szombat, november 12, 2011

Sok-sok novemberi program

A következő hetekben ismét nincs hiány szuper programokban, íme néhány:

November 15-én kedden: Kopogó szemek

Ismét filmes főzés, ezúttal az Odeon-ban a Magyarhangya szervezésében, akik egy fiatal, nagyon lelkes civil csapat, a filmforgalmazásban keresnek alternatív utakat, és azon vannak, hogy a fiatalokat is visszaszoktassák a mozikba.

Ezúttal “A csirke, a hal és a királyrák” című filmet vetítik, mellé pedig a Világevő készül passzoló falatokkal és történetekkel. A film két éve, 2009-ben ment néhány moziban, sőt a főszereplő Budapesten is járt (az akkori Év Étterme gálán ő adta át a fődíjat), sőt, volt vele szerencsém vacsorázni, fantasztikusan jó fej. Akkor “gasztrothrillerként” aposztrofálták, de ez egy zseniális és izgalmas dokumentumfilm a spanyol versenyző szakács Bocuse d’Or-ra való felkészüléséről. Versenyző szakácsoknak biztosan kötelezővé tenném.

November 19-én szombaton: Terra Hungarica

Új, színvonalasnak igérkező boros rendezvény, ezúttal a Gerbeaud-házban. A kiállító borászokban közös, hogy mindannyian törekszenek a természet- és tájhű gazdálkodásra, továbbá részvételükkel egyidejűleg vállalták, hogy boraik természetességének és egyediségének megőrzése érdekében kerülik a gyom- és rovarirtó szerek, a különböző hozzáadott anyagok használatát, és tartózkodnak bizonyos technológiai beavatkozások alkalmazásától.

A rendezvény szakmai színvonalára garancia a két, szakmai körökben ismert és elismert szervező, Nemes Richárd és Kató András neve.

November 18-20-án: Ízek és Borok

Szintén új, gasztronómiai rendezvény a Hungexpo-n, erről még túl sok nem derült ki számomra, de lesz pl. Budapest Bár koncert, úgyhogy nagyon rossz már nem lehet.

November 20-án: Ételfotózási workshop

Egész napos rendezvény a Fotózz klub szervezésében, nem ismerem sem őket, sem a fotóst, aki tartja, de biztos meg lehet tanulni néhány fotózástechnikai trükköt, ha valakit ez érdekel.

November 25-én: Taste of Japan

Maki főzőbemutatója az A38 hajón, ez biztos szuper lesz, Chef Makit szeretjük

November 25-26-án: WAMP SPÁJZ

A WAMP kézműves gasztronómiai vására olyan, mint a jól ismert design vásár gasztronómiai termékekre hangolva. Lesznek gasztronómiai workshopok (információ gondolom később), sőt gasztrorapirandi (vagy hogy kell ezt írni?) néhány gasztrobloggerrel. Szóval buli lesz, gyertek.


Jó libázást mindenkinek, nálam ötfűszeres, gyömbéres liba sült.

Címkék:


 

 

1 hozzászólás:

Blogger Kriszta szerint...

Kedves Zsófi!
A legújabb Szufléban megjelent sütőtökchutney-ját elkészítettem ma ebédre rozmaringos libacomb mellé.Igazán pikáns és ízletes fogás lett!Bővebben a blogomon!
www.krisztakonyhja.blogspot.com

Nagyon csodálom a munkásságát!

1:43 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal