Oldalak

vasárnap, május 27, 2012

Játék! Ferran Adriá könyveket nyerni gyertek



“A kreativitás az, ha nem másolunk” (Ferran Adriá)

Az Alexandra kiadó gondozásában néhány hete jelent meg a Mindennapi ínyencségek: Főzzünk együtt Ferran Adriával című kötet magyar változata.

Szerintem ez egy olyan kötet, amelyet csak második átlapozásra kedvel meg az ember, akkor viszont nagyon. A magyar címből nem derül ki, hogy a könyv az El Bulli étterem 31 személyzeti menüjét mutatja be, ami önmagában még édeskevés lenne.

Én már tavaly karácsonykor is nagyon szerettem és lelkesen ajánlottam, akkor még nem volt magyar változata. Akkor ezt írtam róla, most is aktuális:

“Ez egy furcsa könyv, amiről elsőre nem tudtam eldönteni, hogy szeressem-e, vagy ne. Végül többszöri átolvasás és recept tesztelés követően nagyon is megszerettem. A címe kissé megtévesztő, ugyanis a kötet egyáltalán nem otthoni főzésről szól. A Family Meal az étteremben készülő személyzeti menüt takarja, amelyet az El Bulliban minden este szervíz előtt a 75 fős személyzet elfogyasztott. Egyszerű, olcsó, házias és gyors ételek. 400 oldalnyi fázisfotó, 31 háromfogásos menü. Három dolog miatt zseniális: 1. Régen találkoztam ilyen mérnöki precizitással megírt receptekkel, minden tökéletesen, grammra pontosan  működik. 2.  Minden recept 2, 6, 20 és 75 fős anyaghányaddal van megadva, ezért olyanoknak különösen hasznos, akik nagyobb mennyiségben is gyakran főznek (akár profi konyháknak, cateringnek), 3. Nagyon jó cukrászuk lehet, a könyv tele van szuper desszert/édesség receptekkel, amelyek egyszerűek, ugyanakkor mindegyikben van valami érdekesség. Kimondottan inspiráló.”


Az Alexandra felajánlott egy kötetet az olvasóimnak, a vadonatúj szakácskönyv mellé ráadásul a az előző Adriá könyvet: az “Egy nap az El Bulli-ban –Ferran Adriá ötleteinek és módszereinek kreatív világa" kötetet is ajándékba kapja a nyertes (erről is írtam ajánlót). 

A teendő mindössze a következő: hozzászólásban 2012. május 29-én, kedd este 20.00 óráig áruljátok el, hogy melyik külföldi szakácskönyv (vagy csak szerző) magyar változatát látnátok a legszívesebben.

(Ne felejtsetek nevet, vagy legalább nicknevet megadni, és kérem, hogy csak olyanok jelentkezzenek, akik meg tudják oldani a két igen vaskos kötet budapesti átvételét.)

202 megjegyzés:

  1. Én nem tudom a szerző nevét, de az az alapkönyv, amit a Julie and Julia c. filmben a fiatal lány végigfőz (amit a másik főszereplő írt meg generációkkal korábban), azt szívesen venném.

    VálaszTörlés
  2. Nigel Slater (Real Fast Food)

    VálaszTörlés
  3. Kata G.11:48 de.

    Kettőt írnék: Yotam Ottolenghi Plenty és Maria Elia The Modern Vegetarian. Szuper könyvek, az elsőről tudom, te is megemlékeztél már.

    VálaszTörlés
  4. The Art of French Baking-Ginette Mathiot

    VálaszTörlés
  5. The Flavor Bible-t :-D

    VálaszTörlés
  6. Marije Vogelzang: Eat (more) Love

    torievos

    VálaszTörlés
  7. Az én egyik kedvencem már megjelent több kötettel is magyarul,de nagyon örülök neki: Nigella Lawson! És az idéntől már a BBC Good Food is kényeztet magyarul,úgyhogy nem is tudok igazi választ adni a kérdésre,de szívesen megnyerném a könyveket! :-) Füziné Kiss Beatrix

    VálaszTörlés
  8. D.Martina11:56 de.

    Thomas Keller - The French Laundry Cookbook

    VálaszTörlés
  9. Én is Ottolenghi könyvére szavaznék, vagy esetleg olyan kenyér- és péksütemény sütős könyvre, ami még nem jelent meg magyarul.

    VálaszTörlés
  10. Claudia Roden- The new book of middle eastern food

    VálaszTörlés
  11. La Tartine Gourmande: Recipes for an Inspired Life (Beatrice Peltre)

    Szeretem a blogját, a képeit... Így mindenképp örülnék, ha a magyar nyelvű könyvét kázbevehetnáém.

    VálaszTörlés
  12. VSonja12:05 du.

    David Tanis

    VálaszTörlés
  13. Én nagyon szeretem Hugh Fearnley-Whittingstallt, az ő könyveiből bármennyi jöhet! Zsuzsi (lebigmac)

    VálaszTörlés
  14. French Provincial Cooking by Elizabeth David és Plenty by Yotam Ottolenghi, ezek nagyon-nagyon jók :)
    xo

    VálaszTörlés
  15. Peto Julia12:08 du.

    David Lebovitz: Ready for Dessert

    VálaszTörlés
  16. Nagyon szeretem Nigella konyveit, magyarul is szivesen olvasnam a Feast es a Nigella Christmas c. konyvet...

    VálaszTörlés
  17. Lőga Lócza12:14 du.

    PILLE ENDEN, LIA VIRKUS: Pereköögi kokaraamat
    vagy:
    MIKKO SAVIKKO: Porsaanpaistia ja perunasalaattia. Kurkistus virolaiseen keittiöön.

    VálaszTörlés
  18. certaldo12:15 du.

    Michel Bras: Essential CuisinetR

    VálaszTörlés
  19. Stephane Reynaud: Cochon et fils

    VálaszTörlés
  20. Névtelen12:16 du.

    Pierre Hermé: Macarons :) Viniczai Virág

    VálaszTörlés
  21. Llucet12:17 du.

    Momofuku, The Art of Living According to Joe Beef: A Cookbook of Sorts, többek között

    |

    VálaszTörlés
  22. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  23. certaldo12:17 du.

    bocsánat, a Cuisine végén a tR nem tartozik természetesen oda!

    VálaszTörlés
  24. certaldo12:18 du.

    bocsánat, a Cuisine végén a tR nem tartozik természetesen oda!

    VálaszTörlés
  25. Névtelen12:32 du.

    Én Sophie Dahl receptes könyvét szeretném magyarul is látni!

    VálaszTörlés
  26. River Cottage: Veg every day nagyon jó volna magyarul is

    VálaszTörlés
  27. Dorie Greenspan, David Lebovitz, Pierre Hermé, Yotam Ottolenghi, Hugh Fearnley Whittingstall, Thomas Keller. Tőlük bármit szívesen olvasnék magyarul (is) :)

    VálaszTörlés
  28. Szia!
    Mark Bittman's How to Cook Everything
    THE CLASSIC ITALIAN COOKBOOK Marcella Hazan (Papermac, 1973)
    Vámossy Brigitta
    a301@freemail.hu

    VálaszTörlés
  29. Rachel Khoo: The Little Paris Kitchen. A BBC készített egy sorozatot a könyvből és nagyon tetszett a lány egyedisége, az ételek fantasztikusak! A boeuf bourguignon-t én is elkészítettem és az eredmény ellenállhatatlanul finom lett :)

    VálaszTörlés
  30. Heston Blumenthal At home

    VálaszTörlés
  31. David Lebovitz :)
    Bármit tőle...

    VálaszTörlés
  32. háát, én igen jól beszélek külföldiül,így nincs olyan vágyam, hogy vmelyiket fordítsák le. Viszont ha kívánni lehet, akkor a hosszú kívánságlistámról most Gizzi Erskine "cook yourself thin" c. könyvét szeretném megkapni. Remélem még így is érvényes a játék. Köszönöm:Mrs Moore

    VálaszTörlés
  33. Karen Page, Andrew Dornenburg: The Flavor Bible
    Erre nagyon kiváncsi lennék.

    Dalit

    VálaszTörlés
  34. 2 is lenne! Harold McGee: On food and cooking
    Heston Blumenthal: Heston at home :-)
    név: Kustos Marcell, skajwaenvy (kukac) gmail.com

    VálaszTörlés
  35. Ági! :)1:13 du.

    Bizony, bizony! Julia Child Mastering the Art of French Cooking műve hiánypótló lenne, én is erre szavazok... :)

    VálaszTörlés
  36. Pierre Hermétől szívesen olvasnék magyarul is vagy a The River Cottage Meat Book-ot, ha még nem jelent meg magyarul. Számomra alapmű. (transzmoha) :-)

    VálaszTörlés
  37. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  38. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  39. The Pioneer Woman Cooks: Recipes from an Accidental Country Girl :-)
    Lippai Zsuzsa

    VálaszTörlés
  40. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  41. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  42. Rácz Krisztina1:28 du.

    River Cottage Veg Every Day

    VálaszTörlés
  43. Eldzsi1:32 du.

    Ree Drummond mindkét könyve fantasztikus és alig ismert, pedig megérdemelné a magyar fordítást ;)

    http://thepioneerwoman.com/my_cookbook/

    VálaszTörlés
  44. Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking

    Nathan Myhrvold (Author)
    Chris Young (Author)
    Maxime Bilet (Author)

    VálaszTörlés
  45. Szívesen látnám Gaston Acurio-tól a "500 anos de fusion" vagy a "Cebiche power" c. könyveket. Zseniális a fickó:)

    VálaszTörlés
  46. Yotam Ottolenghi: Plenty és Momofuku

    VálaszTörlés
  47. David Chang: Momofuku

    VálaszTörlés
  48. anna (eszik)1:57 du.

    the moro cookbook, moro east
    ottolenghi könyvei

    VálaszTörlés
  49. Névtelen2:00 du.

    Lucinda Scala Quinn - Mad Hungry a hőn áhított könyv magyar fordításban :)
    Reni

    VálaszTörlés
  50. Jamie Oliver: Jamie's 30-Minute Meals. A sorozat megy a tv-ben, de szívesen olvasnám magyarul is recepteket!

    VálaszTörlés
  51. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  52. Én Heston Blumenthal At home című könyvét mondanám. :)

    VálaszTörlés
  53. Egyrészről a The Hummingbird Bakery Cake Days című könyvét, masrészt a megjelenésre váró The Smitten Kitchen Cookbook-ot Deb Perelmantól.

    (Xsandra)

    VálaszTörlés
  54. Biztosan sokan szeretik velem együtt a River Cottage műsort, ami megnézése után én mindig szétszedem gondolatban a gyönyörűen kitalált, megtervezett és beépített kertünket és veteményes lesz a bokrok és szépséges fű helyén. :)

    ... persze nem történik ez meg, de azért jó eljátszani a gondolattal. :)

    Nagyon nagyon örülnék magyar nyelven a RIVER COTTAGE - VEG EVERY DAY című könyvének. :) Azt hiszem sokan vannak ezzel hasonló módon még úgy is, hogy jól beszélik az angol nyelvet. :)

    VálaszTörlés
  55. Bohochal3:12 du.

    Sam & Sam Clark: Moro East és The Moro Cookbook

    VálaszTörlés
  56. Clotilde Dusoulier, Chocolate and Zucchini

    VálaszTörlés
  57. Claudia Roden: Arabesque és Rachel Allen: Entertaining at home.

    VálaszTörlés
  58. Rachel Allen-Bake, Nigel Slater

    VálaszTörlés
  59. Névtelen4:04 du.

    Jamie Oliver: Jamie's 30-Minute Meals

    mexiko

    VálaszTörlés
  60. Tünde4:20 du.

    A Moro East; Moro: The Cookbook; illetve P. Hermé könyvei.

    VálaszTörlés
  61. Cucchiaio d'argento (Silver Spoon) és Ottolenghy Plenty
    ejed

    VálaszTörlés
  62. Rachel Allen összes..
    Sziltó

    VálaszTörlés
  63. Nagyon nagyon szeretném magyar nyelven a RIVER COTTAGE - VEG EVERY DAY könyvének. :) Xsara

    VálaszTörlés
  64. Névtelen4:40 du.

    donna hay: seasons,
    donna hay: fast, fresh, simple

    VálaszTörlés
  65. Hugh Fearnley-Whittingstall: Veg Every Day

    VálaszTörlés
  66. David Lebovitz: Ready for Dessert

    VálaszTörlés
  67. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  68. Kenedy, Jacob - Hildebrand, Caz: The Geometry of Pasta

    VálaszTörlés
  69. Professional Chef 9. kiadás
    The Culinary Institute of America

    VálaszTörlés
  70. Christine Ferber: Die Marmelade Bibel

    VálaszTörlés
  71. Névtelen6:09 du.

    River Cottage.

    VálaszTörlés
  72. Sokan bírálták Gwynet Palthrow szakácskönyvét, én azért kíváncsi lennék rá :)

    VálaszTörlés
  73. Szulágyi Tibor6:23 du.

    Heston Blumenthal - Big Fat Duck Cookbook

    VálaszTörlés
  74. Mastering the Art of French Cooking
    Én mindenképpen erre szavatok...

    VálaszTörlés
  75. Nemrég itt járt Fran Warde Magyarországon és bemutatta Ginger Pig című könyvét, amiben szerintem rengeteg jó és egyszerű recept található (nem csak disznóhús). Na, ezt a könyvet szívesen megvenném magyarul (is).

    VálaszTörlés
  76. P.Kata6:54 du.

    Én ezt a két könyvet látnám szívesen a magyar nyelvű, gasztronómiai könyvek között:
    1. JULIA CHILD
    2. RIVER COTTAGE - VEG EVERY DAY

    VálaszTörlés
  77. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  78. La Tartine Gourmande: Recipes for an Inspired Life (Beatrice Peltre)

    Én is imádom a blogját, nagyon igényes!!!

    Nyzsuzsee

    VálaszTörlés
  79. Nigel Slater bármelyik könyvét vagy Jamie Oliver-től a "Jamie's 30min meals" c. könyvet szívesen olvasnám magyarul ...

    VálaszTörlés
  80. Claudia Roden-től "The new book of middle eastern food"

    VálaszTörlés
  81. Rebeka7:36 du.

    Heston Blumenthal: Family food: a new approach to cooking

    VálaszTörlés
  82. Én örülnék, ha magyarul megjelenne James Martin My kitchen szakácskönyve.

    Bakó Ági

    VálaszTörlés
  83. és még http://www.amazon.com/Ratio-Simple-Behind-Everyday-Cooking/dp/1416571728/

    VálaszTörlés
  84. Jamie Oliver: Jamie's 30-Minute Meals

    VálaszTörlés
  85. Lauber Orsi8:42 du.

    Tessa Kiros: The falling cloudberries. Köszi

    VálaszTörlés
  86. Hugh Fearnley-Whittingstallt

    VálaszTörlés
  87. Rachel Allen, Julia child, Heston Blumenthal
    És a magyarok külföldiül!
    Üdv: Fruzsi

    VálaszTörlés
  88. Ainsley Harriott: Meals In Minutes

    VálaszTörlés
  89. Annamária9:13 du.

    Nigel Slater, bármelyik, Pierre Herme Chocolate..

    Annamária

    VálaszTörlés
  90. Jamie Oliver: Jamie's 30-minute meals.
    Nigel Slater: Tender vagy The Kitchen Diaries.

    De Nigella Lawson-tól vagy Rachel Allen-től is szívesen olvasnék recepteket magyarul. :)

    Üdv. Zachár Ági

    VálaszTörlés
  91. Bármelyik River Cottage. Illetve Jamei Oliver is bármikor jöhet.

    VálaszTörlés
  92. Heidi Swanson: Super Natural Every Day, illetve a CIA coursebook: The Professional Chef...

    VálaszTörlés
  93. Marietta10:29 du.

    Sziasztok! Ez csak néhány a sok közül: :)
    Heiko Antoniewicz: Fingerfood,
    Karen Page és Andrew Dornenburg - The Flavor Bible,Alexander Herrmann: Koch Doch,Michel Richard: Happy in the Kitchen
    Üdv.: Marietta

    VálaszTörlés
  94. Marietta10:39 du.

    Ja, még ezek is nagyon szuperek: David Lebovitz: The sweet life in Paris, Nathan Myrhyold: Moderist cuisine

    VálaszTörlés
  95. Most vagy béna vagyok, vagy tényleg eltűnt az enyém. Vagy kitörölted, mert még nálam van a könyved. :) C.Roden, mindenesetre
    GyNóri

    VálaszTörlés
  96. David Lebovitz: Ready for Dessert, vagy Ripe for Dessert, vagy Room for Dessert...

    VálaszTörlés
  97. Nigel Slater: Real Food

    EszterPeszter

    VálaszTörlés
  98. Nicholas Kurti: But the Crackling is Superb

    VálaszTörlés
  99. Heston Blumenthal: Heston Blumenthal at Home

    VálaszTörlés
  100. Thomas Keller: Ad Hoc at Home

    VálaszTörlés
  101. James Peterson
    Meat: A Kitchen Education

    VálaszTörlés
  102. Pierrre Herme
    Leila Lindholm

    VálaszTörlés
  103. Szerintem ezek már régóta esedékesek egy magyar fordításra!

    Joel Robuchon - The complete robuchon

    Escoffier- A Guide to Modern Cookery

    Giorgio Locatelli - made in sicily



    Littleway.

    VálaszTörlés
  104. Yotam Ottolenghi - Plenty

    VálaszTörlés
  105. A magyar nyelvhez annyira nem ragaszkodnék, jó lenne eredetiben is pl. Nigel Slater, Bill Granger, és nagyon szeretném a Ladurée Sucre és Salé című könyvét, na azokat viszont nem franciául.

    VálaszTörlés
  106. Baked: New Frontiers in Baking

    VálaszTörlés
  107. A Wednesday Chef szeptemberben megjelenő főzős regényét (Luisa Weis: My Berlin Kitchen).

    VálaszTörlés
  108. Újra írom, mert nem jelent meg azonosító:
    A Wednesday Chef szeptemberben megjelenő főzős regényét (Luisa Weis: My Berlin Kitchen).

    VálaszTörlés
  109. Modernist Cuisine, a "biblia" :)

    VálaszTörlés
  110. Kovácsháza/erzsebetp@freemail.hu10:11 de.

    Nigal Slater: Th Kitchen Diaries, s ugyancsak tőle: Real Fast Puddings.

    VálaszTörlés
  111. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  112. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  113. Tal Ronnen - The Conscious Cook: Delicious Meatless Recipes That Will Change the Way You Eat

    VálaszTörlés
  114. Marcella Valladolid: Mexican Made Easy
    (sajnos itthon nincs Foodnetwork, ahol fut a műsora, szerintem nagyon sokan szeretnék)

    VálaszTörlés
  115. Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage Veg Every Day

    VálaszTörlés
  116. Nigella és Julia Child könyvei érdekelnének. Karsza Andi (Virezma) voltam.

    VálaszTörlés
  117. Ezt:
    http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197859923
    Anita

    VálaszTörlés
  118. Még egy szavazat Ottolenghire...
    Katalin27

    VálaszTörlés
  119. David Lebovitz: Ready for dessert

    VálaszTörlés
  120. Pierre Herme Macaron ;)

    VálaszTörlés
  121. David Lebovitz barmelyik könyve....angolul meg van az egyik, a neten vettem. Nagyon kedvelem! Szuper receptjei vannak és humoros!

    VálaszTörlés
  122. Névtelen1:51 du.

    Julia Child Mastering the Art of French Cooking című könyvére szavaznék...! És boldogan nyernék! :)) Köszönöm a lehetőséget! üdv,Anna (jazmin0129@gmail.com)

    VálaszTörlés
  123. Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking

    bár magyarul se lenne pénzem rá:)

    VálaszTörlés
  124. SebokZolika2:31 du.

    La Cucina, the complete book of italian cooking - gallery books, new york

    VálaszTörlés
  125. Verebi Eszter2:42 du.

    Heston Blumenthal - Big Fat Duck Cookbook

    VálaszTörlés
  126. Nigel Slater- Tender, Kitchen Diaries

    VálaszTörlés
  127. szamoca3:39 du.

    Anna del Conte vagy Rick Stein barmelyik konyve

    VálaszTörlés
  128. Gmariska4:06 du.

    Hugh Fearnly: Veg every day

    VálaszTörlés
  129. Cyril Lignac - Chef le Vin.

    VálaszTörlés
  130. Természetesen Julia Child!!! :) De Hugh Fearnley-Wittingshall is jöhet.
    Ildi

    VálaszTörlés
  131. a 2 Moro konyv, D. Lebovitz. koszi Anga

    VálaszTörlés
  132. Cornucopia at Home - a dublini Cornucopia étterem csodálatos vega szakácskönyve! http://www.amazon.co.uk/Cornucopia-at-Home-Eleanor-Heffernan/dp/0955226147

    VálaszTörlés
  133. Julia Child - Mastering the art of French cooking

    VálaszTörlés
  134. Alma776:00 du.

    Hugh Fearnly: Veg every day

    VálaszTörlés
  135. A Julie és Julia könyv tényleg remek lenne! És persze nyerni is!

    VálaszTörlés
  136. Rachel Allen minden mennyiségben

    VálaszTörlés
  137. kata török8:12 du.

    hugh fernley-től bármit!

    Kata

    VálaszTörlés
  138. Anthony Bourdain: No reservations, Around the world on an empty stomach

    VálaszTörlés
  139. Heston Blumenthal bármi:) Kempf Anna

    VálaszTörlés
  140. Névtelen8:44 du.

    Auguste Escoffier: Le Guide Culinaire

    Magyar Balázs

    VálaszTörlés
  141. Luke Nguyen:The Songs of Sapa

    VálaszTörlés
  142. Katurcka8:53 du.

    River Cottage Veg Every Day!

    VálaszTörlés
  143. nemethemi9:17 du.

    Pierre Hermé, bármi!

    VálaszTörlés
  144. Én nagyon sok könyvet szeretnék, főleg ha magyarul is megjelenne,ezek inkább tortásak,de most erre a könyvre fáj a fogam:Secrets of macarons
    K.Eszti

    VálaszTörlés
  145. The River Cottage Fish Book: The Definitive Guide to Sourcing and Cooking Sustainable Fish and Shellfish (River Cottage Cookbook)

    Vagy a Mastering the Art of French Cooking (2 Volume Set)Julia Child-tól

    VálaszTörlés
  146. Heston Blumenthal at home

    VálaszTörlés
  147. Reekucy9:49 du.

    Nos szerintem Yotan Ottolenghi-nek nemcsak én örülnék nagyon,de jó pár családtag is!
    Reekucy

    VálaszTörlés
  148. Julia Child - Mastering the art of French cooking

    River Cottage - Veg every day

    VálaszTörlés
  149. szuper nyeremények, szívesen forgatnám őket:)
    Jamie Oliver: Jamie's 30-Minute Meals
    köszi a lehetőséget,
    Gerda

    VálaszTörlés
  150. Gizikeee10:31 du.

    Heston Blumenthal at home

    VálaszTörlés
  151. David Lebovitz: Ready for Dessert

    VálaszTörlés
  152. Névtelen11:22 du.

    L'atelier bio : Ingrédients, recettes et savoir-faire (Édition La Plage)

    Bernadett

    VálaszTörlés
  153. Peter Gordon: The world in my kitchen, vagy a Fusion, vagy még inkább az idén októberben megjelenő új könyve.

    VálaszTörlés
  154. Névtelen11:37 du.

    Desserts by Pierre Hermé, és Julia Child könyvéből szintén szívesen főznék! Üdv és köszi, BGerle

    VálaszTörlés
  155. Sok van de talán ennek a kettőnek örülnék a legjobban: Ferran Adriá: Food Art
    Heston Blumenthal: The Fat Duck Cookbook

    VálaszTörlés
  156. Modernist Cuisine - The Art and Science of Cooking

    VálaszTörlés
  157. nekem van egy nagyon jó kis kenyeres-sütis könyvem angolul, ezt bírnám magyarul is :)
    Creative Home Baking by Patricia Lousada

    VálaszTörlés
  158. Alexandre Dumas: Le grand dictionnaire de cuisine.
    Mai szóhasználattal nem szakácskönyv, de élvezetes olvasmány a konyha világából
    NP (nagypapi)

    VálaszTörlés
  159. Fehér Ildikó8:36 de.

    David Lebovitz / Ready for dessert

    VálaszTörlés
  160. Heston Blumenthal
    Family Meal
    Zsófi

    VálaszTörlés
  161. dorka8910:10 de.

    Jamie's 30-minute meals

    VálaszTörlés
  162. Genaro Contaldo, Two Greedy Italians

    Erik

    VálaszTörlés
  163. Claudia Rodentől bármit, David Lebovitz fagyiskönyve

    VálaszTörlés
  164. Szia Zsófi,

    én legszívesebben Heston Blumenthal - at home című könyvét forgatnám magyarul!

    Tomi

    VálaszTörlés
  165. Keszi911:14 de.

    Nigel Slater

    VálaszTörlés
  166. Névtelen11:19 de.

    Yotam Ottolenghi:Plenty / The Cookbook
    hanga

    VálaszTörlés
  167. Dzsudzsi11:29 de.

    River Cottage Veg Every Day!

    VálaszTörlés
  168. Én is erre szavazok:
    RIVER COTTAGE - VEG EVERY DAY

    VálaszTörlés
  169. Természetesen:
    Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking

    :)

    bambula

    VálaszTörlés
  170. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  171. Az én kedvencem Richard Bertinet, úgy tudom, már legalább két könyve megjelent angolul.

    VálaszTörlés
  172. Szulágyi Tiborné12:45 du.

    Nigella Lawson könyveit

    VálaszTörlés
  173. Névtelen12:58 du.

    Szendi Szilvia
    Nigella Lawson: How to eat

    VálaszTörlés
  174. Többen kérték, csatlakoznék: Heston Blumenthal at Home

    VálaszTörlés
  175. Giorgio Locatelli, Suzanne Goin, Jane Clarke: Yummy! Every parent's nutrition bible

    VálaszTörlés
  176. Valamilyen klassz összefoglaló jellegű könyvet a spanyol konyháról ill. a tapasokról. pl. The Book of Tapas Simone Ortega and Inés Ortega

    VálaszTörlés
  177. Julia Child Mastering the Art of French Cooking
    már többen említették előttem, én is erre szavazok

    NJ

    VálaszTörlés
  178. Névtelen2:10 du.

    Nigel Slater: Tender

    VálaszTörlés
  179. river cottage - veg every day. köszi!

    VálaszTörlés
  180. Nigel Slater-től bármi

    VálaszTörlés
  181. Heston Blumenthal: Fantastical Feasts. Vagy bármi más tőle, ami még nem jelent meg magyarul.

    VálaszTörlés
  182. Belényesi Orsolya3:29 du.

    Julia Child: Mastering the Art of French Cooking, vagy a Flavor Bible.

    VálaszTörlés
  183. dizeszter3:40 du.

    Nigel Slater: Tender, Tim Mälzer: Kochbuch, Tessa Kiros: Die Welt in meiner Küche

    VálaszTörlés
  184. Én a Baked Explorations-ra szavazok! Gaben

    VálaszTörlés
  185. Az egyik legkedvesebb külföldi gasztroblogom a 101 cookbooks, szóval szuper lenne látni valamit Heidi Swansontól.

    VálaszTörlés
  186. na ezt látom már valaki írta...akkor legyen inkább Sergio Coimbra Saveurs du Bresil

    VálaszTörlés
  187. Szia Zsófi!
    Úgy emlékeztem, hogy már írtam, de nem találtam magam. ezért most újra írok és elnézést, ha mégis dupla lett.
    Javaslom:
    Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage Veg Every Day, vagy bármi River Cottage-ról.

    VálaszTörlés
  188. bár az angol nyelvűekkel is tökéletesen elvagyok, de ha mégis választani kell, akkor Hugh-tól bármit, vagy a bbc 101 receptes sorozatát mondanám.

    VálaszTörlés
  189. Névtelen6:29 du.

    Bármikor szívesen lefordítanám a Heidi Swanson-könyveket (Super Natural Cooking, Super Natural Every Day). Szerintem a magyar főzési kultúrából eddig még hiányzó, de nagyon jól beillő szemléletet hordoznak.

    üdvözlet,

    efka osloból

    VálaszTörlés
  190. Grant Achatz:Alinea -ról sok jót olvastam, szívesen megnézném

    VálaszTörlés
  191. Névtelen7:53 du.

    Sam & Sam Clark:Casa Moro a nagy kedvenc! :o)

    Adrienn

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.