Oldalak

szerda, június 06, 2012

Hétvégén Gourmet Fesztivál! Napijegyeket sorsolok.



2012. június 8-10. között, azaz most péntektől vasárnapig újra Gourmet Fesztivál (egykori Budai Gourmet) a Millenárison. A fesztivál kétségkívül az év legnagyobb éttermi bulija, akit érdekel a gasztronómia, annak ott a helye. Kint lesz az éttermek krémje, ott lesznek a séfek, meg persze borászatok, cukrászdák, kávézók, sonkások, sajtosok, kolbászosok, fűszeresek, stb. Idén minden este koncertek (és focikivetítés az érintetteknek). Mi a Világevővel a gasztroszínpad házigazdáiként várunk benneteket, ahol rengeteg izgalmas program készül, pl. Bíró-Segal pacalpárbaj, Kulka János-Dudás Szabolcs (Anyukám mondta) közös főzés, Miguel Vieira (Costes) portugál házi konyha bemutatója, stb. (Itt egyinterjú, hogy mit várok legjobban).

Ez a fesztivál szerintem az új magyar gasztronómia aktuális lenyomata, itt koncentráltan jelenik meg mindaz, ami az elmúlt években történt.

Alább láthatjátok a fesztivál “Étlapját”, amely folyamatosan bővül, itt követhető.
A honlapon természetesen az összes program megtalálható, itt pl. a színpadi.

Ha szeretnétek belépőt nyerni, alább, hozzászólásban mindössze annyit kell csak megírni, hogy az étlapról melyik ételt kóstolnátok meg a legszívesebben. Három darab kétszemélyes napijegyet sorsolok (tetszőleges napon felhasználható), jelentkezni holnap, azaz június 7. csütörtök reggel 9.00 óráig lehet alább a kommentben. Remélem, találkozunk ott!

Gourmet Fesztivál étlap:

21
rántott borjú nyelv burgonyasalátával
túrókrém eper-rebarbara raguval

67
Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával
Vanília, cseresznye és bodza

Agárdi Pálinka Vendéglő
Rozmaringos sertésköröm és szív Agárdi Szilvapálinkás pecsenyelével pirított tavaszi zöldségekkel
Velence-tavi füstölt hal Agárdi Sörpárlatos sörbundában leveles salátákkal
Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával

Anyukám Mondta
Lampredotto
Ropogós malacfül csicseriborsóval
Kemencében sült variációk

Arany Kaviár
Húsos "pelmenyi"
Rákhússal töltött "pelmenyi"
"Rasztigaji" vörös kaviárral
Heringtorta uborkával
Hideg Orosz "okroska" leves
Szibériai Tokhal Kaviár kóstoló

Baldaszti
Házi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta
Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa

Bock Bisztró
Libamájas „rúzs”
Homár cappuccino
Fokhagymás tigrisrák Ella burgonyával
Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással
Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra
Hideg töltött paprika

Borkonyha
Kovászos uborka nyalóka
Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával

Chateau Visz
Marinált koktélparadicsom”lollypop”  mangalicaszalonna-köntösben, friss tavaszi salátával
Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával
Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával

Chianti
Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészóssza

Costes

Uborka gazpacho, marinált lazac
„Gulyás” terrine
Eton mess with strawberries (Eper, habcsók, tejszínhab)

Fülemüle
Gazpacho
Marinált töltött libanyak
Sólet házilag füstölt marhahússal
Balzsamecetes, olivás fehérbab baby polip-kagylóraguval
Toszkán pacalragu
Fülemüle diós-almás-mákos nudli

Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával

Jankovich kúria
Kimchi, Kimbab, Bulgogi
Malacpofa kovászolt káposztáva

Káli Art Inn
Orgona krémleves
Körömpörkölt rilette
Joghurtos uborkasaláta krém
Káli Mandulás csokitorta
Cigánymeggy kompót craime freche

Kistücsök
Egy hideg előétel friss sajtból
Sajtmanufaktúra szelekció

La Mareda
Malackocsonya 3 ízzel: Zöldtorma, Chili, Lime
Pisztráng vadsonkával, vajtök buerre blanc-val


Mandula
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
Érlelt marha oldalas "steak" sváb sufnúdlival, verjus mártással
Delikát ízelítők, Gere szőlőmag olaj és Verjus kóstoló
Saját, házi készítésű sajtok kóstolása

Mezzo Kuzin Konyhaklub
Kuzin hamburger házi zsemlében

Mezzo Kuzin
Kerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával
Borjúpofa vadasan szalvétagombócon

Nu
Meglepetés

Olimpia
Meglepetés

Pastrami
Füstölt pisztráng kapros tökkel
Pastrami kocsonya házi barnakenyérrel

Pest-Buda Bisztró
kézműves kovászolt kenyérlángos: kolbászos-tojásos-lecsós
házi tokaji aszús kolbász, ropogós kenyerlángossal

Pierrot
pirított pisztráng filé, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel

Rókusfalvy Fogadó és Sonkamester
Etyeki sonka szelekció
Borbon, Rókusfalvy borokkal töltött csoki bonbon

Rosenstein
Kacsahús krém, házi savanyú válogatással
Liba salsiccia  sült paprikamártással,pászka tócsnival
Ricset töltött libanyakkal,füstölt fürj tojással
Flódni macaron

Rosinante
Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

Salon Étterem (New York Boscolo))
Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal
Kacsasült káposztás cvekedlivel
Eper bodza
Édeskömény szörp, Rebarbara szörp

Spazio Manuel Café
Almavíz házi derelyével
Fekete ravioli mozzarellával és szárított paradicsommal töltve
Zöld tagliatelle kecskeraguval

Tigris
Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal

Viator
Hideg kovászos uborka krémleves kecskesajt fagylalttal és vaddisznótoka pörccel
Kacsamáj-terrine házi nyúlgerinccel málnával és bébi céklával
Karamellás házi bodza szörp

Villa Bagatelle
Holsteiner szendvics pohárban (fekete kenyér sajtkrémmel, fűszeres paradicsommártással rétegezve)
Joghurtos parajfőzelék sous-vide nyúlcombbal
Csigatorony

VS
Csirkezuzás árpagyöngy rizottó konfitált kacsával
Malacsajt rilette bodzás uborkával és céklával

Walter
Petrezselymes csülökpástétom füstölt mangalica nyelvvel, Wasabi habbal, házi karfiolsalátával
Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel

241 megjegyzés:

  1. Én ezt kóstolnám meg legszívesebben: Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel

    VálaszTörlés
  2. Én házi hamburgert kóstolnék most szívesen :)

    VálaszTörlés
  3. Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
    Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával, ezt nem hagynám ki...

    VálaszTörlés
  6. I. Viki9:50 de.

    Én ezt szeretném:Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával!

    VálaszTörlés
  7. Névtelen9:50 de.

    Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal - ezt szívesen megkóstolnám :)

    VálaszTörlés
  8. Névtelen9:50 de.

    Homar capuccino n.zsofi

    VálaszTörlés
  9. Csenge9:50 de.

    Ricset töltött libanyakkal,füstölt fürj tojással

    VálaszTörlés
  10. Zsófikám, Én legszívesebben az Arany Kaviár Étterem menüsorát kóstolnám meg, ugyanis az olasz konyha utána a következő, ami a szívemhez nagyon közel áll, az orosz konyha. Készülök már egy ideje hozzájuk, ahogy a Gourmet-ra is :-D! Köszönöm a lehetőséget! Annamari, Rozmaring&Csokoládé

    VálaszTörlés
  11. I. Viki9:52 de.

    Ezt is szívesen megkóstolnám:
    Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással!

    VálaszTörlés
  12. Tatár ízelítő :)

    VálaszTörlés
  13. a Tigris menüjét kóstolnám meg:Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
    Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal! hátha!

    VálaszTörlés
  14. szívesen kóstolnám: Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

    VálaszTörlés
  15. Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal és fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal :)

    VálaszTörlés
  16. Én ezt kóstolnám szívesen: Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal. Valamint vanília, cseresznye, bodza rejtélyét :)

    VálaszTörlés
  17. B.Kriszta9:55 de.

    Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával:)

    VálaszTörlés
  18. Naggggyon nehéz a választás, de most épp ez fogott meg: Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossa

    VálaszTörlés
  19. Szia! Én az orgonakrémlevesre lennék kíváncsi.

    VálaszTörlés
  20. Névtelen9:57 de.

    Én a Heston zseniális lakomái keretében már rákattantam a homár cappucino ötletére, ezért a Bock változata érdekel a legjobban. Éva, a régi kolléga (Mont-Saint-Michel).

    VálaszTörlés
  21. Mazsola9:57 de.

    Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal

    VálaszTörlés
  22. Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal (és kakast is ;) )

    VálaszTörlés
  23. Legéndanna9:58 de.

    Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
    Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával

    VálaszTörlés
  24. Névtelen9:58 de.

    Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
    rpanni

    VálaszTörlés
  25. Ropogós malacfül csicseriborsóval :)

    VálaszTörlés
  26. Gyakorlatilag bármelyiket, de ha nagyon választani kell, akkor az uborka gazpachonak és az
    eton mess with strawberriesnek nem tudnék ellenállni.

    VálaszTörlés
  27. Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa

    VálaszTörlés
  28. rántott borjú nyelv burgonyasalátával, vagy házi hamburger, vagy... minden jöhetne :)

    VálaszTörlés
  29. a rosenstein flódni macaronja elég érdekesen hangzik, de a 21 borjú nyelvét is várom. a bock és az olimpia fogásairól nem is szólva. :)

    VálaszTörlés
  30. Mindet szívesen megkóstolnám, de amit NAGYON, az a Mandula Étterem: Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
    :)

    VálaszTörlés
  31. Az Anyukám Mondta teljes kínálatát (de valószínűleg több nap is muszáj lesz kimenni, hogy az összes kedvenc sorra kerüljön:-)

    VálaszTörlés
  32. keszi910:01 de.

    Amit szívesen megkóstolnék: Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással és Kacsamáj-terrine házi nyúlgerinccel málnával és bébi céklával

    VálaszTörlés
  33. én azt hiszem az Arany Kaviárra szavaznék, de decens menüsorok vannak...

    VálaszTörlés
  34. ropogós malacfül csicseriborsóval!!! áá

    VálaszTörlés
  35. Gazpacho vagy orgonakrémleves
    Libamáj rúzs vagy libamájpástétom
    És most muszáj ennem valamit...

    VálaszTörlés
  36. amit most és holnap és akkor is megkóstolnék, az a fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal :)

    VálaszTörlés
  37. Füstölt pisztráng kapros tökkel

    Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

    Dorka

    VálaszTörlés
  38. Mandula
    Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal

    VálaszTörlés
  39. nehéz választás.

    Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával

    VálaszTörlés
  40. Most éppen rebarbara szörpöt és a flódni macaront:)

    VálaszTörlés
  41. Nekem ettől futott össze a nyál a számban: Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel

    VálaszTörlés
  42. Ildikó10:05 de.

    Hideg töltött paprikát, nyami :-)

    VálaszTörlés
  43. Simon Vera10:06 de.

    A káli mandulás csokitortát

    VálaszTörlés
  44. GastroGatto10:06 de.

    Sziasztok!
    Toszkán pacalragut próbálnám ki, de nagyon finom lehet a Káli Mandulás Csokitorta is.

    VálaszTörlés
  45. Túrókrém eper-rebarbara raguval, malacfül csicseriborsóval, kovászos uborka nyalóka, Kistücsök sajtok és bodzakrémleves :)

    VálaszTörlés
  46. Gourmetbrothers10:09 de.

    pirított pisztráng filé, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel

    VálaszTörlés
  47. 1 Szibériai tokhal kaviár kóstoló
    2 Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
    3 Túrókrém eper-rebarbara raguval

    VálaszTörlés
  48. monikaboros10:12 de.

    Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal

    VálaszTörlés
  49. Én a kovászos uborka nyalókára pályázok! :)

    VálaszTörlés
  50. Füstölt pisztráng kapros tökkel
    Pastrami kocsonya házi barnakenyérrel

    VálaszTörlés
  51. Én a Baldaszti's házi hamburgerét gyömbéres coleslaw saláttával mindenképp.

    VálaszTörlés
  52. Névtelen10:14 de.

    Beneveznék egy házi hamburgerre,gyömbéres coleslaw salátával, by Baldaszti:)
    Macaroon

    VálaszTörlés
  53. "saláta" egy -t, persze... :)

    VálaszTörlés
  54. Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával

    VálaszTörlés
  55. savika10:16 de.

    hmmm, ettől tényleg összefutott a nyál a számban :) és még messze az ebéd...

    Arany Kaviár
    Húsos "pelmenyi"
    Rákhússal töltött "pelmenyi"
    "Rasztigaji" vörös kaviárral
    Heringtorta uborkával
    Hideg Orosz "okroska" leves
    Szibériai Tokhal Kaviár kóstoló

    VálaszTörlés
  56. Sólet házilag füstölt marhahússal

    Házi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta

    Káli Mandulás csokitorta
    :)

    Amúgy meg mindeeeent :)

    VálaszTörlés
  57. Ha mindenképp választani kell, akkor talán ezt:
    Velence-tavi füstölt hal Agárdi Sörpárlatos sörbundában leveles salátákkal

    VálaszTörlés
  58. Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal

    VálaszTörlés
  59. Borkonyha: Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával

    Mandula:Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal

    Villa Bagatelle: Holsteiner szendvics pohárban (fekete kenyér sajtkrémmel, fűszeres paradicsommártással rétegezve)

    Chianti: Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással

    Bock: Hideg töltött paprika

    Chateau Visz: Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával

    VálaszTörlés
  60. Rákhússal töltött pelmenyi-t kóstolnék az Arany Kaviártól.

    VálaszTörlés
  61. Én ezt kóstolnám meg szívesen: Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
    Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

    VálaszTörlés
  62. Többfélét is szívesen megkóstolnék, de most leginkább Pierrot féle
    pirított pisztráng filét, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel" :)

    VálaszTörlés
  63. Ha csak egyet lehet választani, akkor legyen Anyukám Mondta Kemencés variációja

    VálaszTörlés
  64. Névtelen10:23 de.

    Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával, na én ezt kóstolnám meg:-)

    VálaszTörlés
  65. Szia Zsófi, A kovászos uborka nyalóka alap, de egy finom borral talán a Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal csúszna legjobban. hmmm.

    VálaszTörlés
  66. Almavíz házi derelyével érdekesen hangzik! :)

    VálaszTörlés
  67. Nem kérdés... Bock, tatár ízelítő. :) P.Viki

    VálaszTörlés
  68. Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra

    VálaszTörlés
  69. Az arany kaviáros menüből az okroska levest!

    VálaszTörlés
  70. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  71. Mindegyiket, de legfokeppen a Tigris libamaj pastetomjat...

    VálaszTörlés
  72. Baldaszti-házi hamburger, szardellás zöldbab-főzelék???? na ezt megkóstolnám...

    VálaszTörlés
  73. Szia Zsófi!

    Elsők között nálam a Mandula remekműve áll:

    Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal:)

    Szép napot!

    VálaszTörlés
  74. dinaka10:30 de.

    Ezt mindenképp megkóstolnám: Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal

    VálaszTörlés
  75. Névtelen10:31 de.

    Mia

    Orgona krémleves

    VálaszTörlés
  76. Legszívesebben a homár cappuccinot kóstolnám meg :)

    VálaszTörlés
  77. orgona krémleves,
    bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
    Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
    levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsós tejföllel

    VálaszTörlés
  78. Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával
    A Borkonyha mindig a kedvencem volt...

    VálaszTörlés
  79. rántott borjú nyelv burgonyasalátával

    VálaszTörlés
  80. Koviubinyalóka, flódni macaroon és bármilyen meglepetés :)

    VálaszTörlés
  81. Élek-halok a lazacért, tehát azt mindenképpen

    -Uborka gazpacho, marinált lazac (Costes étterem)

    -gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával (Château Visz)

    Továbbá, ha már eljut az ember egy ilyen fesztiválra, akkor mindenképp valami olyat is, amit még soha nem evett. Pl a
    - Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa (Baldaszti’s)

    VálaszTörlés
  82. Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással (BOCK)

    Kremmer Betti

    VálaszTörlés
  83. Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

    VálaszTörlés
  84. - Gulyás terrine (Costes)
    - fekete ravioli (Spazio)
    - Olimpiai meglepetés

    VálaszTörlés
  85. ebben a pillanatban a tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával a befutó.

    VálaszTörlés
  86. Az Arany Kaviár menüje nagyon izgalmasan hangzik. Karesz

    VálaszTörlés
  87. Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel, de igazából mindent megkóstolnék :)

    VálaszTörlés
  88. Én levesmán vagyok, úgyhogy:
    Orgonakrémleves, Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal, Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal és Hideg kovászos uborka krémleves kecskesajt fagylalttal és vaddisznótoka pörccel. De ha már muszáj egyet választani, akkor az orgonakrémleves, mert olyat még soha nem próbáltam.

    VálaszTörlés
  89. Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal

    VálaszTörlés
  90. Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

    ez nagyon jól hangzik :) láttam, hogy egy másik Dorka is ezt választotta :D a dorkák már csak ilyenek.. :D

    VálaszTörlés
  91. Orgonakrémleves. Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával.

    VálaszTörlés
  92. Csari Niki10:52 de.

    Orgonakrémleves, Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra

    VálaszTörlés
  93. Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával

    Marinált töltött libanyak

    Körömpörkölt rilette


    ezeket kóstolnám többek között... nehéz a választás

    VálaszTörlés
  94. Húsos "pelmenyi"
    Malacfül csicseriborsóval:)

    VálaszTörlés
  95. Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával

    VálaszTörlés
  96. Fokhagymás tigrisrák Ella burgonyával

    VálaszTörlés
  97. judgement10:55 de.

    orgona krémlevest B-)

    VálaszTörlés
  98. Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával

    VálaszTörlés
  99. Mint sokan mások én is az orgonakérmlevest kóstolnám meg szívesen :D

    VálaszTörlés
  100. Elsőként a malacpofát kóstolnám meg káposztával, aztán egy kis rántott borjú nyelvet és desszertnek jöhet a
    csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával:-)

    VálaszTörlés
  101. én ezt választanám:

    Homár cappuccino :)

    VálaszTörlés
  102. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  103. sz.judit11:05 de.

    húha, nehéz a választás! a Gusteau Kulináris Élményműhely konfitált bárányát, zempléni burgonyalángossal és a Costes eton mess-ét kóstolnám.

    VálaszTörlés
  104. de nehéz... de ha már csak egyet lehet választani, akkor én ezt nem hagynám ki: Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással. A desszertek közül inkább meg sem próbáltam választani :))

    VálaszTörlés
  105. Baldaszti
    Házi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta
    Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa

    VálaszTörlés
  106. kisvidra11:11 de.

    hmmmm!
    Pisztráng vadsonkával, vajtök buerre blanc-val
    :)
    orgona krémleves
    :))

    VálaszTörlés
  107. Névtelen11:26 de.

    Bodza krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal; konfitált bárány zemplényi burgonyalángossal...óó, és még tudnám sorolni :)) Jázmin

    VálaszTörlés
  108. Mivel én is szoktam uborka gazpachot készíteni, megkóstolnám, hogyan készítik a "nagyok" :)

    Costes: Uborka gazpacho, marinált lazac

    VálaszTörlés
  109. Nehéz, de amit tuti:
    Flódni macaron Rosensteinéknél
    Chateau Visznél csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával
    Arany Kaviár rákos pelmenyi
    Mezzo Kuzin borjúpofa vadasan szalvétagombóccal
    Pest-Buda Bisztró házi tokaji aszús kolbász ropogós kenyérlángossal
    Walternél evendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel

    és még sorolhatnám....

    VálaszTörlés
  110. Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

    VálaszTörlés
  111. Én ezt kóstolnám meg szívesen:rántott borjú nyelv burgonyasalátával
    túrókrém eper-rebarbara raguval

    VálaszTörlés
  112. Hát nem azért mert ez a legrafináltabb összeállítás, de a Kovászosuborka-nyalókát, mert az meghaladja a fantáziámat pillanatnyilag.

    VálaszTörlés
  113. Gaál László11:37 de.

    Házi hamburgert, remélhetőleg akkora hússal, hogy kilóg a Déliig.

    VálaszTörlés
  114. Baldasztiék házi hamburgerét kóstolnám meg, és a flódni macaront! :)

    VálaszTörlés
  115. Uborka gazpacho, marinált lazac - ezt igencsak megk´stolnäm

    VálaszTörlés
  116. most ezt kóstolnám legszívesebben: házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben mustban konfitált zellerrel,házi vajas kaláccsal és túrókrém rebarbara-eper raguval

    VálaszTörlés
  117. Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

    nem volt könnyű választás.

    VálaszTörlés
  118. Orgona krémleves :)

    VálaszTörlés
  119. Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással a Bock Bisztrótól és az Olimpia meglepetése :-)

    VálaszTörlés
  120. adeeboy12:21 du.

    Én a Chateau Visz-t enném végig.

    VálaszTörlés
  121. Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészóssza

    VálaszTörlés
  122. fkriszti12:23 du.

    Libamájas rúzs és kovászos nyalóka..:)

    VálaszTörlés
  123. Két finomságot is választottam:

    Borbon, Rókusfalvy borokkal töltött csoki bonbon

    Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal (Rosinante)

    (viktoriavarju@freemail.hu)

    VálaszTörlés
  124. Nehéz választani, de ezt kóstolnám meg: Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával

    VálaszTörlés
  125. D. Tünde12:35 du.

    Az orgonakrémlevesre nagyon kíváncsi lennék.

    VálaszTörlés
  126. A 21 rántott borjú nyelve burgonyasalátával izgatja a fantáziámat...kóstolnám :)

    VálaszTörlés
  127. Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal

    VálaszTörlés
  128. Névtelen1:02 du.

    Kovászos uborkás nyalóka!
    Szerintem a fiamnak is ízleni fog!Lilla

    VálaszTörlés
  129. Nekem ez tetszene:

    Kerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával

    VálaszTörlés
  130. Pelmenyi, akármivel töltve. Desszertnek pedig flódni macaron.

    VálaszTörlés
  131. Névtelen1:28 du.

    Chateau Visz, Marinált koktélparadicsom”lollypop” mangalicaszalonna-köntösben,
    Chianti, Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal
    De kivétel nélkül ízparádé az összes, nem létezik rossz választás!!

    VálaszTörlés
  132. Bodza krémlevest.

    VálaszTörlés
  133. Mindent ami edés vagy csípős :P

    VálaszTörlés
  134. Kemencés variációk - Anyukám mondta konyhájából, ezt kóstolnám! Drukk!

    VálaszTörlés
  135. én a zöld tagliatellet kecskeraguval kóstolnám meg. :)

    VálaszTörlés
  136. Névtelen1:57 du.

    Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával. Danci

    VálaszTörlés
  137. Én ezt kóstolnám meg most legszívesebben:
    Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással

    VálaszTörlés
  138. Olimpia meglepetés menüt:)

    VálaszTörlés
  139. Káli Art Inn / Orgona krémleves - hihetetlen jól hangzik, megkóstolnám

    VálaszTörlés
  140. a ropogós malacfület csicseriborsóval biztosan megkóstolnám, lécci, lécci!!!

    VálaszTörlés
  141. Olimpia meglepetését kóstolnám meg legszívesebben.L.B.Anna

    VálaszTörlés
  142. én ezt kóstolnám meg legszívesebben, utána persze a többit is :)
    Rosinante
    Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
    Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

    Még sosem ettem szarvasgombát :(
    Emese

    VálaszTörlés
  143. Belényesi Orsolya2:20 du.

    asedwasÉn legszivesebben a Bock bisztró homár cappuccinoját kóstolnám:)

    VálaszTörlés
  144. Zsófesz2:26 du.

    A Kistücsök és a Mandula sajtszelekcióját!

    VálaszTörlés
  145. Château Visz - marinált koktélparadicsom”lollypop” mangalicaszalonna-köntösben, friss tavaszi salátával
    Bock Bisztró - Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra
    Káli Art Inn Vendégház - Cigánymeggy kompót craime freche

    VálaszTörlés
  146. Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra

    VálaszTörlés
  147. Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal

    VálaszTörlés
  148. mmmmm.....:)

    Tigris
    Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
    Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal

    VálaszTörlés
  149. Ropogós malacfül csicseriborsóval

    VálaszTörlés
  150. Én a homár cappucinot kóstolnám meg legszívesebben, de a kovászos uborka nyalóka is izgalmasan hangzik:)

    VálaszTörlés
  151. Malacfület csicseriborsóval és Heringtortát

    VálaszTörlés
  152. Hú, de nehéz választani, most ezt szeretném:
    Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

    VálaszTörlés
  153. Costes

    Uborka gazpacho, marinált lazac
    „Gulyás” terrine
    Eton mess with strawberries (Eper, habcsók, tejszínhab)

    VálaszTörlés
  154. Amire a legkíváncsibb vagyok: Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal.

    VálaszTörlés
  155. Szibériai tokhal kaviár

    VálaszTörlés
  156. Névtelen4:14 du.

    Én a tintahalat zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással kóstolnám meg.

    Üdv
    J.Csilla

    VálaszTörlés
  157. Ropogós malacfül csicseriborsóval... nyami

    VálaszTörlés
  158. Psyzsuzsi4:32 du.

    Szia!

    Nekem az első az "Uborka gazpacho, marinált lazac" lenne a hosszú sorban :)

    Üdv
    Psyzsuzsi

    VálaszTörlés
  159. Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával

    VálaszTörlés
  160. Szia, én ezt kóstolnám meg szívesen: pirított pisztráng filé, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel

    VálaszTörlés
  161. Névtelen5:28 du.

    Szia Chili,
    Én az Orgona krémlevest választottam most, de egy perc múlva már másik mellett tenném le a voksom, képtelenség csak egyet kiválasztani...

    Üdv,
    K.Kata

    VálaszTörlés
  162. Névtelen5:35 du.

    bock tatár ízelítője fürjtojással, a baldiszti's szardellás zöldbabfőzeléke csirke osztrigával és töpörtyűvel és a gusteau fenyőmagos kecskekolbásza gránátalmás salátával. meg az olimpia meglepije:)

    üdv:
    kaminer

    VálaszTörlés
  163. Névtelen5:44 du.

    Szia

    Legszívesebben: Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával

    bár elég nehéz a választás, van több is!

    Üdv Dora

    VálaszTörlés
  164. Lampredotto-t megkóstolnám

    VálaszTörlés
  165. többek között a Malacpofa kovászolt káposztával és a flódni macaron maradt meg a hinterkopfban az első olvasás után (:

    VálaszTörlés
  166. Kerényi Anna6:07 du.

    Baldaszti's menü, amúgy kb mindegyik...és majd gurulva megyek haza. :)

    VálaszTörlés
  167. KovLajos6:13 du.

    Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával
    Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
    Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással

    VálaszTörlés
  168. VM Melinda6:14 du.

    Borkonyha, Villa Bagatelle ételei

    VálaszTörlés
  169. orgona krémleves ...vagy homár capuccino...hmmm

    VálaszTörlés
  170. Leginkább ezt (is): Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel

    VálaszTörlés
  171. Házi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta - én hithu burger bloggerkent ezt valasztanam :)

    VálaszTörlés
  172. Névtelen7:13 du.

    Viator: Kacsamáj-terrine házi nyúlgerinccel málnával és bébi céklával
    P.Timi

    VálaszTörlés
  173. Hmmmm...

    Fülemüle diós-almás-mákos nudli
    Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal

    Ezeket mindenképpen...

    VálaszTörlés
  174. Nagyon sok minden a "nyelvemre" való, de én talán egy kis Bulgogit:
    Kimchi, Kimbab, Bulgogi

    VálaszTörlés
  175. Például a bodza-krémlevest, epres házi kecskesajt mignonnal...

    VálaszTörlés
  176. Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel.

    VálaszTörlés
  177. Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával+vanília,cseresznye és bodza
    K.Eszti

    VálaszTörlés
  178. Balatoni Sanyi7:49 du.

    Walter - Petrezselymes csülökpástétom füstölt mangalica nyelvvel, Wasabi habbal, házi karfiolsalátával

    B. Sanyi

    VálaszTörlés
  179. kovács heni7:49 du.

    húh, nehéz a választás :)) de a "Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel" nagyon jól hangzik és szívesen megkóstolnám :)

    VálaszTörlés
  180. Macilány7:50 du.

    a Szásával készített interjút olvasva szibériai tokhal kaviár kóstoló.
    Macilány

    VálaszTörlés
  181. Szia Zsófi!

    Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással

    VálaszTörlés
  182. Sziasztok!

    Amit mindenképpen kóstolnék:
    1. Mandula étterem: Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
    2. Agárdi Pálinka Vendéglő: Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával
    3. Gusteau Kulináris Élményműhely: Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
    4. Bock bisztró: Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással
    5,6,7,8... stb és persze az összes hízelgő édességet :)
    Több napos túrát tervezünk :)

    Kacz

    VálaszTörlés
  183. nemethemi8:48 du.

    Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával

    VálaszTörlés
  184. Csokoládés mentás túróbonbon? Jöheteeeek?

    VálaszTörlés
  185. 21 turokrem vagy agardi tejpuding. koszi Anga

    VálaszTörlés
  186. krumpli9:07 du.

    A Villa Bagatelle ajanlatat valasztanam...

    VálaszTörlés
  187. PestBuda kenyérlángos, Baldaszti's házi hamburger, Káli ArtInn Orgona krémleves, Anyukám mondta kemencében sült variációk... alig várom már!!! :)

    VálaszTörlés
  188. Orgonakrémlevest, hideg kovászos uborkakrémlevest kecskesajtfagylalttal és vaddisznótokapörccel, na meg még egy csomó mindent. :-)

    EszterPeszter

    VálaszTörlés
  189. pompom9:22 du.

    a bock bisztro eteleit kostolnam szivesen.

    VálaszTörlés
  190. Az én választásom:

    1. Kerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával 2. Karamellás házi bodzaszörp
    + a többi!:)

    Ági

    VálaszTörlés
  191. Hmmm. Fantasztikus kínálat. Klassz lesz ott lenni. Egy "gyors" vizsga és egy feszültséglevezető jégkrém után, viszonylag egyensúlyi helyzetben nálam a Rosinante menüsora vezet:
    Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal;
    Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel.
    De azért az "Édeskömény-szörp" is kíváncsivá tesz. Meg persze az "Agárdiak" kínálata.
    Jó érzés volt tudni és várva várni, hogy Nálad idén -is- lesz erről írás -újra. Köszönöm szépen, Zsófi :)

    VálaszTörlés
  192. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  193. Rosinante - Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

    VálaszTörlés
  194. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.