Oldalak

hétfő, szeptember 19, 2005

Nemzetközi food blog események

Az előző íráshoz illene némi kiegészítést fűznöm, mivel angolul írtam és nem biztos, hogy egyértelmű, hogy miért. Ilyen food blog, mint az enyém, a nagyvilágban több ezer létezik. (Magyar nyelvűt egyébként továbbra sem találok, ha tud valaki, szóljon.) Jobbnál jobbak, csak győzze az ember olvasni. Ennek a közösségnek, amely csupa olyan emberből áll, akiket a gasztronómia iránti szenvedély köt össze, vannak játékszabályai, illeme és vannak saját virtuális „rendezvényei”. Ilyenkor, általában havonta egyszer, egy blog író valahol a világban meghirdet egy konkrét témát, (pl. muffin, vagy narancssárga színű ételek) és a meghirdetett napon a világ összes gasztronómiai blogírója, aki részt vesz, a honlapján ebben a témában közöl írást. Az ilyen rendezvények közül a leghíresebbek az IMBB (Is my blog burning) és a SHF (Sugar High Friday) – a fordításuktól eltekintenék (Magas cukortartalmú péntek…hm, tetszik:)?). Ez utóbbi az édességes rendezvény és ebben vettem részt múlt pénteken. Itt most a téma a custard volt (leginkább talán vaníliapuding-ként fordítanám, de mindenesetre tejjel, vagy tejszínnel, tojással készült sűrű krémet jelent). Pénteken 70 darab gasztronómiai blog-on jelent meg ilyen témájú recept. Az összefoglalót ilyenkor az adott havi rendezvény gazdája (host-ja) készíti el, felsorolja a megjelentetett recepteket a linkekkel együtt, lehet tobzódni. A vaníliakrémes desszertek összefoglalója itt található. Én mákos gubát készítettem narancsos vaníliamártással, hogy egy kis magyaros jellege is legyen a dolognak. Végignéztem az összes receptet, jobbnál jobbak, nekem egy torta della Nonna nevű vaníliakrémes süti tetszik a legjobban (egy bécsi székhelyű blog írótól), ezt majd mindenképpen kipróbálom valamikor, meg egy kávékrémes eclair fánk Koppenhágából.

1 megjegyzés:

  1. Szia,
    És mi alapján van pontozva?
    Lehet, hogy írva vagyon, csak én nem találtam.
    Mert ugyi nem lehet megkóstolni:)
    Kecso

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.