Indul a Mesterszakács
Nem vagyok egy nagy tévézős, az utóbbi hónapokban pláne nemigen volt időm televízió előtt ücsörögni. Ma este azonban kivételesen haptákban fogok ülni 19.40-kor a tévé előtt, a Viasaton ugyanis elkezdődik a szilveszterig tartó Mesterszakács. A műsor amatőr szakácsverseny, Angliában és Ausztráliában évek óta sikeresen fut, Masterchef címmel, a Viasat csatorna pedig megvásárolta a BBC licenszet, amely alapján készült (a külföldi licensztulajdonosok többször jártak itt ellenőrizni, hogy minden az előírásoknak megfelelően zajlik). A produkcióban főzős háttéremberként, szakértőként dolgoztam, egyfajta kapocsként a profik és az amatőrök között. A forgatás pénteken hajnalban fejeződött be, azóta furcsa hiányérzetem van. Megkedveltem a stábot, a játékosokat, különös érzés lesz látni a kemény munka gyümölcsét, nagy élmény volt egy ilyen műsor készítésében részt venni.
Nagyon kíváncsian várom nemcsak a végeredményt (a félórás epizódok többórányi felvett műsorból születtek), hanem a fogadtatást is. Az emberek mindig azt mondják, hogy elegük van a „celebekből” és a bulvárból, hát ebben aztán nincs egyik sem, csak főzés, de az aztán rogyásig. Vannak improvizációs feladatok, irányított feladatok, éttermi főzés, felismerős tesztek, hatalmas nevetések (és könnyek is). A stúdióban berendezett profi konyha elképesztően jól nézett ki –ez szerintem a képernyőn keresztül is átjön, mindig viszketett a tenyerem, hogy nekiálljak főzni (sajnos olyan feszített volt a tempó, hogy szorgalmi feladatokra nem maradt lehetőség). A műsorban készültek gyenge ételek, közepesek, érdekesek, emlékezetesek, fenomenálisak (talán majd egy-két kedvencemet utólag megnevezhetem), voltak csúcspontok és mélypontok. A műsorvezető Gianni és Bíró Lajos, a Bock Bisztró séfje, utóbbi neve talán elég komoly garancia arra, hogy itt tényleg minden a gasztronómiáról szól, előbbi számomra emberileg igen kellemes csalódás volt.
Nem tudom, fogom-e tudni a műsort teljesen kívülállóként követni (nyilván nem), de egy-egy adás, ill. feladat utólag is biztos a saját főzésemet is inspirálni fogja. Az egyik legizgalmasabb főzés mindig a hétfői: ilyenkor egy meglepetés dobozból kell a versenyzőknek főzniük, abból, ami abban található (ill, a konyhában található alapanyagokból –ami azért elég széles skála volt, volt ott folyamatosan minden, a friss zöldfűszerektől a tamarindpasztáig), mindig nagyon jó volt gondolatban eljátszani azzal, hogy én mit készítenék a titokcsomagból. Az alábbi sütőtökös leveles tésztát a műsor sajtótájékoztatójára készítettük (ott tormalevél került a tetejére, ami néhányszor megjelenik majd), nagyon egyszerű, és előre előkészíthető. Édes, sós, puha, ropogós.
Leveles tészta sütőtökkel, karamellizált hagymával és fetasajttal
Hozzávalók ( 6-8 szelet)
1 csomag kész leveles tészta (27dkg)
1 közepes méretű sütőtök (kb. 70dkg), megsütött húsa
4 lilahagyma (vagy vegyesen salotta is)
5dkg vaj
10dkg fetasajt
Olívaolaj, só, bors
A sült tököt előző este is elkészíthetjük: a tököt zöldséghámozóval meghámozzuk, magját eltávolítjuk, felkockázzuk, összeforgatjuk olívaolajjal, sóval, borssal, majd kb. 35 perc alatt megsütjük. A karamellizált hagymához a hagymát felszeleteljük, majd a felolvasztott vajon, csipet sóval, fedő alatt, lassú tűzön, kb. 20 perc alatt teljesen puhára pároljuk, majd fedő nélkül enyhén karamellizáljuk.
A sütőt előmelegítjük 200C-ra. A leveles tésztát téglalap formájúra nyújtjuk (amit használtam, az eleve ilyen formájú), majd 6-8 kisebb téglalapra vágjuk (készíthetünk egy nagy „lepényt” is, akkor hagyjuk egyben). A lapok szélet kb. 1cm-es sávban körbejelöljük egy éles kés hegyével, úgy, hogy a tésztát semmiképpen ne vágjuk teljesen át. Villával megszurkáljuk a a tészta közepét, majd 10 percre a sütőbe tesszük. Ekkor elosztjuk rajta a karamellizált hagymát, majd a sült sütőtököt, és 15 perc alatt készre sütjük. Megszórjuk morzsolt fetasajttal. Mellé kínálhatunk rukolasalátát.
Nagyon kíváncsian várom nemcsak a végeredményt (a félórás epizódok többórányi felvett műsorból születtek), hanem a fogadtatást is. Az emberek mindig azt mondják, hogy elegük van a „celebekből” és a bulvárból, hát ebben aztán nincs egyik sem, csak főzés, de az aztán rogyásig. Vannak improvizációs feladatok, irányított feladatok, éttermi főzés, felismerős tesztek, hatalmas nevetések (és könnyek is). A stúdióban berendezett profi konyha elképesztően jól nézett ki –ez szerintem a képernyőn keresztül is átjön, mindig viszketett a tenyerem, hogy nekiálljak főzni (sajnos olyan feszített volt a tempó, hogy szorgalmi feladatokra nem maradt lehetőség). A műsorban készültek gyenge ételek, közepesek, érdekesek, emlékezetesek, fenomenálisak (talán majd egy-két kedvencemet utólag megnevezhetem), voltak csúcspontok és mélypontok. A műsorvezető Gianni és Bíró Lajos, a Bock Bisztró séfje, utóbbi neve talán elég komoly garancia arra, hogy itt tényleg minden a gasztronómiáról szól, előbbi számomra emberileg igen kellemes csalódás volt.
Nem tudom, fogom-e tudni a műsort teljesen kívülállóként követni (nyilván nem), de egy-egy adás, ill. feladat utólag is biztos a saját főzésemet is inspirálni fogja. Az egyik legizgalmasabb főzés mindig a hétfői: ilyenkor egy meglepetés dobozból kell a versenyzőknek főzniük, abból, ami abban található (ill, a konyhában található alapanyagokból –ami azért elég széles skála volt, volt ott folyamatosan minden, a friss zöldfűszerektől a tamarindpasztáig), mindig nagyon jó volt gondolatban eljátszani azzal, hogy én mit készítenék a titokcsomagból. Az alábbi sütőtökös leveles tésztát a műsor sajtótájékoztatójára készítettük (ott tormalevél került a tetejére, ami néhányszor megjelenik majd), nagyon egyszerű, és előre előkészíthető. Édes, sós, puha, ropogós.
Leveles tészta sütőtökkel, karamellizált hagymával és fetasajttal
Hozzávalók ( 6-8 szelet)
1 csomag kész leveles tészta (27dkg)
1 közepes méretű sütőtök (kb. 70dkg), megsütött húsa
4 lilahagyma (vagy vegyesen salotta is)
5dkg vaj
10dkg fetasajt
Olívaolaj, só, bors
A sült tököt előző este is elkészíthetjük: a tököt zöldséghámozóval meghámozzuk, magját eltávolítjuk, felkockázzuk, összeforgatjuk olívaolajjal, sóval, borssal, majd kb. 35 perc alatt megsütjük. A karamellizált hagymához a hagymát felszeleteljük, majd a felolvasztott vajon, csipet sóval, fedő alatt, lassú tűzön, kb. 20 perc alatt teljesen puhára pároljuk, majd fedő nélkül enyhén karamellizáljuk.
A sütőt előmelegítjük 200C-ra. A leveles tésztát téglalap formájúra nyújtjuk (amit használtam, az eleve ilyen formájú), majd 6-8 kisebb téglalapra vágjuk (készíthetünk egy nagy „lepényt” is, akkor hagyjuk egyben). A lapok szélet kb. 1cm-es sávban körbejelöljük egy éles kés hegyével, úgy, hogy a tésztát semmiképpen ne vágjuk teljesen át. Villával megszurkáljuk a a tészta közepét, majd 10 percre a sütőbe tesszük. Ekkor elosztjuk rajta a karamellizált hagymát, majd a sült sütőtököt, és 15 perc alatt készre sütjük. Megszórjuk morzsolt fetasajttal. Mellé kínálhatunk rukolasalátát.
48 hozzászólás:
Esetleg feltennèl valami videòt....majd....,hogy itt kulhonban is belekòstolhassunk a musorba?'Epp pàr òràja nèztem egy rèszt az angol verziòbòl,jò lenne làtni a magyart is.Hatalmas nèzettsèget kìvànok a musor(od)nak!!!Zsu
Zsu, ha minden igaz, amikor lemennek az egyes epizódok (ismételnek is, meg hétvégén leadják négy nap adását egyben), akkor utána felteszik az adást internetre. Majd linkelem.
Ez nem GF recept?
bocsánat, de ki az a GF? egyébként nem is akart ez egy überkreatív, újító recept lenni, sütőtök szezonban nyilván sokan készítenek ilyesmit. A tormalevél, az eredeti volt rajta.
A napokban láttam egy bemutatót (reklámot). Kíváncsian várom, megpróbáűlom megnézni (pont vacsiidő a kislányomnak : (. A bemutató alapján nem néztem volna meg, így őszintén, de a Te leírásod felcsigázott.
A sütőtökös leveles tésztát már én is elkészítettem korábban, majdnem ugyanígy : ))
Megnéztem : ) Tetszett, jó, hogy vannak benne tippek. Tényleg gyönyörű lett a konyha !! Nagyon modern, színvilágban is nagyon hangulatos. Az ételek kreatívak voltak...pedig a sütőtök és fetasajt nem épp minden napi párost alkotnak. El is gondolkodtam én mit főznék. :) Ami engem meglepett, vagy inkább a címe alapján nem erre számítottam: miért amatőrök főznek ? A mesterszakács címből arra lehet következtetni, hogy itt séfek főznek, azért hogy még jobbak legyenek. Gianni-t sajnos ismeretlenül, a tv-s szereplései és a Lidl reklámja alapján nem szeretem, nekem nem a csúcsgasztronómiát jelenti, ezért kicsit előítéletes vagyok vele és a műsoraival szemben tudom. Összességében tetszett, várom a további részeket, főleg azt, amikor kevesebben lesznek és többet mutatnak a főzésből is. Gratula, sok munka lehetett benne !
Nagyon jó volt a tegnapi műsor! Amikor megláttam a hétfői "dobozt" egyből a te sült sütőtök krémlevesed jutott az eszembe... nagyon imádom
(bár feta nélkül).
Én is a posztod miatt néztem meg tegnap. Nekem Bíró Lajos tippjei miatt volt értéke az adásnak. A sok rizottó és krémleves nem túl fantáziadús, és Gordon Ramsay tempójához mérve kicsit lassú az adás. De annak örülök, hogy végre nem celebek főznek!!!!!
Én Ausztráliában nézem rendszeresen, nagyon szeretem a műsort.
Most épp egy olyan sorozat fut, ahol celebek főznek, de ez is jó (főleg, hogy a többsége nekem totálisan ismeretlen).
Már eljátszottam a gondolattal, hogy jelentkeznem kéne, ki tudja, mi sülne :) ki belőle.
Sikerült tegnap megnéznem, nagyon tetszett a műsor. Szerintem ötletesek a feladatok (eddig). A bonyolításban előjött néhány Gordon Ramsay-s fordulat, de ez nem zavaró. A berendezés tényleg remek, valóban sok munkátok lehetett az egész adással.
Hogy választottátok ki a versenyzőket? Bocs, lehet, hogy csak én voltam figyelmetlen, de ez kimaradt nekem.
a meghirdetett pályázatra azt hiszem, 300 körül jelentkeztek. A kiválogatott 30 főnek tankonyhán élesben kellett főznie aznapi piaci alapanyagokból, ott én is jelen voltam, az akkori főzés és helytállás/hozzáállás döntött
Szia!
Belenéztem én is, tényleg jónak tűnt (meglepetés, hogy benne voltál, még ha "háttérben" is, bár a stáblistát már pont nem láttam :)), szimpatikusak voltak a versenyzők is - már amennyit láttam belőlük - a zsűri esetében viszont nekem nagyjából bejött a várakozásom, miszerint Gianni hozza a bohóckodást, a bulvár részt, hogy szélesebb körben eladható legyen a műsor; Bíró pedig a szakértelmet.
Most láttalak a tévében. Basszus neked tök kedves hangod van :)
hihi. miért, azt hitted, egy gonosz boszorka vagyok? (egyébként persze, az vagyok:)
Szia Chili,
Én a recepttel kapcsolatban kérdeznéd. A leveles tészta, amiből indulsz, gondolom, fagyasztott. Mi történik vele a mélyhűtő és a nyújtás között? Nekem a fagyasztott leveles tészták felolvadva mindig nagyon összeragadnak, van, hogy a csomagban levő 3 lapot sem tudom szétválasztani. Kösz.
Én a Mesterszakácsban elkészített ételek receptjeiről szeretnék érdeklődni. Olvashatóak lesznek valahol?
pomázi,a leveles tészta nem mélyhűtött, hanem a hűtőpultban kapható, friss, ami már ki van nyújtva. azt használom, nagyon könnyű vele dolgozni.
knoi, elvileg minden adás három legjobb receptje kerül fel a honlapra (viasat3/mesterszakacs)
Nem hittem, hogy boszorka lennél, csak amolyan kellemes csalódás volt :)
Chili! köszönöm szépen!
Én csak azt nem értem, hogy miért kell újjal belenyalni az ételekbe? Otthon még oké, de egy szakácstól ez több, mint sok! Bocsi
tolmácsolom neki, jogos!!
Ötlet, kivitelezés klassz! Kicsit zavar, hogy becsületszóra kell elhinnem a műsorvezetőknek, hogy mi jó és mi nem. Csak ezeket a szereplőket tudnám feledni. Egyéniség nélküli, jellegtelen, unalmas emberek pedig rajtuk múlik a műsor !!! A 300 jelentkező között nem volt egy karakter sem? Az, hogy főzni alig tudnak, már a csak hal a tortán. Kár.
Lidi,azt hiszem, később, amikor már kevesebben lesznek, kicsit több átjön majd a személyiségükből. meg akkor a feladatok, főzések is egyre nehezednek majd
Kösz, Chili. Megcsináltam (fagyasztottból, ami megint nem igazán vált be: ragadt is, de a felszíne pikkelyesen kiszáradt), nagyon ízlett a körletnek.
Szia!
A műsor alapján nem lett jobb véleményem Gianni-ról, nem hallottam tőle önálló véleményt az ételekről, mindig csak egyetértett :)
Te milyennek látod? A képernyő innenső oldaláról felületesnek tűnik...
Üdv
hello
engem kivetelesen nagyon idegesit ez a musor Gianni es az a masik pali akit nem is ismerek amator szinten vezetik a musort!!!!amikor csak nezem oket az idegbaj kornyekez egyes helyzetekben!!!!ugy ahogy beszelnek es ahogy megjatszak magukat mintha ok mindenhez ertenenek!!!!ez a musor egy vicc probalkoznak Gordon Ramsay-ra hasonlitani de hat messze allank tole!!!helyetuk inkabb neznem a CSI-t.ez az en velemenyem roluk!
koszi
a "másik pali" Bíró Lajos, a Bock Bisztró séfje, ami tavaly elnyerte a Magyarország legjobb étterme díjat és ma az ország egyik legtekintélyesebb konyhafőnöke. ennek a műsornak semmi köze nincs Gordon Ramsay-hez, ez egy megvásárolt BBC licensz. Azért köszönjük a véleményt, jó CSI nézést:)
Ma este (november 19.) néztem meg az adást először és nagyot csalódtam. Az angol verziót sokat néztem amikor kint éltem és nagyon szerettem, a magyar azonban csak silány változata. A versenyzők miatt is, akik kissé színtelennek és kedvetlennek tűntek és nem olyan ügyesek, mint amilyenre számítottam - egyikük pl. parmezánnak vélt egy pecorino sajtot, másikuk, aki ráadásul Olaszországban élt, ha jól emlékszem egyik olasz sajtot sem ismerte fel. A zsűri miatt is, akik színpadiasan arrogánsnak tűnnek, egyáltalán nem mondanak részletes értékelést az ételekről, csak kb. annyit, hogy jó vagy nem jó. Amikor az angolt néztem, olyan értékeléseket mondtak, amitől úgy érezte a néző, mintha ő is megkóstolta volna. Persze lehet, hogy még nincsenek ebbe beletanulva meg hogy a vágás szar. De az is kiábrándító volt pl, hogy csak bohóckodásból siettették az egyik csapatot a tálalásnál, meg mondogatták, hogy várnak a vendégek, mert igazából üres volt az étterem, és az elkészült kajákat senki nem kóstolta vagy értékelte, vagy ha igen, akkor azt elfelejtették megmutatni.
az angolt én is lelkesen néztem, és az előttem szólóhoz csatlakozva, szinte érezni lehetett az ételek ízét, állagát, ahogy részletezték és megosztották a nézővel (ugye, ami a dolga a műsorvezetőnek...), az tök jó volt.
lehet h bíró lajos remek séf, de sztem nem való erre a szerepre.
vagy legalább az egyik zsűritag tudná kifejezni szóban, ami történik.
(és még egy apró csalódás, ahogy a vietnami tésztasalátát telelötykölte ízesítőszószokkal... akkor mélységesen együttéreztem a versenyzővel, aki nagyon elegánsan reagálta le ezt, és még a privát interjúban is csak annyit mondott, hogy így egy más étel lett, és ugye vietnamban ezek a szószok ki vannak téve és mindenki magának ízesít.
de lehet h csak azért pártolom így látatlanban is a versenyző véleményét, mert az egyetlen konkrét, de sűrűn hangoztatott kritika a sótlan/ízetlen szokott lenni, és nekem már hiteltelen, és elfogultságomban hajlok arra, hogy bíró úr szereti sósabban az ételeket az átlagnál.)
Angéla tényleg jól főz, vagy csak kivételeznek vele?
még szerencse, hogy az egyik (talán ezért) kiesett verenyzőnek volt vér a pucájában és helyretette Bírót
-undorítóan eszik
-beszélni nem tud
-tele van komplexusokkal
-és minden csak sótlan neki
Nem értem, hogy lehet annyira elfogult a zsűri, hogy Csabát hozza ki nyertesnek, aki egyelőre ott tart a főzőtudományban, hogy látott már konyhát. Nem a személyiségét bántom, de olyan gyermeki naivitással tud rácsodálkozni egy-egy technikára, ételre, sőt ugye a húsokat sem ismeri, hogy egy mesterszakács nem lehet ennyire elmaradva az alapfoktól. Szóval valójában a zsűrit bírálom, akik kettős vagy többszörös mércével mérik a versenyzőket - legalábbis napi adásokból ez derül ki. Az azonban nem, hogy baromi sok fortélyra megtanították volna a versenyzőket, és most - amikor a gasztrobloggerek - véleményezték a versenyzők főztjeit, afelett szégyenkeztek, hogy beégtek. Ugyan miért? Annyira tanították meg a játékosokat, hogy nagy tányérra kis ételt kell tálalni. Szóval vagy a szerkesztők nem vágták túl profin az adásokat vagy a zsűri botladozik. Gianninak önálló véleménye nincs, legfeljebb azon ritka alkalmakkor, amikor ő véleményezi hamarabb az ételt, s nem Bíró Lajos. Másképp csak azt szajkózza, amit Lajos. Ez nagyon kikívánkozott belőlem, eddig rendszeres nézője voltam a műsornak, de mostanra teljesen érdektelenné vált. Elmondom, holott még nincs is adásban, hogy a héten Tibor esik ki, a Csaba, az Éva , a Gabi és Angéla lesz a döntős, ahol Csaba nyer. Ez bontakozik ki jó ideje a műsorból, a két zsűri tag már az elején "eldöntötte", hogy ez lesz a végkifejlet. Egyszerűen ez jön le minden adásból. Ha nem így lesz, kövezzenek meg, de így lesz.
szerintem se egyformán mérik a játékosokat. ami az egyiknél megbocsáthatatlan bűn (Évi, Tibor, Éva), az Csaba és Angéla esetében megbocsátható. A képernyőn keresztül én még nem láttam olyan ételt Angélától, amit megkóstoltam volna. Ellenben Évitől és Tibortól, valamint az idősebb Évától igen.
Volt olyan adás, amelyben Európán kívüli ételeket kellett főzni, s Évi vietnámi ételt késztített, amit Lajos beöntetezett, holott az öntet kint magánügy.
2: Ukrajna tudtommal kelet-európai állam, vagyis Európában van, és mint ilyen, ukrán étel azon a héten nem is szerepelhetett volna. Angéla az ukrán céklalevest főzte... Abszolút ki kellett volna esnie, hiszen nem a feladatot csinálta meg. Az ukrán céklaleves - tudatom a nagyokos zsűrivel- nem Európán kívüli étel. Persze lehet hülyíteni a nézőt, de nem érdemes, mert elmegy a kedve az egésztől. Azóta nem is nézem.
Egyet tudok érteni azokkal is, akik szerint Gianninak önálló véleménye nincs. Azzal is, hogy Lajosnak túl sós az ízvilága, lehet felőlem bármily nagytudású séf, a műsor alapján a Bisztrójának a környékére se mennék. De a Gianniéba sem. Ha viszont Tibor, Évi vagy Gabi vagy Éva nyitna éttermet, megkóstolnél náluk egy-két ételt.
Sajnálom Chili, hogy ilyen műsorhoz adtad a neved...
ajajj, micsoda indulatok. remélem, aki érintett a versenyben, az nem kommentel, nem lenne valami elegáns. Egyébként természetesen minden vélemény szabad, annyit tudok hozzátenni, hogy én a forgatások nagy részén ott voltam, és kóstoltam a versenyzők főztjét. A zsüri végig elsősorban íz alapján döntött (mint ahogy minden profi versenyen is), az alapján pedig a döntéseiket utólag is csak meg tudom erősíteni. persze, az íz sajnos nem jön át a képernyőn, milyen kár...
hahó
nekem igenis nagyon bejön ez az egész. bár én nem vagyok nagy főzőcskéző, de ez a pár adás felhívta a figyelmemet arra,h. nem csak a vérprofik tudnak finomakat főzni, ízlésesen tálalni. Azóta én is jobban élvezem a konyhában töltött perceket.
Nem értek egyet azzal,h. Gianni majmolná Lajost, az mondjuk eleinte zavart, ahogyan magyarul beszél, de most már csak poénkét tudom felfogni.Nem láttam eddig semmilyen külföldi-változatát a műsornak, de nem is akarom. Engem megvettek, amikor tudok, leülök a tv elé megnézni, élvezem a főzést és többet járok étterembe is. És persze hajrá Csaba:)
Igazad van Chili, hogy az íz nem jön a televízión. Nem veszek részt a versenyben, nem is jelentkeztem. De azt érzékelem, Csabát erőteljesen nyomja a zsűri, és a fiatalember tehetségét nem vitatom, de semmiképp nem mennék olyan étterembe, ahol ő séf, hisz sok esetben azt sem tudja, milyen alapanyagot kell főznie. Amúgy rendkívül aranyos figura, és valóban a zsűrivel van gondom, nem Csabával. A rétese tésztája nem sült meg, megbocsátható bűn volt. "Amúgy jó" - mondta Lajos. Másnál ha ott marad egy kisebb fölöslges ételdarab vagy a narancson a fehér rétegecske, olyan oltári hiba, hogy Lajos szerint az egész étel pocsék. Tévénézőként ez kettős mérce, akárki akármit is mond. Az pedig számomra valóban egyértelmű, hogy kiket látunk majd a döntőben, és nem azért jós vagyok, vagy valami közöm lenne a műsorhoz, hanem az adásba került szövegrészek alapján. Szerintem aki alaposan figyeli a zsűri szavait, annak is egyértelmű. És ez Chili, nem a te hibád, félre ne értsd. Lehet vágási probléma - és akkor a zsűri fel van mentve. Másrész Lajos a játékosok egy-egy mondatából olyan magvas következtetéseket von le, hogy hanyat esek a székben. Tegnap pl Tibor annyit mondott, azért hagyott alább a lelkesedése, mert két olyan játékos esett ki egymás után, akikkel jól összebarátkozott, és ez kicsit megviseli. Erre Lajos: ezek szerint te csapatban gondolkodol. Szerintem amit Tibor mondott, az nem erről szólt, hanem arról, hogy fáj neki, hogy általa kedvelt társai kiestek. Nem kell ebből olyan okos konzekvenciát levonni, mint ahogy Lajos tette, sőt Lajos megállapítása egyértelműen arra utal szerintem, a héten Tibor dobják ki a versenyből. Nos, remélem, érted, mi a bajom a műsorral és nem a te személyeddel vagy a játékosokéval. Amúgy ha a játékosok, akkor Angéla az, akit nem kedvelek - a kezdetek óta. Őszintétlen, megjátszós - sajnos a személyisége nem tetszik. Ettől még lehet, valóban ügyes a gasztronómia terén, de fenntartom, a céklaleves nem Európán kívüli, tehát a nemzetközi héten nem felelhetett volna meg a feladatnak, mert rossz ételt választott. Ha ezt a zsűri figyelmen kívül hagyta, akkor miért ne gondolhatnám, hogy másokkal ellentétben vele elnézőbbek.
az előző hozzászóló vagyok, és van egy kérdésem, Chili,alias Zsófi. Miért lett divat, hogy nagy tányéron kis adagot tálalnak a vendéglőkben? Ha ilyet kapok étteremben, visszaadom, felállok és nem fizetek. Enni megyek oda, nem kóstolni több ezer forintért. Sok ismerősöm hozzám hasonlóan vélekedik. Ezért sem értem, miért kell apró adagokat tálalni. (Pedig nem vagyok nagyétkű, mégis zavar a pici adag nagy tányéron.)
sziasztok én nem teljesen értek egyet ezekkel, szerintem a müsor jó, deangéla valóban megjétszós. Nekem Évi volt akedvencem és szerintem a kreativitást jobban kéne figyelembe venni. Az édes szusi tényleg jó volt. És ha Biro Lajos tényleg akkora séf akkor megtudná különböztetni a megolvadt sajt és a sületlenségközötti problémákat. amugy nem tagadom hogy nagyon jo hely az étterme de ez akkor is...meg amugy csaba vagy lefizett öket vagy meg lett sajnálva... mert kivételezés van felsőfokon. én minden részt nézek. Chili tényleg kedves a hangod :)
Csak annyit, ha a látottak alapján Csabával megnyeretik a versenyt, akkor én tuti a lábamat sem fogom betenni sem Bíró Lajos, sem Gianni éttermébe.
Egy olyan versenyző lehet az amatőr mesterszakács, aki képes banánturmix-l kiállni, mint második étel. Ne vicceljünk már!
Fighting
Az előző savanyú kommentem óta rendszeresen nézem a műsort, megszerettem, így kissé módosult az álláspontom is, ahogy láttam egy-egy részletesebb, érzékletesebb véleményt kajákról meg néha konkrét segítő tanácsokat. Az azonban nekem sem stimmel valahogy ahogy Csabát tolják. Évit meg pl egyértelműen nem szerették, legalábbis nekem teljesen ez volt a benyomásom. Pl olyankor tették a legrosszabbak közé, amikor a séf, akivel együtt dolgoztak, őt ítélte a legjobbnak.
most hogy mondod tényleg.Évit valamilyen oknál fogva nem kedvelték túlságosan, pedig egy életvidám, kedves, és aranyos lány. Semmiféleképpen nem idősödött ki, mint pl. Éva vagy Gabi. amúgy a muútkor pont ezen gondolkodtam el, hogy miért tettek be kettő ilyen idősödő embert az első négybe. azért annak is fontosnak kellene lennie, hogy ki hány éves nem? :O és ahogy megfigyeltem Éva nagyon izzad főzés közben. az meg gusztustalan! egyenesek gusztustalan! Csabára visszatérve szerintem nagyon gáz, hogy egy banánturmix-al ami ráadásul nem sikerült még el tud érni sikereket! Eszméletlen!Én nem is emlékszem,hogy kapott volna-e szerdai napokon első helyet. Akkor ugye helyszínen vannak.
Édesség héten egyébként Évit totálisan kipécézték. Szegény bejelentette, hogy nem erőssége,mert a sósat szokta kívánni. Erre sorozatosan hurrogták le. A muffin-ja sületlen lett 2x? Szerinte nem... szerintem sem bár így nem lehet megítélni. De valószínűleg egysajtos muffin folyik... A szusija jó ötlet volt... ennyi erővel Csaba mehetett volna... turmix... még most sem hiszem el.!!! Gáz! A tortája ötletes lett annak ellenére, hogy egyfolytába az ujjait nyalta, de mindegyik azt csinálta! Persze nem vettem volna meg a boltba,de szerintem szép lett... Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Évit védem. Szerintem elfogult sem vagyok, mert Bernit és Katát is bírtam.
Visszatérve Évára: szerintem nagyon negatív, néha tetteti magát. vannak pillanatok amikor legszívesebben lepuffantanám a képernyőről!
Gerikehh (2-vel ezelőtti komi)
Egyébként még annyi, hogy én biztosra mondhatok egyet.: Volt egy versenyző akinek term. nem mondom meg a nevét. Ő készített egy ételt. A felvétel alatt szidták. Vágták a fejéhez a sok szart. de a kamera stop után jött a meglepi: megadnád a receptet? :O ez ultragáz!...
ja, nem következetes a zsűri- legalábbis a tévében látható anyag alapján. Hogy a felvételeken mi zajlott, az sajnos tévénézőként teljesen mellékes, hiszen vágott anyagot látunk. de olyan hiba, amilyet az előző kommentelő írt, a műsorban is volt. Kár, mert egész frappáns műsor lehetett volna.
azt hallottam, hogy egy scriptelő lány az egyik fősegéddel - ugyancsak hölgy - együtt ette meg az ételeket a felvételeken. kicsit mérgesek is lettek, amikor Lajos megette Éva töltött káposztáját, mert nekik nem jutott.
Ma végig Gabit dícsérték, miközben a kritikus és a séf szerint is Éva volt ma a legjobb. Most akkor hogy is van??? csak azért is megnézem a döntőt, bár mivel a netre kikerült egy videó, amelyen Éva nevetőgörcse van, abból kiderül, nem Éva nyeri a versenyt. Az indavideón megtaláljátok, amúgy nagyon jó, aki nézi, azt is megnevetetti
Vajon miert van az,hogy nem teszik fel mar egy ideje a musort a viasat oldalara? Raadasul az utobbi harom resznek gond volt a hagjaval....nem hallatszott a szoveg,csak a hatterzene....Bosszanto,mert nekem nem megy a viasat es neznem a neten,de nem lehet!
Zsu
Én végignéztem az egész műsort és nagyon szerettem, sokat tanultam belőle. Volt egypár játékos akinek drukkoltam, de a végén örültem a nyertesnek.
Sziasztok!
nagyon szerettem a műsort. Érdekelne, hogy lesz-e második széria? Akár én is beneveznék...
Gabi letöltötte a próbahónapját Lenotre mellett végül?
Neked is van véleményed?
<< Főoldal