2012. június
8-10. között, azaz most péntektől vasárnapig újra Gourmet Fesztivál (egykori
Budai Gourmet) a Millenárison. A fesztivál kétségkívül az év legnagyobb éttermi
bulija, akit érdekel a gasztronómia, annak ott a helye. Kint lesz az éttermek
krémje, ott lesznek a séfek, meg persze borászatok, cukrászdák, kávézók,
sonkások, sajtosok, kolbászosok, fűszeresek, stb. Idén minden este koncertek
(és focikivetítés az érintetteknek). Mi a Világevővel a gasztroszínpad
házigazdáiként várunk benneteket, ahol rengeteg izgalmas program készül, pl.
Bíró-Segal pacalpárbaj, Kulka János-Dudás Szabolcs (Anyukám mondta) közös
főzés, Miguel Vieira (Costes) portugál házi konyha bemutatója, stb. (Itt egyinterjú, hogy mit várok legjobban).
Ez a fesztivál
szerintem az új magyar gasztronómia aktuális lenyomata, itt koncentráltan
jelenik meg mindaz, ami az elmúlt években történt.
Alább
láthatjátok a fesztivál “Étlapját”, amely folyamatosan bővül, itt követhető.
A honlapon
természetesen az összes program megtalálható, itt pl. a színpadi.
Ha szeretnétek
belépőt nyerni, alább, hozzászólásban mindössze annyit kell csak megírni, hogy
az étlapról melyik ételt kóstolnátok meg a legszívesebben. Három darab
kétszemélyes napijegyet sorsolok (tetszőleges napon felhasználható),
jelentkezni holnap, azaz június 7. csütörtök reggel 9.00 óráig lehet alább a kommentben. Remélem,
találkozunk ott!
Gourmet
Fesztivál étlap:
21
rántott borjú nyelv burgonyasalátával
túrókrém eper-rebarbara raguval
67
Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos
uborkával
Vanília, cseresznye és bodza
Agárdi Pálinka Vendéglő
Rozmaringos sertésköröm és szív Agárdi
Szilvapálinkás pecsenyelével pirított tavaszi zöldségekkel
Velence-tavi füstölt hal Agárdi Sörpárlatos
sörbundában leveles salátákkal
Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával
Anyukám
Mondta
Lampredotto
Ropogós malacfül csicseriborsóval
Kemencében sült variációk
Arany Kaviár
Húsos "pelmenyi"
Rákhússal töltött "pelmenyi"
"Rasztigaji" vörös kaviárral
Heringtorta uborkával
Hideg Orosz "okroska" leves
Szibériai Tokhal Kaviár kóstoló
Baldaszti
Házi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta
Szardellás zöldbab főzelék, rántott
csirkeosztriga,töpörtyű morzsa
Bock
Bisztró
Libamájas „rúzs”
Homár cappuccino
Fokhagymás tigrisrák Ella burgonyával
Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac),
sous vide fürjtojással
Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó
módra
Hideg töltött paprika
Borkonyha
Kovászos uborka nyalóka
Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával
Chateau Visz
Marinált koktélparadicsom”lollypop”
mangalicaszalonna-köntösben, friss tavaszi salátával
Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása,
zöldborsóval, kovászos uborkával
Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel,
bodza-espumával
Chianti
Tintahal zöldborsos
cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével,
szarvasgombás karalábészóssza
Costes
Uborka gazpacho, marinált lazac
„Gulyás” terrine
Eton mess with strawberries (Eper, habcsók,
tejszínhab)
Fülemüle
Gazpacho
Marinált töltött libanyak
Sólet házilag füstölt marhahússal
Balzsamecetes, olivás fehérbab baby polip-kagylóraguval
Toszkán pacalragu
Fülemüle diós-almás-mákos nudli
Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával
Jankovich kúria
Kimchi, Kimbab, Bulgogi
Malacpofa kovászolt káposztáva
Káli Art Inn
Orgona krémleves
Körömpörkölt rilette
Joghurtos uborkasaláta krém
Káli Mandulás csokitorta
Cigánymeggy kompót craime freche
Kistücsök
Egy hideg előétel friss sajtból
Sajtmanufaktúra szelekció
La Mareda
Malackocsonya 3 ízzel: Zöldtorma, Chili, Lime
Pisztráng vadsonkával, vajtök buerre blanc-val
Mandula
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben,
mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
Érlelt marha oldalas "steak" sváb
sufnúdlival, verjus mártással
Delikát ízelítők, Gere szőlőmag olaj és Verjus
kóstoló
Saját, házi készítésű sajtok kóstolása
Mezzo Kuzin Konyhaklub
Kuzin hamburger házi zsemlében
Mezzo Kuzin
Kerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi
csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával
Borjúpofa vadasan szalvétagombócon
Nu
Meglepetés
Olimpia
Meglepetés
Pastrami
Füstölt pisztráng kapros tökkel
Pastrami kocsonya házi barnakenyérrel
Pest-Buda Bisztró
kézműves kovászolt kenyérlángos:
kolbászos-tojásos-lecsós
házi tokaji aszús kolbász, ropogós kenyerlángossal
Pierrot
pirított pisztráng filé,
kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel
Rókusfalvy Fogadó és Sonkamester
Etyeki sonka szelekció
Borbon, Rókusfalvy borokkal töltött csoki bonbon
Rosenstein
Kacsahús krém, házi savanyú válogatással
Liba salsiccia sült paprikamártással,pászka
tócsnival
Ricset töltött libanyakkal,füstölt fürj tojással
Flódni macaron
Rosinante
Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt
paradicsommal és krémes árpagyönggyel
Salon Étterem (New York Boscolo))
Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal
Kacsasült káposztás cvekedlivel
Eper bodza
Édeskömény szörp, Rebarbara szörp
Spazio Manuel Café
Almavíz házi derelyével
Fekete ravioli mozzarellával és szárított
paradicsommal töltve
Zöld tagliatelle kecskeraguval
Tigris
Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és
vaníliahabbal
Viator
Hideg kovászos uborka krémleves kecskesajt
fagylalttal és vaddisznótoka pörccel
Kacsamáj-terrine házi nyúlgerinccel málnával és
bébi céklával
Karamellás házi bodza szörp
Villa Bagatelle
Holsteiner szendvics pohárban (fekete kenyér
sajtkrémmel, fűszeres paradicsommártással rétegezve)
Joghurtos parajfőzelék sous-vide nyúlcombbal
Csigatorony
VS
Csirkezuzás árpagyöngy rizottó konfitált kacsával
Malacsajt rilette bodzás uborkával és céklával
Walter
Petrezselymes csülökpástétom füstölt mangalica
nyelvvel, Wasabi habbal, házi karfiolsalátával
Levendulás rántott papszelet vargányás
burgonyapürével, zöldborsos tejföllel
Én ezt kóstolnám meg legszívesebben: Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel
VálaszTörlésÉn házi hamburgert kóstolnék most szívesen :)
VálaszTörlésOrgona krémleves
VálaszTörlésLibamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
VálaszTörlésFekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésCsokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával, ezt nem hagynám ki...
VálaszTörlésÉn ezt szeretném:Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával!
VálaszTörlésBodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal - ezt szívesen megkóstolnám :)
VálaszTörlésHomar capuccino n.zsofi
VálaszTörlésRicset töltött libanyakkal,füstölt fürj tojással
VálaszTörlésZsófikám, Én legszívesebben az Arany Kaviár Étterem menüsorát kóstolnám meg, ugyanis az olasz konyha utána a következő, ami a szívemhez nagyon közel áll, az orosz konyha. Készülök már egy ideje hozzájuk, ahogy a Gourmet-ra is :-D! Köszönöm a lehetőséget! Annamari, Rozmaring&Csokoládé
VálaszTörlésEzt is szívesen megkóstolnám:
VálaszTörlésTintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással!
Tatár ízelítő :)
VálaszTörlésa Tigris menüjét kóstolnám meg:Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
VálaszTörlésFekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal! hátha!
szívesen kóstolnám: Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
VálaszTörlésHázi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal és fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal :)
VálaszTörlésÉn ezt kóstolnám szívesen: Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal. Valamint vanília, cseresznye, bodza rejtélyét :)
VálaszTörlésCsokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával:)
VálaszTörlésNaggggyon nehéz a választás, de most épp ez fogott meg: Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossa
VálaszTörlésSzia! Én az orgonakrémlevesre lennék kíváncsi.
VálaszTörlésÉn a Heston zseniális lakomái keretében már rákattantam a homár cappucino ötletére, ezért a Bock változata érdekel a legjobban. Éva, a régi kolléga (Mont-Saint-Michel).
VálaszTörlésHázi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
VálaszTörlésEgres-leves rozmaringos friss kecskesajttal (és kakast is ;) )
VálaszTörlésKonfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
VálaszTörlésFenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával
Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
VálaszTörlésrpanni
Ropogós malacfül csicseriborsóval :)
VálaszTörlésGyakorlatilag bármelyiket, de ha nagyon választani kell, akkor az uborka gazpachonak és az
VálaszTörléseton mess with strawberriesnek nem tudnék ellenállni.
Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa
VálaszTörlésrántott borjú nyelv burgonyasalátával, vagy házi hamburger, vagy... minden jöhetne :)
VálaszTörlésa rosenstein flódni macaronja elég érdekesen hangzik, de a 21 borjú nyelvét is várom. a bock és az olimpia fogásairól nem is szólva. :)
VálaszTörlésMindet szívesen megkóstolnám, de amit NAGYON, az a Mandula Étterem: Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
VálaszTörlés:)
Az Anyukám Mondta teljes kínálatát (de valószínűleg több nap is muszáj lesz kimenni, hogy az összes kedvenc sorra kerüljön:-)
VálaszTörlésAmit szívesen megkóstolnék: Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással és Kacsamáj-terrine házi nyúlgerinccel málnával és bébi céklával
VálaszTörlésén azt hiszem az Arany Kaviárra szavaznék, de decens menüsorok vannak...
VálaszTörlésropogós malacfül csicseriborsóval!!! áá
VálaszTörlésGazpacho vagy orgonakrémleves
VálaszTörlésLibamáj rúzs vagy libamájpástétom
És most muszáj ennem valamit...
amit most és holnap és akkor is megkóstolnék, az a fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal :)
VálaszTörlésFüstölt pisztráng kapros tökkel
VálaszTörlésVadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
Dorka
Mandula
VálaszTörlésHázi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
nehéz választás.
VálaszTörlésTejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával
Most éppen rebarbara szörpöt és a flódni macaront:)
VálaszTörlésNekem ettől futott össze a nyál a számban: Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel
VálaszTörlésHideg töltött paprikát, nyami :-)
VálaszTörlésA káli mandulás csokitortát
VálaszTörlésSziasztok!
VálaszTörlésToszkán pacalragut próbálnám ki, de nagyon finom lehet a Káli Mandulás Csokitorta is.
libamájas "rúzs"
VálaszTörlésTúrókrém eper-rebarbara raguval, malacfül csicseriborsóval, kovászos uborka nyalóka, Kistücsök sajtok és bodzakrémleves :)
VálaszTörléspirított pisztráng filé, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel
VálaszTörlés1 Szibériai tokhal kaviár kóstoló
VálaszTörlés2 Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
3 Túrókrém eper-rebarbara raguval
Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
VálaszTörlésÉn a kovászos uborka nyalókára pályázok! :)
VálaszTörlésFüstölt pisztráng kapros tökkel
VálaszTörlésPastrami kocsonya házi barnakenyérrel
Én a Baldaszti's házi hamburgerét gyömbéres coleslaw saláttával mindenképp.
VálaszTörlésBeneveznék egy házi hamburgerre,gyömbéres coleslaw salátával, by Baldaszti:)
VálaszTörlésMacaroon
"saláta" egy -t, persze... :)
VálaszTörlésGőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával
VálaszTörléshmmm, ettől tényleg összefutott a nyál a számban :) és még messze az ebéd...
VálaszTörlésArany Kaviár
Húsos "pelmenyi"
Rákhússal töltött "pelmenyi"
"Rasztigaji" vörös kaviárral
Heringtorta uborkával
Hideg Orosz "okroska" leves
Szibériai Tokhal Kaviár kóstoló
Sólet házilag füstölt marhahússal
VálaszTörlésHázi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta
Káli Mandulás csokitorta
:)
Amúgy meg mindeeeent :)
Ha mindenképp választani kell, akkor talán ezt:
VálaszTörlésVelence-tavi füstölt hal Agárdi Sörpárlatos sörbundában leveles salátákkal
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
VálaszTörlésBorkonyha: Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával
VálaszTörlésMandula:Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
Villa Bagatelle: Holsteiner szendvics pohárban (fekete kenyér sajtkrémmel, fűszeres paradicsommártással rétegezve)
Chianti: Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
Bock: Hideg töltött paprika
Chateau Visz: Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával
Rákhússal töltött pelmenyi-t kóstolnék az Arany Kaviártól.
VálaszTörlésÉn ezt kóstolnám meg szívesen: Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
VálaszTörlésVadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
Többfélét is szívesen megkóstolnék, de most leginkább Pierrot féle
VálaszTörléspirított pisztráng filét, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel" :)
Ha csak egyet lehet választani, akkor legyen Anyukám Mondta Kemencés variációja
VálaszTörlésTejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával, na én ezt kóstolnám meg:-)
VálaszTörlésSzia Zsófi, A kovászos uborka nyalóka alap, de egy finom borral talán a Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal csúszna legjobban. hmmm.
VálaszTörlésAlmavíz házi derelyével érdekesen hangzik! :)
VálaszTörlésNem kérdés... Bock, tatár ízelítő. :) P.Viki
VálaszTörlésÉrlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra
VálaszTörlésAz arany kaviáros menüből az okroska levest!
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésMindegyiket, de legfokeppen a Tigris libamaj pastetomjat...
VálaszTörlésBaldaszti-házi hamburger, szardellás zöldbab-főzelék???? na ezt megkóstolnám...
VálaszTörlésSzia Zsófi!
VálaszTörlésElsők között nálam a Mandula remekműve áll:
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal:)
Szép napot!
Ezt mindenképp megkóstolnám: Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
VálaszTörlésMia
VálaszTörlésOrgona krémleves
Legszívesebben a homár cappuccinot kóstolnám meg :)
VálaszTörlésorgona krémleves,
VálaszTörlésbodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsós tejföllel
Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával
VálaszTörlésA Borkonyha mindig a kedvencem volt...
rántott borjú nyelv burgonyasalátával
VálaszTörlésKoviubinyalóka, flódni macaroon és bármilyen meglepetés :)
VálaszTörlésÉlek-halok a lazacért, tehát azt mindenképpen
VálaszTörlés-Uborka gazpacho, marinált lazac (Costes étterem)
-gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával (Château Visz)
Továbbá, ha már eljut az ember egy ilyen fesztiválra, akkor mindenképp valami olyat is, amit még soha nem evett. Pl a
- Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa (Baldaszti’s)
Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással (BOCK)
VálaszTörlésKremmer Betti
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
VálaszTörlés- Gulyás terrine (Costes)
VálaszTörlés- fekete ravioli (Spazio)
- Olimpiai meglepetés
ebben a pillanatban a tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával a befutó.
VálaszTörlésAz Arany Kaviár menüje nagyon izgalmasan hangzik. Karesz
VálaszTörlésVadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel, de igazából mindent megkóstolnék :)
VálaszTörlésÉn levesmán vagyok, úgyhogy:
VálaszTörlésOrgonakrémleves, Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal, Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal és Hideg kovászos uborka krémleves kecskesajt fagylalttal és vaddisznótoka pörccel. De ha már muszáj egyet választani, akkor az orgonakrémleves, mert olyat még soha nem próbáltam.
Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
VálaszTörlésVadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
VálaszTörlésez nagyon jól hangzik :) láttam, hogy egy másik Dorka is ezt választotta :D a dorkák már csak ilyenek.. :D
Orgonakrémleves. Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával.
VálaszTörlésOrgonakrémleves, Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra
VálaszTörlésTejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával
VálaszTörlésMarinált töltött libanyak
Körömpörkölt rilette
ezeket kóstolnám többek között... nehéz a választás
Húsos "pelmenyi"
VálaszTörlésMalacfül csicseriborsóval:)
Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával
VálaszTörlésFokhagymás tigrisrák Ella burgonyával
VálaszTörlésorgona krémlevest B-)
VálaszTörlésFenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával
VálaszTörlésMint sokan mások én is az orgonakérmlevest kóstolnám meg szívesen :D
VálaszTörlésElsőként a malacpofát kóstolnám meg káposztával, aztán egy kis rántott borjú nyelvet és desszertnek jöhet a
VálaszTörléscsokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával:-)
én ezt választanám:
VálaszTörlésHomár cappuccino :)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörléshúha, nehéz a választás! a Gusteau Kulináris Élményműhely konfitált bárányát, zempléni burgonyalángossal és a Costes eton mess-ét kóstolnám.
VálaszTörlésde nehéz... de ha már csak egyet lehet választani, akkor én ezt nem hagynám ki: Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással. A desszertek közül inkább meg sem próbáltam választani :))
VálaszTörlésOrgona krémleves
VálaszTörlésBaldaszti
VálaszTörlésHázi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta
Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa
hmmmm!
VálaszTörlésPisztráng vadsonkával, vajtök buerre blanc-val
:)
orgona krémleves
:))
Bodza krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal; konfitált bárány zemplényi burgonyalángossal...óó, és még tudnám sorolni :)) Jázmin
VálaszTörlésMivel én is szoktam uborka gazpachot készíteni, megkóstolnám, hogyan készítik a "nagyok" :)
VálaszTörlésCostes: Uborka gazpacho, marinált lazac
Nehéz, de amit tuti:
VálaszTörlésFlódni macaron Rosensteinéknél
Chateau Visznél csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával
Arany Kaviár rákos pelmenyi
Mezzo Kuzin borjúpofa vadasan szalvétagombóccal
Pest-Buda Bisztró házi tokaji aszús kolbász ropogós kenyérlángossal
Walternél evendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel
és még sorolhatnám....
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
VálaszTörlésÉn ezt kóstolnám meg szívesen:rántott borjú nyelv burgonyasalátával
VálaszTörléstúrókrém eper-rebarbara raguval
Hát nem azért mert ez a legrafináltabb összeállítás, de a Kovászosuborka-nyalókát, mert az meghaladja a fantáziámat pillanatnyilag.
VálaszTörlésHázi hamburgert, remélhetőleg akkora hússal, hogy kilóg a Déliig.
VálaszTörlésBaldasztiék házi hamburgerét kóstolnám meg, és a flódni macaront! :)
VálaszTörlésUborka gazpacho, marinált lazac - ezt igencsak megk´stolnäm
VálaszTörlésmost ezt kóstolnám legszívesebben: házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben mustban konfitált zellerrel,házi vajas kaláccsal és túrókrém rebarbara-eper raguval
VálaszTörlésVadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
VálaszTörlésnem volt könnyű választás.
Orgona krémleves :)
VálaszTörlésTatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással a Bock Bisztrótól és az Olimpia meglepetése :-)
VálaszTörlésÉn a Chateau Visz-t enném végig.
VálaszTörlésFüstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészóssza
VálaszTörlésLibamájas rúzs és kovászos nyalóka..:)
VálaszTörlésKét finomságot is választottam:
VálaszTörlésBorbon, Rókusfalvy borokkal töltött csoki bonbon
Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal (Rosinante)
(viktoriavarju@freemail.hu)
Nehéz választani, de ezt kóstolnám meg: Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával
VálaszTörlésAz orgonakrémlevesre nagyon kíváncsi lennék.
VálaszTörlésA 21 rántott borjú nyelve burgonyasalátával izgatja a fantáziámat...kóstolnám :)
VálaszTörlésHázi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
VálaszTörlésOrgona krémleves
VálaszTörlésKovászos uborkás nyalóka!
VálaszTörlésSzerintem a fiamnak is ízleni fog!Lilla
Nekem ez tetszene:
VálaszTörlésKerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával
Pelmenyi, akármivel töltve. Desszertnek pedig flódni macaron.
VálaszTörlésChateau Visz, Marinált koktélparadicsom”lollypop” mangalicaszalonna-köntösben,
VálaszTörlésChianti, Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal
De kivétel nélkül ízparádé az összes, nem létezik rossz választás!!
Bodza krémlevest.
VálaszTörlésMindent ami edés vagy csípős :P
VálaszTörlésKemencés variációk - Anyukám mondta konyhájából, ezt kóstolnám! Drukk!
VálaszTörlésén a zöld tagliatellet kecskeraguval kóstolnám meg. :)
VálaszTörlésGalamb rilette bazsalikomos zöldalmával. Danci
VálaszTörlésÉn ezt kóstolnám meg most legszívesebben:
VálaszTörlésTintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
Olimpia meglepetés menüt:)
VálaszTörlésKáli Art Inn / Orgona krémleves - hihetetlen jól hangzik, megkóstolnám
VálaszTörlésa ropogós malacfület csicseriborsóval biztosan megkóstolnám, lécci, lécci!!!
VálaszTörlésOlimpia meglepetését kóstolnám meg legszívesebben.L.B.Anna
VálaszTörlésén ezt kóstolnám meg legszívesebben, utána persze a többit is :)
VálaszTörlésRosinante
Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
Még sosem ettem szarvasgombát :(
Emese
asedwasÉn legszivesebben a Bock bisztró homár cappuccinoját kóstolnám:)
VálaszTörlésA Kistücsök és a Mandula sajtszelekcióját!
VálaszTörlésChâteau Visz - marinált koktélparadicsom”lollypop” mangalicaszalonna-köntösben, friss tavaszi salátával
VálaszTörlésBock Bisztró - Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra
Káli Art Inn Vendégház - Cigánymeggy kompót craime freche
Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra
VálaszTörlésHázi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
VálaszTörlésmmmmm.....:)
VálaszTörlésTigris
Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal
Ropogós malacfül csicseriborsóval
VálaszTörlésÉn a homár cappucinot kóstolnám meg legszívesebben, de a kovászos uborka nyalóka is izgalmasan hangzik:)
VálaszTörlésMalacfület csicseriborsóval és Heringtortát
VálaszTörlésHú, de nehéz választani, most ezt szeretném:
VálaszTörlésVadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
Costes
VálaszTörlésUborka gazpacho, marinált lazac
„Gulyás” terrine
Eton mess with strawberries (Eper, habcsók, tejszínhab)
Amire a legkíváncsibb vagyok: Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal.
VálaszTörlésSzibériai tokhal kaviár
VálaszTörlésÉn a tintahalat zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással kóstolnám meg.
VálaszTörlésÜdv
J.Csilla
Ropogós malacfül csicseriborsóval... nyami
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNekem az első az "Uborka gazpacho, marinált lazac" lenne a hosszú sorban :)
Üdv
Psyzsuzsi
Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával
VálaszTörlésSzia, én ezt kóstolnám meg szívesen: pirított pisztráng filé, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel
VálaszTörlésSzia Chili,
VálaszTörlésÉn az Orgona krémlevest választottam most, de egy perc múlva már másik mellett tenném le a voksom, képtelenség csak egyet kiválasztani...
Üdv,
K.Kata
bock tatár ízelítője fürjtojással, a baldiszti's szardellás zöldbabfőzeléke csirke osztrigával és töpörtyűvel és a gusteau fenyőmagos kecskekolbásza gránátalmás salátával. meg az olimpia meglepije:)
VálaszTörlésüdv:
kaminer
Szia
VálaszTörlésLegszívesebben: Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával
bár elég nehéz a választás, van több is!
Üdv Dora
Lampredotto-t megkóstolnám
VálaszTörléstöbbek között a Malacpofa kovászolt káposztával és a flódni macaron maradt meg a hinterkopfban az első olvasás után (:
VálaszTörlésBaldaszti's menü, amúgy kb mindegyik...és majd gurulva megyek haza. :)
VálaszTörlésGalamb rilette bazsalikomos zöldalmával
VálaszTörlésHázi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
Borkonyha, Villa Bagatelle ételei
VálaszTörlésorgona krémleves ...vagy homár capuccino...hmmm
VálaszTörlésLeginkább ezt (is): Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel
VálaszTörlésHázi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta - én hithu burger bloggerkent ezt valasztanam :)
VálaszTörlésViator: Kacsamáj-terrine házi nyúlgerinccel málnával és bébi céklával
VálaszTörlésP.Timi
Hmmmm...
VálaszTörlésFülemüle diós-almás-mákos nudli
Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal
Ezeket mindenképpen...
Nagyon sok minden a "nyelvemre" való, de én talán egy kis Bulgogit:
VálaszTörlésKimchi, Kimbab, Bulgogi
Például a bodza-krémlevest, epres házi kecskesajt mignonnal...
VálaszTörlésVadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel.
VálaszTörlésTejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával+vanília,cseresznye és bodza
VálaszTörlésK.Eszti
Walter - Petrezselymes csülökpástétom füstölt mangalica nyelvvel, Wasabi habbal, házi karfiolsalátával
VálaszTörlésB. Sanyi
húh, nehéz a választás :)) de a "Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel" nagyon jól hangzik és szívesen megkóstolnám :)
VálaszTörlésa Szásával készített interjút olvasva szibériai tokhal kaviár kóstoló.
VálaszTörlésMacilány
Szia Zsófi!
VálaszTörlésTatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással
Sziasztok!
VálaszTörlésAmit mindenképpen kóstolnék:
1. Mandula étterem: Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
2. Agárdi Pálinka Vendéglő: Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával
3. Gusteau Kulináris Élményműhely: Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
4. Bock bisztró: Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással
5,6,7,8... stb és persze az összes hízelgő édességet :)
Több napos túrát tervezünk :)
Kacz
Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával
VálaszTörlésCsokoládés mentás túróbonbon? Jöheteeeek?
VálaszTörlés21 turokrem vagy agardi tejpuding. koszi Anga
VálaszTörlésA Villa Bagatelle ajanlatat valasztanam...
VálaszTörlésPestBuda kenyérlángos, Baldaszti's házi hamburger, Káli ArtInn Orgona krémleves, Anyukám mondta kemencében sült variációk... alig várom már!!! :)
VálaszTörlésOrgonakrémlevest, hideg kovászos uborkakrémlevest kecskesajtfagylalttal és vaddisznótokapörccel, na meg még egy csomó mindent. :-)
VálaszTörlésEszterPeszter
a bock bisztro eteleit kostolnam szivesen.
VálaszTörlésAz én választásom:
VálaszTörlés1. Kerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával 2. Karamellás házi bodzaszörp
+ a többi!:)
Ági
Hmmm. Fantasztikus kínálat. Klassz lesz ott lenni. Egy "gyors" vizsga és egy feszültséglevezető jégkrém után, viszonylag egyensúlyi helyzetben nálam a Rosinante menüsora vezet:
VálaszTörlésBodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal;
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel.
De azért az "Édeskömény-szörp" is kíváncsivá tesz. Meg persze az "Agárdiak" kínálata.
Jó érzés volt tudni és várva várni, hogy Nálad idén -is- lesz erről írás -újra. Köszönöm szépen, Zsófi :)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésLampredotto
VálaszTörlésNU: meglepetés :)
VálaszTörlésRosinante - Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés