Márton-napi programajánlóm következik, ha valaki most válogatna a hamarosan aktuális libás gasztronómiai programok között.
Nagyon sok szeretettel várunk mindenkit a Gellért Hotel Márton-napi borfesztiváljára, ami szuper kis hétvégének ígérkezik. A körítés helyett csak ennyit mondok: Wolf András (Salon étterem), Jahni László (Kistücsök), Giuseppe Scaricamazza (Buono.hu, a mi imádott olívaolajdílerünk), Frideczky András (a Gellért Brasserie tehetséges séfje házigazdaként) - többek között ennek a csodás csapatnak az ételsorát lehet majd kóstolni. Pénteken, november 11-én Fűszeres Eszter lesz az este háziasszonya, ő a füstölt libamell mellé birsalmachutneyt és házi kalácsot ad, szombaton, november 12-én pedig jómagam, nálam sokféle cékla, gránátalma és egy különleges, közel-keleti fűszerkeverékem lesz a libamell társa. Néhány éve részt vettem már ezen a rendezvényen, és nagyon szerettem a patinás, és mégis életteli hangulatát.
Minden további információ és jegyek itt:
http://www.borfesztivalgellert.hu/szent-marta-es-vedencei-borvacsora/
A VI. Borfesztivál gourmet vacsorájának névadója ezúttal Szent Márta, aki Krisztus vendéglátójaként lett a háziasszonyok, az olasz vendéglátóipari dolgozók, a szakácsok, a pincérnők és a pincérek védőszentje.
Kedvcsinálónak a teljes menü:
Előétel péntek
Füstölt libamell
házi kalács, korianderes birsalma chutney, chili
Fűszeres Eszter - Fűszer és Lélek
Losonci Bálint Riesling, 2014
Előétel szombat
Füstölt libamell
sárga és cirmos cékla, gránátalma és dió
Karner Gábor Tavasszal a Föld Kékfrankos, 2013
Piros libaleves
rántott liba rilette, színes répák, fekete retek, csicsóka
Kaláka Tállya, 2015
Castagne e ceci alla teramana
maltagliati tészta, csicseriborsókrém, gesztenye
Cruxx Gemina birsbor
Töltött káposzta libával
libamáj, füstös tejföl, töpörtyű
Horizont India Pale Ale sör
Édes maceszgombóc
kávékrém, pácolt alma, almaredukció, bébi bazsalikom
Kreinbacher Brut Classic
Az italsort válogatta: Angerman László - Tanti, az Év Sommelierje 2016. verseny győztes
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.