“A kreativitás az, ha nem másolunk” (Ferran
Adriá)
Az Alexandra kiadó gondozásában
néhány hete jelent meg a Mindennapi ínyencségek: Főzzünk együtt Ferran Adriával
című kötet magyar változata.
Szerintem ez egy olyan
kötet, amelyet csak második átlapozásra kedvel meg az ember, akkor viszont
nagyon. A magyar címből nem derül ki, hogy a könyv az El Bulli étterem 31
személyzeti menüjét mutatja be, ami önmagában még
édeskevés lenne.
Én már tavaly
karácsonykor is nagyon szerettem és lelkesen ajánlottam, akkor még nem volt magyar
változata. Akkor ezt írtam róla, most is
aktuális:
“Ez egy furcsa könyv,
amiről elsőre nem tudtam eldönteni, hogy szeressem-e, vagy ne. Végül többszöri
átolvasás és recept tesztelés követően nagyon is megszerettem. A címe kissé
megtévesztő, ugyanis a kötet egyáltalán nem otthoni főzésről szól. A Family
Meal az étteremben készülő személyzeti menüt takarja, amelyet az El Bulliban
minden este szervíz előtt a 75 fős személyzet elfogyasztott. Egyszerű, olcsó,
házias és gyors ételek. 400 oldalnyi fázisfotó, 31 háromfogásos menü. Három
dolog miatt zseniális: 1. Régen találkoztam ilyen mérnöki precizitással megírt
receptekkel, minden tökéletesen, grammra pontosan működik. 2.
Minden recept 2, 6, 20 és 75 fős anyaghányaddal van megadva, ezért olyanoknak
különösen hasznos, akik nagyobb mennyiségben is gyakran főznek (akár profi
konyháknak, cateringnek), 3. Nagyon jó cukrászuk lehet, a könyv tele van szuper
desszert/édesség receptekkel, amelyek egyszerűek, ugyanakkor mindegyikben van
valami érdekesség. Kimondottan inspiráló.”
Az Alexandra felajánlott egy
kötetet az olvasóimnak, a vadonatúj szakácskönyv mellé ráadásul a az előző
Adriá könyvet: az “Egy nap az El Bulli-ban –Ferran Adriá ötleteinek és módszereinek kreatív világa" kötetet is ajándékba kapja a
nyertes (erről is írtam ajánlót).
A teendő mindössze a
következő: hozzászólásban 2012. május
29-én, kedd este 20.00 óráig áruljátok el, hogy melyik külföldi
szakácskönyv (vagy csak szerző) magyar változatát látnátok a legszívesebben.
(Ne felejtsetek nevet, vagy
legalább nicknevet megadni, és kérem, hogy csak olyanok jelentkezzenek, akik
meg tudják oldani a két igen vaskos kötet budapesti átvételét.)
Én nem tudom a szerző nevét, de az az alapkönyv, amit a Julie and Julia c. filmben a fiatal lány végigfőz (amit a másik főszereplő írt meg generációkkal korábban), azt szívesen venném.
VálaszTörlésNigel Slater (Real Fast Food)
VálaszTörlésKettőt írnék: Yotam Ottolenghi Plenty és Maria Elia The Modern Vegetarian. Szuper könyvek, az elsőről tudom, te is megemlékeztél már.
VálaszTörlésThe Art of French Baking-Ginette Mathiot
VálaszTörlésThe Flavor Bible-t :-D
VálaszTörlésMarije Vogelzang: Eat (more) Love
VálaszTörléstorievos
Az én egyik kedvencem már megjelent több kötettel is magyarul,de nagyon örülök neki: Nigella Lawson! És az idéntől már a BBC Good Food is kényeztet magyarul,úgyhogy nem is tudok igazi választ adni a kérdésre,de szívesen megnyerném a könyveket! :-) Füziné Kiss Beatrix
VálaszTörlésThomas Keller - The French Laundry Cookbook
VálaszTörlésÉn is Ottolenghi könyvére szavaznék, vagy esetleg olyan kenyér- és péksütemény sütős könyvre, ami még nem jelent meg magyarul.
VálaszTörlésClaudia Roden- The new book of middle eastern food
VálaszTörlésLa Tartine Gourmande: Recipes for an Inspired Life (Beatrice Peltre)
VálaszTörlésSzeretem a blogját, a képeit... Így mindenképp örülnék, ha a magyar nyelvű könyvét kázbevehetnáém.
David Tanis
VálaszTörlésÉn nagyon szeretem Hugh Fearnley-Whittingstallt, az ő könyveiből bármennyi jöhet! Zsuzsi (lebigmac)
VálaszTörlésFrench Provincial Cooking by Elizabeth David és Plenty by Yotam Ottolenghi, ezek nagyon-nagyon jók :)
VálaszTörlésxo
David Lebovitz: Ready for Dessert
VálaszTörlésNagyon szeretem Nigella konyveit, magyarul is szivesen olvasnam a Feast es a Nigella Christmas c. konyvet...
VálaszTörlésPILLE ENDEN, LIA VIRKUS: Pereköögi kokaraamat
VálaszTörlésvagy:
MIKKO SAVIKKO: Porsaanpaistia ja perunasalaattia. Kurkistus virolaiseen keittiöön.
Michel Bras: Essential CuisinetR
VálaszTörlésStephane Reynaud: Cochon et fils
VálaszTörlésPierre Hermé: Macarons :) Viniczai Virág
VálaszTörlésMomofuku, The Art of Living According to Joe Beef: A Cookbook of Sorts, többek között
VálaszTörlés|
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésbocsánat, a Cuisine végén a tR nem tartozik természetesen oda!
VálaszTörlésbocsánat, a Cuisine végén a tR nem tartozik természetesen oda!
VálaszTörlésÉn Sophie Dahl receptes könyvét szeretném magyarul is látni!
VálaszTörlésRiver Cottage: Veg every day nagyon jó volna magyarul is
VálaszTörlésDorie Greenspan, David Lebovitz, Pierre Hermé, Yotam Ottolenghi, Hugh Fearnley Whittingstall, Thomas Keller. Tőlük bármit szívesen olvasnék magyarul (is) :)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésMark Bittman's How to Cook Everything
THE CLASSIC ITALIAN COOKBOOK Marcella Hazan (Papermac, 1973)
Vámossy Brigitta
a301@freemail.hu
Rachel Khoo: The Little Paris Kitchen. A BBC készített egy sorozatot a könyvből és nagyon tetszett a lány egyedisége, az ételek fantasztikusak! A boeuf bourguignon-t én is elkészítettem és az eredmény ellenállhatatlanul finom lett :)
VálaszTörlésHeston Blumenthal At home
VálaszTörlésRachel Allen-t!!!!
VálaszTörlésDavid Lebovitz :)
VálaszTörlésBármit tőle...
háát, én igen jól beszélek külföldiül,így nincs olyan vágyam, hogy vmelyiket fordítsák le. Viszont ha kívánni lehet, akkor a hosszú kívánságlistámról most Gizzi Erskine "cook yourself thin" c. könyvét szeretném megkapni. Remélem még így is érvényes a játék. Köszönöm:Mrs Moore
VálaszTörlésKaren Page, Andrew Dornenburg: The Flavor Bible
VálaszTörlésErre nagyon kiváncsi lennék.
Dalit
2 is lenne! Harold McGee: On food and cooking
VálaszTörlésHeston Blumenthal: Heston at home :-)
név: Kustos Marcell, skajwaenvy (kukac) gmail.com
Annabel Langbein
VálaszTörlésBizony, bizony! Julia Child Mastering the Art of French Cooking műve hiánypótló lenne, én is erre szavazok... :)
VálaszTörlésPierre Hermétől szívesen olvasnék magyarul is vagy a The River Cottage Meat Book-ot, ha még nem jelent meg magyarul. Számomra alapmű. (transzmoha) :-)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésThe Pioneer Woman Cooks: Recipes from an Accidental Country Girl :-)
VálaszTörlésLippai Zsuzsa
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésClaudia Roden
VálaszTörlésRiver Cottage Veg Every Day
VálaszTörlésRee Drummond mindkét könyve fantasztikus és alig ismert, pedig megérdemelné a magyar fordítást ;)
VálaszTörléshttp://thepioneerwoman.com/my_cookbook/
Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking
VálaszTörlésNathan Myhrvold (Author)
Chris Young (Author)
Maxime Bilet (Author)
Szívesen látnám Gaston Acurio-tól a "500 anos de fusion" vagy a "Cebiche power" c. könyveket. Zseniális a fickó:)
VálaszTörlésYotam Ottolenghi: Plenty és Momofuku
VálaszTörlésDavid Chang: Momofuku
VálaszTörlésthe moro cookbook, moro east
VálaszTörlésottolenghi könyvei
Lucinda Scala Quinn - Mad Hungry a hőn áhított könyv magyar fordításban :)
VálaszTörlésReni
Jamie Oliver: Jamie's 30-Minute Meals. A sorozat megy a tv-ben, de szívesen olvasnám magyarul is recepteket!
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésÉn Heston Blumenthal At home című könyvét mondanám. :)
VálaszTörlésEgyrészről a The Hummingbird Bakery Cake Days című könyvét, masrészt a megjelenésre váró The Smitten Kitchen Cookbook-ot Deb Perelmantól.
VálaszTörlés(Xsandra)
Biztosan sokan szeretik velem együtt a River Cottage műsort, ami megnézése után én mindig szétszedem gondolatban a gyönyörűen kitalált, megtervezett és beépített kertünket és veteményes lesz a bokrok és szépséges fű helyén. :)
VálaszTörlés... persze nem történik ez meg, de azért jó eljátszani a gondolattal. :)
Nagyon nagyon örülnék magyar nyelven a RIVER COTTAGE - VEG EVERY DAY című könyvének. :) Azt hiszem sokan vannak ezzel hasonló módon még úgy is, hogy jól beszélik az angol nyelvet. :)
Sam & Sam Clark: Moro East és The Moro Cookbook
VálaszTörlésClotilde Dusoulier, Chocolate and Zucchini
VálaszTörlésClaudia Roden: Arabesque és Rachel Allen: Entertaining at home.
VálaszTörlésJulia Child!
VálaszTörlésRachel Allen-Bake, Nigel Slater
VálaszTörlésJamie Oliver: Jamie's 30-Minute Meals
VálaszTörlésmexiko
A Moro East; Moro: The Cookbook; illetve P. Hermé könyvei.
VálaszTörlésCucchiaio d'argento (Silver Spoon) és Ottolenghy Plenty
VálaszTörlésejed
Rachel Allen összes..
VálaszTörlésSziltó
Nagyon nagyon szeretném magyar nyelven a RIVER COTTAGE - VEG EVERY DAY könyvének. :) Xsara
VálaszTörlésdonna hay: seasons,
VálaszTörlésdonna hay: fast, fresh, simple
Hugh Fearnley-Whittingstall: Veg Every Day
VálaszTörlésDavid Lebovitz: Ready for Dessert
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKenedy, Jacob - Hildebrand, Caz: The Geometry of Pasta
VálaszTörlésProfessional Chef 9. kiadás
VálaszTörlésThe Culinary Institute of America
Christine Ferber: Die Marmelade Bibel
VálaszTörlésJulia Child
VálaszTörlésRiver Cottage.
VálaszTörlésSokan bírálták Gwynet Palthrow szakácskönyvét, én azért kíváncsi lennék rá :)
VálaszTörlésHeston Blumenthal - Big Fat Duck Cookbook
VálaszTörlésMastering the Art of French Cooking
VálaszTörlésÉn mindenképpen erre szavatok...
Nemrég itt járt Fran Warde Magyarországon és bemutatta Ginger Pig című könyvét, amiben szerintem rengeteg jó és egyszerű recept található (nem csak disznóhús). Na, ezt a könyvet szívesen megvenném magyarul (is).
VálaszTörlésÉn ezt a két könyvet látnám szívesen a magyar nyelvű, gasztronómiai könyvek között:
VálaszTörlés1. JULIA CHILD
2. RIVER COTTAGE - VEG EVERY DAY
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésLa Tartine Gourmande: Recipes for an Inspired Life (Beatrice Peltre)
VálaszTörlésÉn is imádom a blogját, nagyon igényes!!!
Nyzsuzsee
Nigel Slater bármelyik könyvét vagy Jamie Oliver-től a "Jamie's 30min meals" c. könyvet szívesen olvasnám magyarul ...
VálaszTörlésClaudia Roden-től "The new book of middle eastern food"
VálaszTörlésHeston Blumenthal: Family food: a new approach to cooking
VálaszTörlésÉn örülnék, ha magyarul megjelenne James Martin My kitchen szakácskönyve.
VálaszTörlésBakó Ági
és még http://www.amazon.com/Ratio-Simple-Behind-Everyday-Cooking/dp/1416571728/
VálaszTörlésJamie Oliver: Jamie's 30-Minute Meals
VálaszTörlésTessa Kiros: The falling cloudberries. Köszi
VálaszTörlésHugh Fearnley-Whittingstallt
VálaszTörlésRachel Allen, Julia child, Heston Blumenthal
VálaszTörlésÉs a magyarok külföldiül!
Üdv: Fruzsi
Ainsley Harriott: Meals In Minutes
VálaszTörlésNigel Slater, bármelyik, Pierre Herme Chocolate..
VálaszTörlésAnnamária
Jamie Oliver: Jamie's 30-minute meals.
VálaszTörlésNigel Slater: Tender vagy The Kitchen Diaries.
De Nigella Lawson-tól vagy Rachel Allen-től is szívesen olvasnék recepteket magyarul. :)
Üdv. Zachár Ági
Bármelyik River Cottage. Illetve Jamei Oliver is bármikor jöhet.
VálaszTörlésHeidi Swanson: Super Natural Every Day, illetve a CIA coursebook: The Professional Chef...
VálaszTörlésSziasztok! Ez csak néhány a sok közül: :)
VálaszTörlésHeiko Antoniewicz: Fingerfood,
Karen Page és Andrew Dornenburg - The Flavor Bible,Alexander Herrmann: Koch Doch,Michel Richard: Happy in the Kitchen
Üdv.: Marietta
Ja, még ezek is nagyon szuperek: David Lebovitz: The sweet life in Paris, Nathan Myrhyold: Moderist cuisine
VálaszTörlésMost vagy béna vagyok, vagy tényleg eltűnt az enyém. Vagy kitörölted, mert még nálam van a könyved. :) C.Roden, mindenesetre
VálaszTörlésGyNóri
David Lebovitz: Ready for Dessert, vagy Ripe for Dessert, vagy Room for Dessert...
VálaszTörlésNigel Slater: Real Food
VálaszTörlésEszterPeszter
Nicholas Kurti: But the Crackling is Superb
VálaszTörlésHeston Blumenthal: Heston Blumenthal at Home
VálaszTörlésThomas Keller: Ad Hoc at Home
VálaszTörlésJames Peterson
VálaszTörlésMeat: A Kitchen Education
Pierrre Herme
VálaszTörlésLeila Lindholm
Szerintem ezek már régóta esedékesek egy magyar fordításra!
VálaszTörlésJoel Robuchon - The complete robuchon
Escoffier- A Guide to Modern Cookery
Giorgio Locatelli - made in sicily
Littleway.
Yotam Ottolenghi - Plenty
VálaszTörlésA magyar nyelvhez annyira nem ragaszkodnék, jó lenne eredetiben is pl. Nigel Slater, Bill Granger, és nagyon szeretném a Ladurée Sucre és Salé című könyvét, na azokat viszont nem franciául.
VálaszTörlésBaked: New Frontiers in Baking
VálaszTörlésA Wednesday Chef szeptemberben megjelenő főzős regényét (Luisa Weis: My Berlin Kitchen).
VálaszTörlésÚjra írom, mert nem jelent meg azonosító:
VálaszTörlésA Wednesday Chef szeptemberben megjelenő főzős regényét (Luisa Weis: My Berlin Kitchen).
Modernist Cuisine, a "biblia" :)
VálaszTörlésNigal Slater: Th Kitchen Diaries, s ugyancsak tőle: Real Fast Puddings.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésTal Ronnen - The Conscious Cook: Delicious Meatless Recipes That Will Change the Way You Eat
VálaszTörlésMarcella Valladolid: Mexican Made Easy
VálaszTörlés(sajnos itthon nincs Foodnetwork, ahol fut a műsora, szerintem nagyon sokan szeretnék)
Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage Veg Every Day
VálaszTörlésNigella és Julia Child könyvei érdekelnének. Karsza Andi (Virezma) voltam.
VálaszTörlésEzt:
VálaszTörléshttp://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197859923
Anita
Még egy szavazat Ottolenghire...
VálaszTörlésKatalin27
David Lebovitz: Ready for dessert
VálaszTörlésPierre Herme Macaron ;)
VálaszTörlésDavid Lebovitz barmelyik könyve....angolul meg van az egyik, a neten vettem. Nagyon kedvelem! Szuper receptjei vannak és humoros!
VálaszTörlésJulia Child Mastering the Art of French Cooking című könyvére szavaznék...! És boldogan nyernék! :)) Köszönöm a lehetőséget! üdv,Anna (jazmin0129@gmail.com)
VálaszTörlésModernist Cuisine: The Art and Science of Cooking
VálaszTörlésbár magyarul se lenne pénzem rá:)
La Cucina, the complete book of italian cooking - gallery books, new york
VálaszTörlésHeston Blumenthal - Big Fat Duck Cookbook
VálaszTörlésNigel Slater- Tender, Kitchen Diaries
VálaszTörlésAnna del Conte vagy Rick Stein barmelyik konyve
VálaszTörlésHugh Fearnly: Veg every day
VálaszTörlésCyril Lignac - Chef le Vin.
VálaszTörlésTermészetesen Julia Child!!! :) De Hugh Fearnley-Wittingshall is jöhet.
VálaszTörlésIldi
a 2 Moro konyv, D. Lebovitz. koszi Anga
VálaszTörlésCornucopia at Home - a dublini Cornucopia étterem csodálatos vega szakácskönyve! http://www.amazon.co.uk/Cornucopia-at-Home-Eleanor-Heffernan/dp/0955226147
VálaszTörlésJulia Child - Mastering the art of French cooking
VálaszTörlésHugh Fearnly: Veg every day
VálaszTörlésA Julie és Julia könyv tényleg remek lenne! És persze nyerni is!
VálaszTörlésRachel Allen minden mennyiségben
VálaszTörléscooking for geeks!!!
VálaszTörléshugh fernley-től bármit!
VálaszTörlésKata
Anthony Bourdain: No reservations, Around the world on an empty stomach
VálaszTörlésHeston Blumenthal bármi:) Kempf Anna
VálaszTörlésAuguste Escoffier: Le Guide Culinaire
VálaszTörlésMagyar Balázs
Luke Nguyen:The Songs of Sapa
VálaszTörlésRiver Cottage Veg Every Day!
VálaszTörlésPierre Hermé, bármi!
VálaszTörlésÉn nagyon sok könyvet szeretnék, főleg ha magyarul is megjelenne,ezek inkább tortásak,de most erre a könyvre fáj a fogam:Secrets of macarons
VálaszTörlésK.Eszti
Martha Steward.
VálaszTörlésThe River Cottage Fish Book: The Definitive Guide to Sourcing and Cooking Sustainable Fish and Shellfish (River Cottage Cookbook)
VálaszTörlésVagy a Mastering the Art of French Cooking (2 Volume Set)Julia Child-tól
Heston Blumenthal at home
VálaszTörlésNos szerintem Yotan Ottolenghi-nek nemcsak én örülnék nagyon,de jó pár családtag is!
VálaszTörlésReekucy
Julia Child - Mastering the art of French cooking
VálaszTörlésRiver Cottage - Veg every day
szuper nyeremények, szívesen forgatnám őket:)
VálaszTörlésJamie Oliver: Jamie's 30-Minute Meals
köszi a lehetőséget,
Gerda
Heston Blumenthal at home
VálaszTörlésDavid Lebovitz: Ready for Dessert
VálaszTörlésL'atelier bio : Ingrédients, recettes et savoir-faire (Édition La Plage)
VálaszTörlésBernadett
Peter Gordon: The world in my kitchen, vagy a Fusion, vagy még inkább az idén októberben megjelenő új könyve.
VálaszTörlésDesserts by Pierre Hermé, és Julia Child könyvéből szintén szívesen főznék! Üdv és köszi, BGerle
VálaszTörlésSok van de talán ennek a kettőnek örülnék a legjobban: Ferran Adriá: Food Art
VálaszTörlésHeston Blumenthal: The Fat Duck Cookbook
Modernist Cuisine - The Art and Science of Cooking
VálaszTörlésnekem van egy nagyon jó kis kenyeres-sütis könyvem angolul, ezt bírnám magyarul is :)
VálaszTörlésCreative Home Baking by Patricia Lousada
Alexandre Dumas: Le grand dictionnaire de cuisine.
VálaszTörlésMai szóhasználattal nem szakácskönyv, de élvezetes olvasmány a konyha világából
NP (nagypapi)
David Lebovitz / Ready for dessert
VálaszTörlésHeston Blumenthal
VálaszTörlésFamily Meal
Zsófi
Jamie's 30-minute meals
VálaszTörlésGenaro Contaldo, Two Greedy Italians
VálaszTörlésErik
Claudia Rodentől bármit, David Lebovitz fagyiskönyve
VálaszTörlésSzia Zsófi,
VálaszTörlésén legszívesebben Heston Blumenthal - at home című könyvét forgatnám magyarul!
Tomi
Nigel Slater
VálaszTörlésYotam Ottolenghi:Plenty / The Cookbook
VálaszTörléshanga
River Cottage Veg Every Day!
VálaszTörlésÉn is erre szavazok:
VálaszTörlésRIVER COTTAGE - VEG EVERY DAY
Természetesen:
VálaszTörlésModernist Cuisine: The Art and Science of Cooking
:)
bambula
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésAz én kedvencem Richard Bertinet, úgy tudom, már legalább két könyve megjelent angolul.
VálaszTörlésNigella Lawson könyveit
VálaszTörlésSzendi Szilvia
VálaszTörlésNigella Lawson: How to eat
Többen kérték, csatlakoznék: Heston Blumenthal at Home
VálaszTörlésGiorgio Locatelli, Suzanne Goin, Jane Clarke: Yummy! Every parent's nutrition bible
VálaszTörlésValamilyen klassz összefoglaló jellegű könyvet a spanyol konyháról ill. a tapasokról. pl. The Book of Tapas Simone Ortega and Inés Ortega
VálaszTörlésJulia Child Mastering the Art of French Cooking
VálaszTörlésmár többen említették előttem, én is erre szavazok
NJ
Nigel Slater: Tender
VálaszTörlésriver cottage - veg every day. köszi!
VálaszTörlésNigel Slater-től bármi
VálaszTörlésHeston Blumenthal: Fantastical Feasts. Vagy bármi más tőle, ami még nem jelent meg magyarul.
VálaszTörlésMichel Roux: Sauces
VálaszTörlésJulia Child: Mastering the Art of French Cooking, vagy a Flavor Bible.
VálaszTörlésNigel Slater: Tender, Tim Mälzer: Kochbuch, Tessa Kiros: Die Welt in meiner Küche
VálaszTörlésÉn a Baked Explorations-ra szavazok! Gaben
VálaszTörlésThe Silver Spoon
VálaszTörlésAz egyik legkedvesebb külföldi gasztroblogom a 101 cookbooks, szóval szuper lenne látni valamit Heidi Swansontól.
VálaszTörlésna ezt látom már valaki írta...akkor legyen inkább Sergio Coimbra Saveurs du Bresil
VálaszTörlésSzia Zsófi!
VálaszTörlésÚgy emlékeztem, hogy már írtam, de nem találtam magam. ezért most újra írok és elnézést, ha mégis dupla lett.
Javaslom:
Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage Veg Every Day, vagy bármi River Cottage-ról.
bár az angol nyelvűekkel is tökéletesen elvagyok, de ha mégis választani kell, akkor Hugh-tól bármit, vagy a bbc 101 receptes sorozatát mondanám.
VálaszTörlésBármikor szívesen lefordítanám a Heidi Swanson-könyveket (Super Natural Cooking, Super Natural Every Day). Szerintem a magyar főzési kultúrából eddig még hiányzó, de nagyon jól beillő szemléletet hordoznak.
VálaszTörlésüdvözlet,
efka osloból
Grant Achatz:Alinea -ról sok jót olvastam, szívesen megnézném
VálaszTörlésSam & Sam Clark:Casa Moro a nagy kedvenc! :o)
VálaszTörlésAdrienn