéromba, a sós sajt nagyon jól feldobta az édes levest.
Köszi a receptet, Zsófi!
Évi

2:58 du.  
Blogger Unknown szerint...

Isteni! Köszönöm ezt a szuper receptet! Andrea

2:40 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szia Zsófi,
Nagyon szégyellem, de olyan neo-alap kérdésem van, hogy hogyan készül a jó zöldség-alaplé? Mik a helyes arányok, a "kötelező" hozzávalók?
Köszönöm

12:49 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Nagyon finom, a franciaknak es az angoloknak egyarant izlett!!!

2:02 du.  
Anonymous Betti szerint...

Szia! Nagyon finom a leves! Kakukkfű sajnos már kipusztult mire felhasználhattam volna, de anélkül is nagyon finom volt! Gratulálok a recepthez.

6:25 du.  
Blogger Manno szerint...

Zsófi!

Isteni lett! :-) Nagyon köszönjük a receptet!
Az egész család csak kanalanként merte enni, nehogy túl gyorsan elfogyjon. :D
BUÉK!

mannoék

4:53 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szia(sztok)!
eloszor is gratula a blog-hoz!imadok olvasni/hallani uj etelekrol,foleg olyan embertol aki szenvedelyesen szeret fozni...nalam eddig a sutotok kremleves igy keszult:sutoben sult tok,alaple,tejszin,fuszerek es a vegen megkoronazom sotet szojaszosszal (csak keveset belole).Tovabbi szep napot!Viki

2:03 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szia,
eloszoris gratulálok a bloghoz, évek óta szívesen csemegézek a receptjeid kozul, az egyik kedvencem ez a sutotokkrémleves, amit már számtalanszor elkészítettem, tobbféle fuszerezéssel. Tálaláskor én pár csepp (krémes)balzsamecettel díszítem, ajánlom így is kipróbálni! Isteniiiii!!!!! :)
Rita

11:55 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szia, én imádom a sütőtököt, tegnap találtam a receptedre, most lett kész, és számomra ehetetlen, lehet a tök nem megfelelő hozzá, mivel Írországban élek, nem tudom, de nekem nagyon nem jött be az ízvilága! Viszont egy lengyel családdal lakok együtt, nekik nagyon ízlik :) Oda is adtam nekik az egészet, mégse vesszen kárba :)
Judit

7:47 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Már többször elkészítettem - nagyon finom.

6:33 du.  
Anonymous zita szerint...

Fantasztikus leves, menő éttermekben sem ettem jobbat! Nálam a feltét zsályás vajban pirított bacon kocka. Elképesztően finom a ropogós zsályalevél és bacon együtt, az édeskés-pikáns levessel meg egyenesen fenséges!! ....megyek is a konyhába és nekiállok elkészíteni ;))

1:58 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szia! Már többféle sütőtöklevest ettem életemben, és mivel mindegyik szörnyű volt, rájöttem, hogy én nem szeretem a sütőtök levest.
Tavaly halloweenre készítettük el ezt a receptet, megkóstoltam, és megváltozott a véleményem! Most készítettem el másodszor, narancs sajnos nem volt itthon, de így is isteni lett! Köszönöm!!! :)

6:39 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Én most találtam rá erre a receptre és szerencsére volt itthon mindenem. Rögtön meg is főztem. Tettem bele egy kis chilit is a végén. Eddig is imádtam a sütőtök krémlevest, de ez tényleg hihetetlen. Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm!

10:45 du.  
Blogger martonvarga szerint...

Tegnap este főztem a recept szerint, krumplit kihagytam, de így is fenséges lett. A kakukkfű nagyon jó párosítás. Köszönöm a receptet.

8:59 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Mmmmm!!! Fenseges!Köszönjük!

1:12 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Kedves Chili&Vanilia
Most találtam rá a blogodra, mert sütötök levest kerestünk, szerintem is nagyon finom, nem is kellett megsütnöm a tököt, így is elég édes lett. Nekem még hiányzik belőle vmi, ami kihozza a pikánsságát, Anyuval megszavaztuk a fahéjat :)
Köszi a receptet, jó a blogod :)

3:17 du.  
Blogger ziti szerint...

én most, ma csináltam meg először. nekem egy kissé narancsos íze lett.
próbálkozom majd még vele, egyelőre tetszik a recept!

1:23 du.  
Blogger Takács E szerint...

Megfőztem, alma és krumpli nem volt benne, nagyon finomságos lett! Citromos kakukkfüvet is tettem bele.

8:01 du.  
Blogger Branca szerint...

Isteni! Már sokszor elkészítettem, ma is ez lesz, de ma édesburgonyát teszek bele. :)

7:38 de.  
Anonymous Kádár Józsi szerint...

Szia! Jó recept, finom lett. Köszi Üdv.: Józsi

5:40 du.  
Blogger Ivetta szerint...

Nagyon-nagyon finom lett a leves, egymás után két nap is ezt főztem. Köszönöm a receptet!:)

7:46 du.  
Blogger A tökéletlen anuta szerint...

10 éve készítem ezt a receptet, és változatlanul hatalmas kedvenc!

11:43 de.  
Blogger gerzson szerint...

A narancs mellé befigyelt egy-két naspolya is, a savanykás íze miatt "kénytelen" voltam kipróbálni. Elég pepecs munka a naspolyából kiszedni a lényeget, kb két szem után fel is adtam és a többit a héja nélkül egyben magostul beletettem. Nekem ízlett, mivel mindkettőt (sütőtök + naspolya) szeretem, a család többi tagjánál már az is nagy szó, h szó nélkül megették a levest. :)

Ajánlom mindenkinek.

9:19 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal