Kacsamell, lazac, mazsolakompót - három ötlet az ünnepi menühöz
Még három gyors, utolsó perces recept ötlet az ünnepi menühöz, hátha még akad, ahol elkél.
1. Kacsamell sült édesburgonyapürével és pisztáciás gránátalmasalátával
A csodálatos Koncz Zsuzsa művésznő megkért, hogy tanítsak meg neki egy egyszerű fogást, amellyel kicsit fel tudja frissíteni a szokásos karácsonyi menüjét, ezt az ételt választottam, nagyon tetszett neki, kíváncsi vagyok, tényleg elkészíti-e. Íme a videó:
2. Narancsos-borsos karamellizált lazacfilé
Ha a lazac elkészítésre kerestek egy kicsit különlegesebb receptet, ezt jószívvel ajánlom.
A rövid leírás:
Egy vastag falú serpenyőben borostyán színűre
karamellizálunk kb. 6 dkg cukrot. Közben két kb. 15-20 dkg-os lazacfilé bőrös
oldalát frissen tört borsba és reszelt narancshéjba nyomkodjuk. A karamellába
tesszük, fém spatula segítségével kissé lenyomjuk, hogy szép egyenes maradjon a
bőre. Néhány percig sütjük, majd hozzáadjuk 1 nagy narancs kifacsart levét, 1
teáskanál szójaszószt, opcionálisan kis chilit és reszelt gyömbért.
Megfordítjuk a lazacszeletet, és a karamellás- fűszeres narancsos mázban kb. 4
perc alatt készre sütjük.
Itt videón is (Mastercard karácsonyi tippjeim):
3. Fűszeres mazsolakompót
Zseniális kiegészítő pulyka-, kacsa-, vagy más
sültek, libamáj, pástétomok, vagy sajtok mellé.
Egy kis lábasban szárazon megpirítunk egy teáskanál mustármagot, majd hozzáadunk 2,5 dl vizet, 1 dl almaecetet, 10 dkg nádcukrot, egy teáskanál chilipelyhet, kakukkfüvet és egy babérlevelet. Összeforraljuk, majd 10 percig főzünk benne kb. 25 dkg nagy szemű aranymazsolát. A folyadékkal együtt üvegbe töltjük. Hűtőben 3-4 napig áll el.
Itt videón.
Az előző írásban pedig a last minute ajándék ötletek, valamint csomó karácsonyi recept kigyűjtve a blogról.
Boldog Karácsonyt!
Az előző írásban pedig a last minute ajándék ötletek, valamint csomó karácsonyi recept kigyűjtve a blogról.
Boldog Karácsonyt!
0 hozzászólás:
Neked is van véleményed?
<< Főoldal